GuidePedia

0


Το HPG δήλωσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί είναι κατά χιλιάδες περισσότεροι από τον αριθμό που αναφέρεται επίσημα από το τουρκικό καθεστώς.

Καθώς η Τουρκία συνεχίζει τις επιθέσεις της στις ιρακινές κουρδικές περιοχές Ζαπ, Αβασίν και Μετίνα, οι Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG), τις οποίες πολεμούν οι τουρκικές δυνάμεις, έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις τουρκικές απώλειες τους τελευταίους έξι μήνες.

Στην ανακοίνωση, το HPG ανέφερε ότι η Τουρκία έχασε δέκα ελικόπτερα και 2.346 στρατιώτες και χωροφύλακες, 17 από τους οποίους ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί. Η οργάνωση πρόσθεσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει την περιοχή 3.491 φορές, συμπεριλαμβανομένων 2.476 χρήσεων χημικών και απαγορευμένων όπλων.

Τα αρχεία του HPG υπερβαίνουν κατά πολύ τις απώλειες που ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο δήλωσε πως 63 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ, κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο Μουράτ Καραγιλάν, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) με το οποίο συνδέεται το HPG, είπε τον Ιούλιο ότι οι Κούρδοι μαχητές είχαν αλλάξει τακτική για να αντισταθούν στις τουρκικές επιχειρήσεις και να αντιμετωπίσουν τις εισβολές με έναν ολικό πόλεμο – έναν «πόλεμο πλήρους κλίμακας».

Σύμφωνα με τον Καραγιλάν, η αποφασιστική άμυνα των Κούρδων μαχητών έχει μετατρέψει την εκστρατεία της Τουρκίας σε μια μάχη πολύ πιο σκληρή από ό,τι αναφέρεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, και για τον λόγο αυτό πολλές από τις τουρκικές απώλειες δεν αναφέρονται και δεν δημοσιοποιούνται στην Τουρκία.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο με μεγάλους αριθμούς πρόσφατα σκαμμένων τάφων σε στρατιωτικό νεκροταφείο της νοτιοανατολικής επαρχίας Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, προκάλεσε οργή και αντιδράσεις όταν δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίστοιχη παραπληροφόρηση πραγματοποιεί το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και σχετικά με τους αντάρτες μαχητές, τους οποίους η Τουρκία αναφέρει πως «εξουδετερώνουν» οι τουρκικές δυνάμεις.

Μετά το tweet του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι δύο αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε επιχείρηση στην περιοχή Μετίνα της επαρχίας Ντουχόκ στις 3 Οκτωβρίου, το HPG αντέκρουσε τον ισχυρισμό αποκαλύπτοντας τα στοιχεία έξι μαχητών που είχαν σκοτωθεί σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους στην Τουρκία, και όχι στον πρόσφατο πόλεμο που ξεκίνησε η Άγκυρα στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ), τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Λίγο πριν από τη δήλωση του HPG, με την οποία κατηγορούσε την Τουρκία για χρήση χημικών και άλλων απαγορευμένων όπλων 2.476 φορές στον πόλεμο στο νότιο Κουρδιστάν, μια αντιπροσωπεία γιατρών από τους Διεθνείς Ιατρούς για την Αποτροπή του Πυρηνικού Πολέμου (IPPNW) δημοσίευσε μια έκθεση που συνοψίζει στοιχεία και πειστήρια για τις τουρκικές επιθέσεις με χημικά όπλα.

Τα κουρδικά κόμματα ζήτησαν από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) που εδρεύει στη Χάγη να διεξαγάγει έρευνα σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top