GuidePedia

0

Διαξιφισμοί

του Κων/νου Φράγκου

Οι εξοπλισμοί και ο ρόλος της Βουλής



Τρία πράγματα στον πλανήτη δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους:

το πουλί που σχίζει τον αέρα, το ψάρι που διαπλέει το νερό και το οικονομικό έγκλημα του Μανδαρίνου

(Κινεζική παροιμία) • Δεν θα υπεισέλθω σε κριτική των τελευταίων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το έχω κάνει, ήδη, με την δέουσα προσοχή και ευλάβεια στο θέμα SALUS POPULI ULTIMA LEX ESTO.
• Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής (02/07) για την έγκριση προμήθειας εξοπλισμών πολλών εκατομμυρίων ή δις € (τα στοιχεία τηρούνται απόρρητα) ακούστηκε από την πλευρά της Αριστερής Αντιπολίτευσης, η κραυγή «Η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής λειτουργεί ως φερετζές της Κυβέρνησης στους εξοπλισμούς» (sic). Εύγε στον κραυγάσαντα. Έτσι, ακριβώς, είναι.

Θα παρατηρήσω όμως στους συντρόφους και σε όλα τα αφυπνισθέντα μέλη «Τώρα το πήρατε χαμπάρι;» Εμείς το φωνάζουμε επί πολλά χρόνια. Το φωνάζουμε πιο ωμά «Η Επιτροπή είναι το πλυντήριο Κυβερνητικών Επιλογών των οποίων η ίδια δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες της». • Θα μου επιτρέψετε, για να γίνει κατανοητή καταγγελία, να κάνω μια σύντομη αναδρομή o Επί Κυβέρνησης κ. Κων. Σημίτη, όπου το όργιο των αρπαχτών είχε ξεπεράσει κάθε όριο, τολμήσαν την εφαρμογή στις προμήθειες πολεμικών υλικών, του σχετικού νόμου, άσχετα αν καθ’ οδόν, ενίοτε, τον φαλκίδευαν: Έρευνα – αξιολόγηση (ενίοτε κάλπικη) – Εισήγηση – ΚΥΣΕΑ – Απόφαση ΥΕΘΑ – Έλεγχος από Βουλή. o Οι Υπουργοί Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου, έφεραν την ευθύνη των υπογραφών τους και γι’ αυτό εξάλλου, εντοπίσθηκαν αργότερα, αυτές οι ευθύνες και φυλακίσθηκαν.
 
o Επί Κυβέρνησης κ. Κων. Καραμανλή Β’, που ακολούθησε, ο πρώτος ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος τήρησε ευλαβικά τον Νόμο, και ανέλαβε την ευθύνη της υπογραφής του. Απάντησε στην κριτική της Βουλής, αλλά μετά επί διαδόχου του κ. Ε. Μεϊμαράκη, του λεγόμενου «δεν υπογράφω τίποτα..» το «μαγαζί» έκλεισε. Όταν δεν αγοράζεις, δεν έχεις ευθύνες; Έχεις και παραέχεις ως Υπουργός γιατί όπως λέει ο σοφός Μάρκος Αυρήλιος «Ο Άρχων είναι υπεύθυνος για ότι πράττει αλλά και για ότι παραλείπει να πράξει.. Ο κ. Ε.Μ. είχε εγκαταλείψει πλήρως την άμυνα. Ούτε βίδα… Μήπως τον ενοχλούσε κανείς;
o Ο διάδοχος του κ. Ε. Βενιζέλος ήταν της ίδιας σχολής «ΟΥΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙΝ» Ούτε μια βίδα για τα πλέον κρίσιμα υλικά. Όταν όμως επεθύμησε σφόδρα (ΣΣ το γιατί δεν το γνωρίζω…) να προχωρήσει, χωρίς εκπεφρασμένη επιθυμία του ΓΕΝ, σε προμήθεια δύο (2) ακόμη Υ/Β 214 (ΣΣ ενώ ακόμη χρωστούσαμε τα προηγούμενα 4 τα οποία δεν είχαν έστω παραληφθεί) εφεύρε, ως σοφός Συνταγματολόγος, την αγορά δια Νόμου. Είναι ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το κόλπο για να μεταφέρει την ευθύνη από τους ώμους του στη Βουλή, στην οποία φόρτωσε την ευθύνη. «Εγώ; Δεν ξέρω τίποτα. Ρωτήστε τη Βουλή» θ’ απαντούσε αν ρωτιόταν. Έτσι, λοιπόν, ο σοφός Συνταγματολόγος μετέτρεψε την Νομοθετική Εξουσία σε Εκτελεστική!!


