GuidePedia

0

Οι πιο πιθανές ημερομηνίες.Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την περίοδο του Πάσχα.

Αλλάζει την ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία ο Ρ.Τ.Ερντογάν και σήμερα προετοίμασε το έδαφος επισημαίνοντας πως μπορεί να γίνουν νωρίτερα από τις 18 Ιουνίαου που έχουν προγραμματιστεί κάτι που θα παίξει ρόλο και στην τελική απόφαση για το πότε θα γίνουν οι ελληνικές εθνικές εκλογές.

«Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου» δήλωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Γνωρίζετε όλοι τη σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες» επεσήμανε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Αυτό όμως φαίνεται ότι θα συμπαρασύρει και την Αθήνα για εκλογές αρχές Ιουνίου (κανονικά η καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης της τετραετίας είναι την Κυριακή 2 Ιουλίου), οπότε οι εκλογές θα διεξαχθούν στο χρονικό διάστημα μετά το Πάσχα (το να διεξαχθούν Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου είναι σαφές ότι θα δημιουργήσει αρνητική εικόνα στο σώμα των πιστών και περαιτέρω φθορά της κυβέρνησης) μέχρι και την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

Δηλαδή από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 4 Ιουνίου. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Κ.Μητσοτάκης όπου σταθεί λέει πως οι εκλογές θα γίνουν… κάπου τον Απρίλιο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top