GuidePedia

0


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί τελευταία να κλείσει τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει στην περιοχή – πλην αυτού με Ελλάδα & Κύπρο – ξεκινώντας μια γλοιώδη, πραγματικά, “επίθεση φιλίας” σε χώρες που καθύβριζε με τον χειρότερο τρόπο, μέχρι χθες, ωσάν να μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Βασικός στόχος της εκστρατείας του Ερντογάν είναι το Ισραήλ, το οποίο κρατά τα κλειδιά στην Ανατολική Μεσόγειο. Εμπνεόμενος από το “ατόπημα”, για να το χαρακτηρίσουμε κομψά, ορισμένων στις ΗΠΑ σχετικά με το αγωγό EastMed, ο Ερντογάν τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο Ισραήλ, μιλά για τουρκοϊσραηλινό αγωγό και αναμένει πολλά από την επίσκεψη του Ισραηλινού ΠτΔ στην χώρα του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, η Τουρκία – δεδομένης της σχετικής αβεβαιότητας εκ ΗΠΑ- προχώρησε ακόμα περισσότερο, ζητώντας από το Ισραήλ τεχνική βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16 της αεροπορίας της από ποιούς; Από αυτούς που αποκαλούσε “δολοφόνους” εδώ και χρόνια, τους Ισραηλινούς. Παράλληλα δε ζήτησε από το Ισραήλ ανταλλακτικά για τα μαχητικά F-4E Terminator που διαθέτει.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές όμως η Άγκυρα εισέπραξε από την Ιερουσαλήμ ένα μεγαλοπρεπές… “γράψιμο”, καθώς “η ισραηλινή κυβέρνηση ελάχιστο ενδιαφέρον επέδειξε επί των τουρκικών αιτημάτων”, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης… Αμ Ταγίπ Ερντογάν σουλτάν δεν έχουν όλοι κοντή μνήμη βλέπεις… Οι φίλοι Ισραηλινοί κάτι θυμούνται από τις ασχήμιες σου και από τον σφιχτό εναγκαλισμό σου με την τρομοκρατική Χαμάς που ακόμα υποστηρίζεις… Άντε γεια!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top