Η Βουλή ουδεμία ανάμειξη είχε στις διαδικασίες, ούτε ενεπλέκετο στην απόφαση η οποία ήταν ευθύνη της Κυβέρνησης και αρμοδίων Υπουργών. o Χωρίς να γράφω ιστορικό, δεν τα γνωρίζω δα, όλα, θυμάμαι ότι ο Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης ως ΥΕΘΑ υπέγραψε, αναλαβων την ευθύνη, την προμήθεια τεσσάρων Ε/Π του Π.Ν. από Η.Π.Α.
o Επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων υπήρξε πλήρης αφασία.
o Επί Κυβέρνησης κ. Κυρ. Μητσοτάκη και ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, των οποίων δεν αμφισβητώ την εντιμότητά αυτών των ίδιων, επανήλθε η συνταγή Βενιζέλου. Στα RAFALE, τις φρεγάτες, τα UAV, κ.λπ. των τελευταίων εβδομάδων αποφασίζει η Βουλή. Οι διαδικασίες του Νόμου αγνοούνται επιδεικτικά. Η Επιτροπή των αδαών αναλαμβάνει την ευθύνη του υπουργού περιοριζόμενου να υπογράψει τυπικά και ανεύθυνα μετά το Ο.Κ. της.
o Αν, υποθέτω, αν μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια ανακαλυφθεί η ύπαρξη κάποιας μίζας σε ένα από τα παραπάνω πως θα κινηθεί ο Εισαγγελέας – ανακριτής; Να τα βάλει με τον Νόμο; Ο Υπουργός, ασφαλώς θα ισχυρισθεί ότι το πρόγραμμα υποβλήθηκε στη Βουλή και το ενέκρινε. Ενώ έπρεπε να συμβεί το αντίθετο. «Το πρόγραμμα αποφασίσθηκε από μένα» Τι θα κάνει ο ανακριτής; Θ’ αρχίσει να καλεί ανευθυνοϋπεύθυνα μέλη της Επιτροπής. Τι να του πουν;
o Ευτυχώς έχουμε γυρίσει στην κανονικότητα δηλ. την παντελή ανευθυνότητα.
o Έτσι θα αντιμετωπίζεται ο αντίπαλος;; Γιατί πάλι θα ενσκήψει η διαφθορά, η χαλαρότητα, η αμφισβήτησή. Θέλει αρετή, τόλμη και υπευθυνότητα η διαχείριση των εξοπλισμών. «Πατριωτισμοί» και

Απ’ εκεί άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ. παληκαριές τέλος. Αλλά πότε το φαύλο δεν τελειώνει στην αποικία όταν έχει εξαφανισθεί η ΑΙΔΩΣ και ΝΕΜΕΣΙΣ.
o Σημειώνω και το εξής: Το τέχνασμα ή η πραγματικότητα των ισχυρισμών ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ, δεν καλύπτουν την ευθύνη Υπουργού ο οποίος θα πρέπει, οπωσδήποτε, να προστατεύσει το γόητρο δικό του του θώκου αλλά και το εθνικό συμφέρον.

Μια έκπληξη από τον κ. ΥΕΘΑ

(Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας)

Σιγάν την αλήθειαν, χρυσόν εστί θάπτειν.
Ευριπίδης 
• Ειλικρινά ξάφνιασε τον μικρόκοσμο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, στο Υπουργείο η πρόσκληση του Υπουργού κ. Ν. Παναγιωτόπουλου να μας καλέσει για μια συζήτηση για το δράμα των στρατιωτικών ιπτάμενων μέσων.
• Μέχρι τώρα η πληροφόρηση ήταν ελλειπής και η «θολούρα» επέτρεπε την παραπληροφόρηση να οργιάζει.
• Ιδού τι μας είπε ο Υπουργός:

