GuidePedia

0


«Η Τουρκία πρόκειται να προσαρτήσει ‘εντελώς και οριστικά’ τη Βόρεια Κύπρο», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα
Η Τουρκία πρόκειται να προσαρτήσει «εντελώς και οριστικά» την κατεχόμενη από τουρκικό στρατό βόρειο τμήμα της Κύπρου.Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης 2007, καθηγητής Οικονομικών και Ηθικής και διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου, Θεόδωρος Παναγιώτου, δήλωσε ότι η Τουρκία πρόκειται να προσαρτήσει πλήρως και οριστικά την Κατεχόμενη Κύπρο τους επόμενους μήνες. Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό portal «RusCyprus».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το χρειάζεται για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.
Η ένταξη του βόρειου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία θα επεκτείνει την επικράτειά της για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια:

«Το αναφέρω τώρα γιατί προβλέπω ότι η μισή πατρίδα μου θα χαθεί για πάντα και νιώθω την ίδια ηθική υποχρέωση να προειδοποιήσω τους συμπολίτες που μπορεί να μην αντιληφθούν ότι η προσάρτηση των κατεχόμενων από την Τουρκία αναμένεται σε λίγους μήνες, στο μεσοδιάστημα κυπριακών και τουρκικών εκλογών».

Το γεγονός ότι είναι πιθανή η προσάρτηση της βόρειας Κύπρου είχε προειδοποιήσει τον Νοέμβριο του 2022 η εφημερίδα Καθημερινή, επικαλούμενη πηγές από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top