GuidePedia

0

 Γέμισαν τα νοσοκομεία τους – Επιχείρηση-φιάσκο.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Ητουρκική στρατιωτική εισβολή, που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου στις περιοχές Zap, Avashin και Metina στις ζώνες άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ), συνεχίζεται με σφοδρές συγκρούσεις.

Πληροφορίες των Κούρδων αναφέρουν ότι ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων στρατιωτών έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αρκετοί σοροί μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο στην περιοχή Yuksekova του Χακάρι πριν από τέσσερις ημέρες. Οι σοροί φέρεται να στάλθηκαν στην Άγκυρα από το αεροδρόμιο Yuksekova Selahattin Eyyubi.

Μάλιστα χαρακτηριστικά οι Κούρδοι αναφέρουν: ”Οι Τούρκοι κρύβουν τις μεγάλες απώλειες”!

Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταφέρονται στο νοσοκομείο πεδίου που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Oramar για νοσηλεία. Λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων, οι τραυματίες στρατιώτες παραπέμπονται τώρα στα κρατικά νοσοκομεία στο Χακάρι και στην περιοχή Τσουκούρτσα για νοσηλεία.

Ανακοίβωση Κούρδων: ”Η επίθεση στο Gare κατέληξε σε φιάσκο”

”Το AKP δεν φαίνεται να έχει πάρει κανένα μάθημα από αυτές τις στρατιωτικές αποτυχίες. Αντίθετα, η τρέχουσα επίθεση είναι η τρίτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στο Νότιο Κουρδιστάν από τις αρχές του 2021. Στις 10 Φεβρουαρίου 2021, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε την πρώτη από αυτές τις τρεις επιθέσεις. Η περιοχή στόχος ήταν η περιοχή Gare. Αυτή η επιχείρηση δεν κράτησε πολύ και κατέληξε σε φιάσκο: ο στρατός αποχώρησε μετά από μόλις τρεις ημέρες.

Λίγο μετά από αυτή τη στρατιωτική ήττα, η Τουρκία εξαπέλυσε μια δεύτερη μεγάλη επίθεση στο Νότιο Κουρδιστάν στις 23 Απριλίου. Οι στόχοι αυτή τη φορά ήταν οι Metîna, Avaşîn και Zap. Ο τουρκικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο ορισμένων στρατηγικών λόφων στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες δεν μπόρεσε να σημειώσει καμία πρόοδο. Όσοι γνωρίζουν την περιοχή αναφέρουν ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δύσκολα μπορούν να εγκαταλείψουν τις βάσεις τους επειδή οι αντάρτες συνεχίζουν να κυριαρχούν στο πεδίο. Κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, ο τουρκικός στρατός έχει επίσης χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Ωστόσο, δεν υπήρξε διεθνής κατακραυγή εναντίον αυτών των εγκλημάτων πολέμου. Στις 17 Απριλίου του 2022, η Τουρκία ξεκίνησε τον τρίτο επιθετικό πόλεμο στο νότιο Κουρδιστάν σε λίγο λιγότερο από 14 μήνες.”

”Το τουρκικό κατοχικό κράτος βλέπει την κουρδική αντίσταση ως το μεγαλύτερο εμπόδιο μπροστά στο όνειρό του να αποικίσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή ξεκινώντας από το Κουρδιστάν και έχει θέσει ως κύριο στόχο του να καταστρέψει το αντάρτικο για την ελευθερία του Κουρδιστάν ως νόμιμο εκπρόσωπο του αγώνα του κουρδικού λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο αντλεί όλους τους οικονομικούς πόρους στον βρόμικο πόλεμο στο Κουρδιστάν από τον Ιούλιο του 2015. Κάθε περιοχή όπου βρίσκονται οι αντάρτες έχει δεχθεί αμέτρητες επιθέσεις από τότε. Για την πρόθεσή της να εκκαθαρίσει το PKK, να επιβάλει τη θέλησή μας λαός να παραδοθεί και να διαπράξει γενοκτονία κατά των Κούρδων, το τουρκικό κράτος λαμβάνει άμεση και έμμεση υποστήριξη από συνεργαζόμενες τοπικές δυνάμεις που έχει στρατολογήσει στις τάξεις του.”

Το τουρκικό κατοχικό κράτος βομβαρδίζει καθημερινά με προηγμένη τεχνολογία όπλων, χρησιμοποιώντας κυρίως μαχητικά αεροσκάφη. Παρόλα αυτά, επειδή δεν μπορεί να επιτύχει τον στόχο του, εξαπέλυσε μια ευρείας κλίμακας εισβολή στις περιοχές Zap και Avaşîn το βράδυ της 17ης Απριλίου με στόχο την περαιτέρω κατάληψη του κουρδικού εδάφους. Αυτή η επίθεση δεν είναι μια συνηθισμένη επιχείρηση ή επίθεση, αλλά ένας ολοκληρωτικός πόλεμος που έχει ήδη ξεπεράσει το επίπεδο της διακρατικής ένοπλης σύγκρουσης.

Η εισβολή ξεκίνησε με μαζικές αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου. Στη συνέχεια, το βράδυ της 17ης Απριλίου, ο τουρκικός στρατός κατοχής επιχείρησε να ρίξει τους στρατιώτες του σε αντάρτικες περιοχές υπό την κάλυψη επίθεσης από επιθετικά ελικόπτερα. Χωρίς δισταγμό, οι δυνάμεις μας απάντησαν άμεσα σε όλες τις πληγείσες περιοχές, θέτοντας υπό πυρά επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα και εμποδίζοντας τους κατακτητές να προσγειωθούν σε πολλές περιοχές. Τις επόμενες μέρες, υπό την κάλυψη της νύχτας, ο τουρκικός στρατός επιχείρησε επανειλημμένα να ρίξει στρατεύματα στις περιοχές μας.

Κάθε προσπάθεια απαντήθηκε από τις δυνάμεις μας ανάλογα και ως αποτέλεσμα χτυπήθηκαν έντεκα ελικόπτερα. Από την τέταρτη μέρα της εισβολής, μπροστά στα δυνατά χτυπήματα των δυνάμεών μας, ο εγκληματίας πολέμου τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί τοξικές χημικές ουσίες εναντίον ορισμένων αμυντικών θέσεων στις αντιστασιακές περιοχές Kuro Jahro, Werxelê, Şehîd Şahîn, Kunişka και Girê Ortê.”

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top