C130H: Είναι ένα εξαιρετικής κατασκευής μεταγωγικό Αεροπλάνο της L-M, με μακρά θητεία στην Π.Α. Δεκατρία (13) καταγεγραμμένα στην λίστα της Π.Α. αλλά επιχειρησιακώς διαθέσιμα είναι μόνον… τρία (3). Τα άλλα; Λίγα είναι αραγμένα στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας, άλλα τόσα στην ΕΑΒ, τρία (3) κατευθύνονται να επισκευασθούν στην Πορτογαλία και άλλα τρία (3) «ετοιμάζονται» εδώ και 20 μήνες να φορτωθούν σε πλοία και να μεταφερθούν προς επισκευή στο Ισραήλ (ΣΣ το τελευταίο προβληματίζει πολύ όσον αφορά την αφαίρεση και επανατοποθέτηση των πτερύγων). Ακόμη άλλων δύο (2) μελετάται η ανάθεση επισκευής τους σε ελληνική εταιρεία (ΣΣ η οποία, λέγεται αλλά δεν ορκίζομαι, ότι δεν είναι πιστοποιημένη) • Κάποιος από το ακροατήριο διέκοψε με ερώτηση τον κ. Υπουργό απορών που η άλλοτε κραταιά στην περιοχή και διαπιστευμένη προνομιακά, από την LOCKHEED – MARTIN για επισκευές C-130 στο χώρο των Βαλκανίων ΕΑΒ έφθασε σ’ αυτή την κατάντια. Συνόδευσε δε την παρατήρησή του με το ρεμπέτικο άσμα « Εγώ το πλουσιόπαιδο που ζούσα σε σαλόνια για δέστε πως κατάντησα με άπλυτα πουκάμισα και δίχως παντελόνια..» καταλήγοντας: Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι; • Ο κ. Υπουργός, προφανώς για να μη θίξει συναδέλφους, απάντησε: Ασφαλώς θα υπάρχουν αλλά το βλέπουμε αργότερα.
 
• Ο «κακός» συνάδελφος επέμενε ερωτών: Πως να μην απαξιωθεί η Εταιρεία όταν περιώνυμος Υπουργός – μάπα διόριζε εκεί ως Πρόεδρο – Δ. Σύμβουλο φίλο του φροντιστηριάρχη Γαλλικής Φιλολογίας και άλλος σε προϊστάμενο της Λαχαναγοράς.
• Ο κ. Υπουργός είπε: Θα τα δούμε όλα αυτά στο τέλος αφού εξετάσουμε τις δραματικές περιπτώσεις συντήρησης και διαθεσιμότητας των Ελικοπτέρων CHINOOK, NH-90 και των μεταγωγικών C27J
• Η συνέντευξη διεκόπη γιατί ο κ. Υπουργός ειδοποιήθηκε ότι πρέπει, πάραυτα, να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί για κάποιο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.
• Αν κατάφερα να σας εξαπατήσω μέχρι τώρα αξίζω συγχαρητήρια αλλά η συνέντευξη αυτή ουδέποτε δόθηκε και είναι προϊόν της δοκιμαζόμενης λόγω ζέστης, φαντασίας μου. Συγγνώμη.. Καλό Καλοκαίρι!

Υ.Γ. Στο Υπουργείο Υγείας του καταπληκτικού κ. Πλεύρη έχουν δωρηθεί από το Ίδρυμα Νιάρχου τρία (3) ειδικά Νοσοκομειακά Ε/Π και δύο (2) νοσοκομειακά Αεροσκάφη. Εν τούτοις το προθυμότατο για εξυπηρέτηση του κ. Πλεύρη, Υπουργείο Άμυνας (ίδετε υπόθεση ΝΙΜΤΣ) έστειλε προχθές ένα C-130 για να παραλάβει ασθενή από νήσο. Κανείς, μα κανείς από τους Κυβερνητικούς δεν υπολογίζει ότι το C-130 είναι επιχειρησιακό μέσω κρισιμότατο για τις Ε.Δ.

Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Ολίγον φως και μακρυνόν… • Η NAVAL GROUP, που μας μαστορεύει τις φρεγάτες υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με Ελληνικές εταιρείες στο πλαίσιο των βιομηχανικών επιστροφών.
• Τι αφορά η συνεργασία, επί του παρόντος; o Με την εταιρεία ΕΜΜS για την προμήθεια ηλεκτρικών μετασχηματιστών.
o MG την MEVACO για μηχανολογικό εξοπλισμό.
o Με την SELMA για εργασίες βαφής.
o Με την VIGING HELLAS για προμήθεια φουσκωτών σταθερής γάστρας.

