GuidePedia

0

Κατάπαυση του πυρός "σήμερα" θα ήταν ξεκάθαρη νίκη για την Ρωσία…

Η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο και θα κερδίσει και την ειρήνη στην Ουκρανία;
Στην Δύση επιχειρείται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος ως ένας επικίνδυνος δικτάτορας που καταδυναστεύει τον λαό του και επιτίθεται ενάντια φιλήσυχων λαών όπως οι Ουκρανοί διεξάγοντας ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν 100% δικαιολογημένη όπως ωμά επιβεβαίωσαν τόσο η πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Merkel όσο και ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Hollande.
Οι δύο πρώην ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας που είχαν διαμεσολαβήσει στις συνθήκες ειρήνης του Μινσκ στην Λευκορωσία επιβεβαίωσαν ότι ήταν προσχηματικές… αφού στόχο είχαν να δώσουν στην Ουκρανία χρόνο για μπορέσει να εξοπλιστεί στρατιωτικά για να καταλάβει το Donbass την Ανατολική Ουκρανία όπου οι ρωσώφωνοι πληθυσμοί αποτελούν το 80% του πληθυσμού.

Ο Putin στις 24 Φεβρουαρίου 2022 όταν ανακοίνωσε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία επικαλέστηκε σχέδιο των Ουκρανών να επιτεθούν σε Donetsk και Luhansk με την στήριξη των ταγμάτων Azov.
Η Γερμανία και η Γαλλία δικαιώνουν πλήρως τον Putin, η εισβολή των ρώσων ήταν 100% δικαιολογημένη αφού η Ουκρανία και ο Πρόεδρος της χώρας Zelensky δεν είναι τίποτε άλλο από τυφλές μαριονέτες των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ ασκούν εξουσία στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ καθορίζουν την τύχη της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ συντηρούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλα αυτά… γιατί θέλουν να αποδυναμώσουν την Ρωσία οικονομικά και στρατιωτικά…
Εάν δεν μείνει ούτε ένας Ουκρανός ζωντανός για τους αμερικανούς είναι αδιάφορος...

Γιατί η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο;

Η Ρωσία έχει χάσει μέχρι τώρα 67.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.
Στους 67.000 στρατιώτες συμπεριλαμβάνονται και οι ρωσώφωνοι του Donbass, οι στρατιώτες του ιδιωτικού στρατού Wagner που δρουν στην Ουκρανία ως μισθοφόροι και οι Τσετσένοι.
Οι ρώσοι στρατιώτες εκτός Τσετσένων και Wagner που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Ουκρανία δεν υπερβαίνουν τις 38.000…
Ο αριθμός είναι μεγάλος σε ένα σύγχρονο πόλεμο αλλά έχει αιτιολόγηση.
Εάν παρακολουθήσει κανείς με προσοχή το στρατιωτικό σκέλος της σύγκρουσης θα διαπιστώσει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις προς το τέλος του 2022…
Η βασική αρχή των Ρώσων είναι ότι οι Ουκρανοί είναι αδερφός λαός, δεν ήταν στόχος οι Ουκρανοί αλλά το καθεστώς Zelensky της μαριονέτας και βεβαίως οι Azov που προκάλεσαν μεγάλη δυστυχία με τα εγκλήματα τους στο Donbass μεταξύ 2014 και 2022…
Οι Azov αλλά και ο τακτικός στρατός της Ουκρανίας είχαν σκοτώσει 14.500 ρωσώφωνους στο Donbass…μεταξύ 2014 και 2022.

Είναι προφανές ότι οι ρώσοι δεν στοχεύουν τον άμαχο πληθυσμό αλλά το καθεστώς Zelensky που απαγόρευσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι υποχρεωμένα να προβάλλουν το ίδιο περιεχόμενο… πρακτικές Βορείου Κορέας του Kim…
Από την πλευρά των Ουκρανών έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί μεταξύ 24 Φεβρουαρίου 2022 έως σήμερα πάνω από 160.000 στρατιώτες σε ένα στρατό 700.000 όπου δυστυχώς…για τους Ουκρανούς καλούν στον στρατό άντρες έως 60 ετών και εσχάτως… και γυναίκες…
Οι 160.000 στρατιώτες σε σύνολο 700.000 στρατιωτών είναι σχεδόν το 23% του στρατού της Ουκρανίας…δηλαδή καταστροφή.
Για τον ρωσικό στρατό οι 38.000 νεκροί ή τραυματίες σε σύνολο σχεδόν 1.000.000 στρατιωτών είναι μεν απώλεια… που δεν αλλοιώνει όμως την δύναμη πυρός της Ρωσίας.
Η Ουκρανία στηρίζεται στα οπλικά συστήματα της Δύσης, κάθε εβδομάδα μεταφέρονται νέα όπλα και 40 σχεδόν κράτη με τις ΗΠΑ να συντονίζουν... στηρίζουν την Ουκρανία στρατιωτικά αλλά και σε επίπεδο πληροφοριών.
Οι στόχοι που χτυπούν οι Ουκρανοί καθορίζονται από τους αμερικανούς που δίνουν τις συντεταγμένες και το τελικό πρόσταγμα.
Η Ρωσία πήρε μόνο drones από το Ιράν ενώ η Ουκρανία στηρίζεται σε σχεδόν 40 χώρες και ειδικά στις ΗΠΑ.

