GuidePedia

0


Οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας πρέπει να είναι έτοιμες και πρόθυμες να πολεμήσουν τη Ρωσία στην Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο στρατηγός Sir Adrian Bradshaw, πρώην διοικητής των Βρετανικών Δυνάμεων, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να βοηθήσει τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ να μην δώσουν στον Βλαντιμίρ Πούτιν «άνοιγμα » για να διευρύνει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια μάχη κατά της Δύσης.

Η παρέμβαση του πρώην ανώτατου αξιωματικού έρχεται μετά από έκτακτη ανακοίνωση του νέου αρχηγού του Βρετανικού Στρατού.

Ο στρατηγός Sir Patrick Sanders, ο οποίος ανέλαβε τη γενική διοίκηση την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε τους στρατιώτες το Σαββατοκύριακο «είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει ξανά στην Ευρώπη» καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πλήττει την παγκόσμια σταθερότητα.

Ο Πούτιν και οι συνεργάτες του έχουν κάνει μια σειρά από απειλές να επιτεθούν σε δυτικές χώρες που παρέχουν υποστήριξη στο Κίεβο καθώς η Ουκρανία προσπαθεί να απωθήσει από τα εδάφη της τα ρωσικά στρατεύματα.

Μιλώντας στο σημερινό πρόγραμμα του BBC Radio 4, ο Sir Adrian είπε: «Ναι, (ο στρατηγος Sanders) έχει απόλυτο δίκιο. Το θέμα είναι ότι, προετοιμαζόμενοι για τον πόλεμο σωστά, χτίζοντας πραγματικά ισχυρή αποτροπή, θα σταματήσουμε τον πόλεμο.

«Ο Πούτιν μας έδειξε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει το ρίσκο να επιδοθεί σε ανοιχτό πόλεμο στην Ευρώπη. Το κάνει αυτό στην Ουκρανία, με τρομερές, τρομερές συνέπειες ».

Σε ένα συγκλονιστικό μήνυμα προς τα βρετανικά στρατεύματα, ο στρατηγός Sanders έγραψε την περασμένη εβδομάδα:

«Είμαι ο πρώτος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη που περιλαμβάνει μια ηπειρωτική δύναμη… Η κλίμακα της διαρκούς απειλής από τη Ρωσία δείχνει ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή ανασφάλειας.
«Είναι το μοναδικό μου καθήκον να κάνω τον Στρατό μας όσο πιο θανατηφόρο και αποτελεσματικό μπορεί να είναι. Η ώρα είναι τώρα και η ευκαιρία είναι δική μας να αδράξουμε ».

Έρχεται καθώς ο Πούτιν απειλεί τις χώρες του ΝΑΤΟ και αυτή την εβδομάδα “έδειξε” τα πρώην σοβιετικά κράτη στην Ευρώπη δηλώνοντας: «Αποτελούν μέρος της ιστορικής Ρωσίας».

Έκανε τα σχόλια ως απάντηση σε μια δραματική δήλωση του προέδρου του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev, ο οποίος δήλωσε με εντυπωσιακό τρόπο ότι δεν αναγνωρίζει τις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.





πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

 
Top