• Παράλληλα, η γαλλική NAVAL GROUP, προχώρησε σε συμφωνίες για διάφορες κατασκευές και με τις εταιρείες AKMON, INTRACOM, MILTECH, PRISMA και SCYTALIS.
• Ο γαλλικός κολοσσός ερευνά για τον εντοπισμό εταιρειών υψηλής ειδίκευσης για περαιτέρω συνεργασίες.
• Όπως πληροφορούμαι, ο ΣΕΚΠΥ παρακολουθεί τις προσπάθειες των Γάλλων και συμβάλλει στην διευρυμένη συμμετοχή Ελληνικών εταιρειών.
• Είμαι βέβαιος ότι η δραστήρια Ηγεσία της ΓΔΑΑΕ βάλλει τα δυνατά της ώστε να φανεί λίγο φως στις φυτοζωούσες και αφημένες στην τύχη τους αμυντικούς, μας κρατικούς, βιομήχανους. Αμήν.
• Εντωμεταξύ, ανεπιβεβαίωτες φήμες φέρουν τον έτερο Γαλλικό κολοσσό, DASSAULT, να ποιεί την νήσσαν ακόμη και για το υπόστεγο που έχει υποσχεθεί για τα RAFΑLE.


Ευχάριστα, καλοκαιρινά νέα • Το 2021, συνυπολογίζοντας το κόστος διαβίωσης, η Ελλάδα είχε το δεύτερο χαμηλότερο, κατά κεφαλήν, ΑΕΠ στην Ε.Ε. Επιπλέον ήταν το μόνο Κράτος – Μέλος στο οποίο το συγκεκριμένο μέγεθος βρισκόταν χαμηλότερα του επιπέδου του 2007! Το εύρημα αυτό αποκαλύπτει την δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

(Έκθεση Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ) • Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους εμμέσους φόρους! (Καθ. 2/6)
• Έρευνα του ΟΟΣΑ αποδεικνύει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να εξαρτάται από τους λίαν υψηλούς συντελεστές των εμμέσων φόρων.

Ο ειδικός φόρος (έμμεσος) στο πετρέλαιο 14 φορές μεγαλύτερος και ο Φ.Π.Α. (24%) κατατάσσεται στους 2-3 υψηλότερους της Ευρώπης. • Γιατί; Διότι το Κράτος, δεκαετίες τώρα, είναι ανίκανο να επιβάλλει ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους, που είναι πολύ πιο δίκαιοι από τους ΕΜΜΕΣΟΥΣ. Εκεί, όμως, υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες που δεν συμφέρει κανένα από τους εμπλεκόμενους να θιγούν! Ζήτω η Ελλάς!

ΥΠΑΑΠΕΔ • Δημ. Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Εν. Δυνάμεων (Προϊστάμενος κ. Μιχ Δημόπουλος). − Συγκάτοικοι με τον ΑΟΟΑ (Κατεχάκη)

• Ιδρύθηκε επί Υπουργού κ. Π. Καμμένου με την φιλοδοξία να αξιοποιήσει ακίνητα των Ε.Δ. τα οποία θα απέδιδαν ποσά για την ενίσχυση του Π.Υ. τους.
• Δεν γνωρίζω αν διορίσθηκε και αριθμός μετακλητών.
• Πέρασαν ήδη πέντε (5) χρόνια. Ακούσαμε για αξιοποίηση νήσων, βραχονησίδων, παραδεισένιων παραλιών.
• Μούγκα, η ζοφερή του Τάφου Σιωπή. Τι συμβαίνει; Τι έχει πράξει αυτή η Υπηρεσία;

Ευχάριστα νέα για τη Χώρα

• Ανακοινώθηκε από τα Γραφεία των τ. Πρωθυπουργών κ. Γ. Παπανδρέου και Σ. Σαμαρά ότι θα «διεκδικήσουν» ξανά μια θέση στο Κοινοβούλιο. Ο πρώτος από την Αχαΐα και ο δεύτερος από τη Μεσσηνία. Η εκλογή τους είναι εξασφαλισμένη EX OFFICIO βάσει ενός αισχρού Νόμου που τον μαστόρεψαν οι ίδιοι. Δεν πρόκειται περί διεκδίκησης μέσω της ψηφοφορίας αλλά αυθαίρετης κατάληψης.
• Επιθυμούν, διακηρύσσουν, ότι έχουν χρέος να προσφέρουν και άλλα στη Χώρα. Το λένε και δεν ντρέπονται… Φυσικά, θα κόψουν τον δρόμο, θ’ αποτρέψουν την εκλογή άλλων νέων που, οπωσδήποτε θα είναι καλύτεροι από τους τ. Πρωθυπουργούς. • Έχουν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, φιλότιμο, τσίπα; Γιατί δεν αποσύρονται; Υπάρχει ένας τέως Πρωθυπουργός σε άλλο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
• Καλά, αυτοί είναι αυτοί που είναι. Οι Αρχηγοί των Κομμάτων, κ. Μητσοτάκης και κ. Ανδρουλάκης γιατί δεν τους δείχνουν, ευγενικά, την πόρτα; Ιδιαίτερα ο «ανανεωτής» κ. Ν. Ανδρουλάκης φοβάται τον «Παπανδρεϊκό κόσμο»;
• Όποιος δεν τολμά ας μην ελπίζει, έλεγε ο μέγας SHILLER.