Ως μέτρο σύγκρισης η διεφθαρμένη Ουκρανία έλαβε σε βοήθεια το 2022 περίπου 112 δισεκ. δολάρια οικονομική και στρατιωτική όταν ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ρωσίας είναι 84 δισεκ. δολάρια.
Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες.
Η Ρωσία είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας.
Οι αμερικανοί θέλουν τον πόλεμο, θέλουν να πουλήσουν οπλικά συστήματα, να ξεφορτώσουν τα παλιά τους όπλα πουλώντας τα και να δοκιμάσουν νέα…
Οι αμερικανοί έχουν τυφλωθεί αφού ο Biden ένα ηλικιωμένο γεροντάκι σέρνεται από τις δυνάμεις που απαιτούν πόλεμο.
Δεν είναι τυχαίο ότι…η λέξη ειρήνη θεωρείται σχεδόν προδοσία…

Η Ρωσία κατέχει σήμερα 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Ουκρανίας και εκτείνεται από βόρεια το Luhansk, το Donetsk και προς νότια Zaporizhia και ακόμη νοτιότερα την ανατολική Kherson και βεβαίως την Κριμαία.
Η Ρωσία καθόρισε την στρατηγική της.
Θέλει τον έλεγχο της Ανατολικής πλευράς του Δνείπερου ποταμού, ήδη κατέχει στρατηγικά εδάφη, η Αζοφική θάλασσα ελέγχεται 100% από τους ρώσους, ελέγχει το 95% του Luhansk αλλά μόνο το 55% των εδαφών του Donetsk.
Οι ρώσοι εάν καταφέρουν να ελέγξουν το 100% του Donetsk θα έχουν επιτύχει τον βασικό τους στρατηγικό στόχο να απελευθερώσουν όλες τις ρωσώφονες περιοχές χάνοντας ωστόσο την δυτική Kherson όπου για λόγους τακτικής στρατηγικής αποχώρησαν…
Η Ρωσία και έτσι όμως κέρδισε…
Κατάπαυση του πυρός σήμερα θα ήταν ξεκάθαρη νίκη για την Ρωσία…

Γιατί η Ρωσία θα κερδίσει και την ειρήνη;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία θα κερδίσει και την ειρήνη.
Το Ισραήλ ένα κράτος… που από το έτος ίδρυσης του το 1948 έως σήμερα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση… αποφάσισε να κάνει κάτι σπουδαίο να μην στείλει ούτε μια σφαίρα στην Ουκρανία.
Δεν έστειλε ούτε το σύστημα αεράμυνας Iron Dome τον σιδερένιο θόλο που αποτελεί ένα σύστημα καθαρά αμυντικό και έχει τις δυνατότητες να αναχαιτίζει πυραύλους εμβέλειας 4 με 70 χιλιόμετρα αλλά εκσυγχρονίστηκε και μπορεί να αναχαιτίζει και πυραύλους έως και 250 χιλιόμετρα…
Το σύστημα αεράμυνας Iron Dome του Ισραήλ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ σύγχρονα όπλα… αλλά δεν παύει να είναι αποτελεσματικό σε παλιάς τεχνολογίας οπλικά συστήματα.
Έως σήμερα έχει καταρρίψει 1200 πυραύλους και ρουκέτες.
Το Ισραήλ θα μπορούσε να μεταφέρει το Iron Dome στην Ουκρανία ως σύστημα αεράμυνας αλλά το Ισραήλ ήταν απόλυτο, η βοήθεια στην Ουκρανία θα είναι μη στρατιωτικού περιεχομένου.
Πολλοί θα υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ δεν στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό γιατί οι ρώσοι στην Συρία… ανέχονται τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη να χτυπούν βάσεις των Ιρανών.
Αυτό ισχύει… δεν είναι τυχαίο ότι η Συρία έχει S300 αλλά… κατά ένα περίεργο τρόπο… ποτέ δεν ενεργοποιήθηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη παραβίαζαν τον συριακό εναέριο χώρο.
Η στάση του Ισραήλ απέναντι στην Ουκρανία και Ρωσία είναι η σωστή… ανεξαρτήτως των κινήτρων…

Οπότε το Ισραήλ θα μπορούσε να αποτελέσει όπως και η Τουρκία μέρος της λύσης στο Ουκρανικό, ο Erdogan παίζει έξυπνα το παιχνίδι της διπλωματίας με Putin και Zelensky και προσεχώς και με τον Assad της Συρίας..
Την μεγάλη Ελλάδα... την διαχειρίζονται μικροί (από πλευράς ικανοτήτων) πολιτικοί ασήμαντοι, που κρύβονται εμπρός τα γεγονότα.
Η Ελλάδα κατέστη ασήμαντο πιόνι… και προφανώς είναι αστείο το επιχείρημα ότι οι αμερικανοί έχουν βάσεις στην Ελλάδα και στην Τουρκία έχουν οι αμερικανοί πολλαπλάσιες βάσεις πολύ μεγαλύτερης σημασίας.
Και η Τουρκία και η Ελλάδα είναι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Η στάση της Ελλάδος απέναντι στην ιστορικά φίλη Ρωσία ήταν απαράδεκτη, αποδείξαμε ότι με όρους εξωτερικής πολιτικής είμαστε κράτος μαριονέτα.
H Ελλάδα ήθελε να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία αλλά μια υπενθύμιση της Ρωσίας για τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδος στην συμφωνία αγοράς… υποχρέωσαν την Ελλάδα να ανακρούσει πρύμναν.

Υποσημείωση

Περίπου 4.000 στρατιώτες της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Αμερικανικού Στρατού εξακολουθούν να αναπτύσσονται στη Ρουμανία ως μέρος της στρατιωτικής συσσώρευσης στην Ανατολική Ευρώπη που διέταξε ο Πρόεδρος Biden το 2022, καθώς το Πεντάγωνο επιμένει ότι η 101η Μεραρχία πρέπει να παραμείνει στην Ρουμανία...

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top