ΝΙΜΤΣ • Σε δύο συνεχείς καταγγελίες μας αποκάλυψε, με αναμφισβήτητα στοιχεία, ότι ο σπουδαίος Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης Επιχειρεί, με την αντοχή και ευλογίες του ΥΕΘΑ, να αλώσει το Νοσοκομείο των Βετεράνων του Στρατού Ξηράς (ΝΙΜΤΣ).
• Στις καταγγελίες μας το ΥΕΘΑ, ΟΥΔΕΝ ανακοίνωσε. Εποίησεν την νήσσαν. Η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου έχει πληροφορηθεί ότι οι Απόστρατοι είναι «ήσυχα παιδιά» «δεδομένοι» όπως θα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θορυβούν.
• Εν τω μεταξύ την νήσσαν εποίησαν και μερικά «πατριωτικά» ιντερνοκάναλα καθώς και πρώην ένστολοι βουλευτές.
• Τελικά, που κατέληξε αυτή η εισβολή, μετά τις αποκαλύψεις, δεν γνωρίζουμε. Μάθαμε όμως ότι επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «εντελώς συμπωματικά» ο Αρχηγός του ΓΕΣ. Ανησύχησε ίσως;

Λυρισμός και Πολιτική

• Την επόμενη των Γαλλικών εκλογών ο Αντγος ε.α. κ. Νίκος Τόσκας, τ. Υπουργός Δημοσίας Αταξίας και Διάθεσης αστυνομικού προσωπικού σε αμφιλεγόμενους Ελίτ, εξέχον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, έκανε την εξής λυρική άμα δε ποιητική δήλωση: Μακάρι ο γαλατικός φωνακλάς κόκορας να ξυπνήσει τον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό, πιο μετρημένο κόκορα, κι’ αυτός να φωνάξει στον κόσμο Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ (ΝΕΑ 24-6). Μου θυμίζει κάποιο ρομαντικό στίχο του Πωλ Ελιάρ.
• Όσο όμως και να φωνάξει ο γαλλικός Αλέκτωρ δεν θα κάνει τίποτα όσον απευθύνεται σε… κότες. Γιατί; κατά κοινή διαπίστωση, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών είναι ανεπαρκείς, ψευτοπατριώτες, τεμενατζήδες με στόχο, αποκλειστικά, την κατάκτηση και νομή της Εξουσίας. Μήπως, μόλις προ 10ετίας, δεν κατέληξαν στην πτώχευση Χώρας και την απώλεια της Εθνικής της κυριαρχίας;
• Υπενθυμίζω ότι ο Υπτγος ε.α. Νίκος Τόσκας, κατετάγη μετά την αποστρατεία του στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε, σύμβουλος, των ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλου και Π. Μπεγλίτη στην αλήστου μνήμης Κυβέρνηση Γιωργάκη.

Καθοδόν απέκτησε και ένα αποστρατευτικό βαθμό, έγινε Αντγος ε.α. (ΣΣ πράγμα συνηθιζόμενο σε Έλληνες Στρατιωτικούς να διεκδικούν και να κερδίζουν 1-3 βαθμούς με δικαστική δικαίωση, κομματική ώθηση κ.α.). • Ο Αντγος ε.α., πλέον, Ν.Τ. κάποια στιγμή «τα σπάει» με τον μη επαγγελματία πολιτικό και άδολο, κ. Π. Μπεγλίτη (ΣΣ Γνωρίζω καλά τον λόγο, αλλά δεν τον αναφέρω) και οδεύει στο αριστερότερο κομματικό μετερίζι του κ. Κοτζιά, ο οποίος, στους όρους συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλει τον κ. Τόσκα σε εκλόγιμη θέση της λίστας επικρατείας. Ο κ. Ν.Τ. εκλέγεται και κάποια στιγμή βρίσκεται στο θώκο του Υπουργού Δημοσίας Αταξίας κ.λπ. συνεχίζων να παραχωρεί αφενός αστυνομικό προσωπικό, προοριζόμενο για την αστυνόμευση, (μπατλερς, κηπουροί, οδηγοί Κυρίας, κ.λπ.) σε διάφορους ΕΛΙΤ, αρκετοί, των οποίων είναι κοπρίτες επιλογής. Ο κ. Υπουργός, ως πρώην στρατιωτικός και θεωρητικά, ολιγότερον πωρωμένος από τους επαγγελματίες πολιτικούς, θα μπορούσε να σπάσει το σπυρί της ασυδοσίας και παρανομίας. Δεν το έπραξε. (ΣΣ θυμάμαι ότι επί των ημερών του, βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., φαιδρότατο πρόσωπο, φρουρείτο από… 4 αστυνομικούς!). Ο Στρατηγός μας, όπως εκτιμήθηκε, απέτυχε παταγωδώς στο Υπουργείο. • Σήμερα, ο κ. Ν.Τ., αριστερός μέχρι το μεδούλι, μετέχει στις αριστερίστικές κινητοποιήσεις του Κόμματος (Πρωτομαγιά, κ.λπ.) επιδιώκοντας την λαϊκή αναγνώριση και είσπραξη ψήφων στις προσεχείς εκλογές ώστε να εισέλθει, επιτέλους, στο Κοινοβούλιο με κανονική εκλογή. Τις ευχές μας!
 
• Ο κ. Ν.Τ. μπορεί να μην επέτυχε μεν στο Υπουργείο αλλά αποχωρών αποκόμισε bonus ισόβιας προστασίας (ΣΣ ποιος τον απειλεί) δύο αστυνομικών – μπάτλερς. Είναι η παράδοση, λένε, των Υπουργών. Ο τ. Υπουργός δεν αποποιήθηκε αυτής της τιμής, αν έτσι ονομάσαμε την παρανομία αυτή). (ΣΣ Αν υποθέσουμε κατά την Μεταπολίτευση υπηρέτησαν στο Υπουργείο 40 Υπουργοί, οι περισσότεροι των οποίων ανεπαρκείς και αποτυχόντες, τότε αυτή τη στιγμή 80 αστυνομικοί αντί να προστατεύουν τους πολίτες που τους πληρώνουν – κάνουν θελήματα σε πολιτικάντηδες. Η παράδοση βλέπετε.). Αν ψάχνετε να βρείτε, έστω αστυνομικό να προστατεύει διαπρεπείς τ. Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ κ.λπ. ματαιοπονείτε. Δεν υπάρχει.
• Φτου σου κωλ…νη, η Ελληνική Πολιτεία, όπως θα έλεγε ο αθάνατος Στρατηγός Κονδύλης.

Υ.Γ.1 Αν ο αγαπητός Στρατηγός «επέστρεψε» τους δύο σωματοφύλακες του, τελευταία, δεν το έχω πληροφορηθεί. Αν, ναι , τότε ζητώ, γονυπετής συγγνώμη.

Υ.Γ.2 Δεν θα βρεθεί ένας, ένας μωρέ Υπουργός, που να σταματήσει αυτό το αίσχος της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, αλλά και της διάθεσης αστυνομικών στην ΕΛΙΤ; Οι Υπουργοί διαπράττουν κατάχρηση εξουσίας. Αλλά ποιος να τους διώξει; Το παρακράτος των ΕΛΙΤ, ή το «συνδικάτο» τους;

Υ.Γ.3 Όταν με αυτό το εξευτελισμένο, ευνοιοκρατικό σύστημα εξασθενεί σημαντικά η εσωτερική ασφάλεια, και η στελέχωση φρουρών προστασίας των συνόρων από τους καθοδηγούμενους από τους Τούρκους λαθρομετανάστες, τότε μην απορείτε για τις Τουρκικές επιτυχίες. Υπάρχει κραυγαλέο έλλειμμα ευθύνης και πατριωτισμού.

Η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην πολιτική η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα

G. CLEMENCEAU • Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει μέχρι σήμερα επιτύχει εξαιρετικά στην εκτέλεση των καθηκόντων της. Βέβαια, υπάρχουν και οι μίζεροι-γκρινιάρηδες, πολιτικοί της παλιάς κοπής που μεμψιμοιρούν. Γκρινιάζουν για μικρό πράγματα, ασήμαντες λεπτομέρειες.
• Μπράβο στον Μητσοτάκη που κατάργησε τον Προκόπη, παρά τις λυσώδεις αντιδράσεις του Καραμανλό-Σαμαρικού κατεστημένου. Και ένα άλλο, δεύτερο, μπράβο του που αρνήθηκε να αντικαταστήσει τον Προκόπιο με τον Αντώνιο. Έκτοτε, ο τελευταίος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, εμμέσει χολή, κατά του Κυριάκου και της Προέδρου.
 
• Το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο έχει αλλάξει και δεν όζει πλέον μούχλα.
• Η κ. Πρόεδρος απεφάσισε να καταγράφονται όλα τα δώρα που της προσφέρονται για να παραμείνουν στο Μέγαρο. Αν ακούσετε το τι γινόταν πριν θα αναφωνήσετε “καλά, υπάρχει ολίγον φιλότιμο;”. Απ’ όσα λέγονται, τουλάχιστον.
• Προσωπικά, νομίζω, ότι η κ Κ.Σ είναι πολύ καλύτερη, τουλάχιστον των δύο προκατόχων της και είναι, σχεδόν βέβαιο, ότι θα προταθεί και δεύτερη δετία. • Αυτό βέβαια εξοργίζει τους “γέροντες” της ΝΔ που υπονομεύουν, όσο μπορούν, την προσωπικότητα της Προέδρου και φιλοδοξούν να επαναφέρουν στον θρόνο τον Προκοπή ή να “σπρώξουν”κάποιον άλλον “ολίγον” της παράταξης.
• Στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται κάποια ηρεμία καίτοι από τους κύκλους του θρυλικού Φωτάκη (Κουβέλη) εκδηλώνονται σκέψεις. Ε, όχι και ο Φωτάκης…Μα αφού έγινε ο Προκόπης;
• Ισχυρές βλέψεις έχει και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, και η Μ. Δούκισσα της ΝΔ κ. Ντόρα. Σας διαβεβαιώνω, ναι.
• Όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει κι αυτό τις φιλοδοξίες του για την κατάληψη του Προεδρικού θώκου. Τώρα που είναι επάνω τους τα Παπανδρέϊκα το κόμμα θα ωθήσει δύο προτάσεις. Η πρώτη αφορά στην διεθνούς φήμης πολιτικό Γιωργάκη Παπανδρέου και ή άλλη την κ. Δήμητρα Λιανή Παπανδρέου η οποία έχει δώσει απτά δείγματα ήθους Διοίκησης όταν ήταν σκιώδης Πρωθυπουργός (1993-1996) με βοηθούς τον κ. Μ. Καρχιμάκη και την κ. Κατσέλη.


Υπάρχει αντίρρηση;



Η αληθινή ευγλωττία και η υπεράσπιση του Δικαίου είναι η τέχνη να σιωπά κανείς όταν δεν έχει τίποτα να πει

Εδουάρδος Εριώ – Γάλλος Πολιτικός • Όταν ο Πρωθυπουργός της Χώρας, που αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις, εμφανίζεται υποστηρίζων τις θέσεις της σε διεθνή φόρα και μάλιστα υψίστης εγκυρότητας (Αμερικάνικο Κογκρέσο, Ε.Ε.) τότε πάσει εκδήλωση κάθε εσωτερικής διαμάχης ή αντιπαλότητας και ΟΛΟΣ ο πολιτικός κόσμος οφείλει να τον στηρίξει.
• Η Χώρα πρέπει να εμφανίζεται συμπαγής και ομονοούσα. Επιβάλλεται εκεχειρία. Η κριτική, δικαιολογημένη, μετά, στο κοινοβούλιο. Αυτά.

100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή

• Το ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να παράγει χρυσά, αναμνηστικά, νομίσματα για τον εορτασμό της θλίψης. • Ετοιμάζω πολλά σχόλια βασισμένα στον Τύπο της εποχής και μόνο. Θα φρίξετε με την αβελτηρία, των ανευθυνότητα, ανικανότητα, ανεπάρκεια της τότε Κυβέρνησης και των Ανακτόρων που οδήγησαν στην οδύνη.
• Σάββατο 2 Ιουλίου 2022. Πηγαίνοντας στο Χαλάνδρι να επισκεφθώ ένα φίλο, έστριψα από την Κηφισίας, απέναντι από Υγεία, για το προάστιο… Μετά 100 μέτρα βρέθηκα στο κέντρο μιας πυκνής συγκέντρωσης ανθρώπων. Όχι φασαριόζων. Ήσυχων νοικοκυρέων. Ρώτησα τι συμβαίνει. Μια ευγενέστατη και νεαρή κυρία μου εξήγησε ότι όλοι αυτοί είναι απόγονοι προσφύγων του 1922 και μαζεύτηκαν εκεί να τιμήσουν τη μνήμη τους.
• Αφού την συγχάρηκα και την ευχαρίστησα, δεν κρατήθηκα, και της είπα: Είναι σπουδαίο αυτό που κάνετε. Μπράβο σας. Σήμερα, μετά 100 χρόνια, αν έλθουν άσχημα πράγματα μπορεί να χρειασθεί να ξαναπροσφυγέψετε. Γιατί η Ελληνική Αρχούσα Τάξη έχει φροντίσει να ξεχασθούν οι υπαίτιοι της καταστροφής και να συνεχίσουν να κυβερνούν πυρήνες της ελίτ με ρίζες από τότε αντί να τους αποδοκιμάσει τους τιμά! Εγώ μένω στην οδό Ν. Γούναρη στην Κηφισιά. Μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Αθηναίων υπάρχουν τουλάχιστον δέκα οδοί και Λεωφόροι προς τιμή του μεγάλου Υπεύθυνου Γούναρη. Για τον Πλαστήρα 2-3.
• Αυτή η ανυπόληπτη ελίτ, σταθερή και αδιατάρακτη, έστειλε στη φυλακή τον γίγαντα, ήρωα της Αλβανίας Στρατηγό Κατσιμήτρο, που χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε έπος. Τίμησε φαύλους και συνεργάτες των κατακτητών, υποβάθμισε την Αντίσταση..» Αυτά και μη χειρότερα.

Στα άδυτα της ΕΑΒ Ι

Τι να φταίει, τι να φταίει,

που δεν πήγαμε μπροστά.

Δεν μετρήσαμε το κύμα

και τον άνεμο σωστά.

Λαϊκό άσμα

• Τι είδε ο Γιαπωνέζος;
• Διεισδύσαμε, αθορύβως, σ’ ένα υπόστεγο της ΕΑΒ, ένθα γίνεται ο εκσυγχρονισμός των Αεροσκαφών P-3 του Π.Ν.
• Απόφαση λήφθηκε επί ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλου – Α/ΓΕΝ κ. Ε. Αποστολάκη. Η σύμβαση υπογράφηκε (500 εκ. $) επί Υπουργού κ. Π. Καμμένου, άμα η ανάληψη των καθηκόντων του το 2015 (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) άνευ μεταβολών του αρχικού πακέτου συμφωνηθείς χρόνος παράδοσης των πέντε (5) Α/Φ, αρχές 2020.
• Ιούλιος 2022. Ουδέν Α/Φ έχει παραδοθεί από την ΕΑΒ! Ούτε φως φαίνεται.
• Why, pourquoi?
• Θα επιχειρήσω να είμαι σύντομος και δίκαιος.
• Το μεγαλύτερο έργο, ποσοτικά, το ανέλαβε η ΕΑΒ με την LOCKHEED – MARTIN που χορηγεί τα υλικά.

Εκτιμηθείς αναγκαίος αριθμός ειδικών τεχνιτών για την εκτέλεση του έργου 180… Διαθέσιμοι προς εργασία 58, μετά πολλών κόπων και βασάνων. Αρκετοί αλλοδαποί. • Μη με ρωτάτε πως έγινε αυτό ή μάλλον πως κατέληξε έτσι αυτή η υπόθεση ΕΑΒ, (πλην της παρούσης Διοίκησης), συνδικαλισμός, ΥΕΘΑ (προσλήψεις και αδιαφορία;) – Πραγματική έλλειψη τεχνικού προσωπικού; Αδύνατο να απαντήσω.
• Στην «εργολαβία» συμμετείχαν οι Ελληνικές Εταιρείες SKYTALIS (EFA GROUP, για το λογισμικό υλικό), ΑΕΛ (ΑΚΜΟΝ – ELFON) ΟΛΕΣ παρέδωσαν εγκαίρως τα υλικά που κατασκεύασαν. • Η L-M έχει προωθήσει, αν δεν λανθάνων, το αναγκαίο υλικό.
• Τι γίνεται ωρε παιδιά της Σαλαμίνας; Το Π.Ν. έχει ανάγκη τα Α/Φ. Ποιος θα επέμβει να «μαστιγώσει τ’ άλογα;» Ασφαλώς το ΥΕΘΑ.

Καλό Καλοκαίρι και καλή υπομονή. • Προσεχώς. Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα μπούμε και σε άλλο υπόστεγο ή τα Γραφεία. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top