GuidePedia

0


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, που αποκαλύπτουν τη δράση και τα σχέδια που είχε το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», ευρέως γνωστό ως ISIS, έπειτα από την κατάθεση που έδωσε στις αρχές ο Κασίμ Γκιουλέρ, ο επικεφαλής των τζιχαντιστών στην Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική έκδοση του Deutsche Welle.


Κασίμ Γκιουλέρ

Ο ίδιος είπε ότι μετά τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι το 2019, το ISIS ξεκίνησε μια διαδικασία μεταφοράς μεγάλου αριθμού οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία. Ωστόσο, για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έφτιαξαν αποθήκες και τις έθαψαν σε έξι συνολικά πόλεις της τουρκικής επικράτειας, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στη Μερσίνα, στο Ντενιζλί, στο Βαν και στα Άδανα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενεργοί πυρήνες τζιχαντιστών σε 12 τουρκικές πόλεις.

Στη συνέχεια ο Κασίμ Γκιουλέρ ανέφερε στην κατάθεσή του, πως το ISIS είχε σχεδιάσει και ήταν έτοιμο να εφαρμόσει μια λεγόμενη «επιχείρηση στο βουνό» που περιελάμβανε επιθέσεις και τρομοκρατικές επιδρομές,τις οποίες θα εξαπέλυαν από περιοχές όπως η Μερσίνα, τα Άδανα και το Χατάι, ενώ ακόμα υπήρξε πλάνο για την μεταφορά τζιχαντιστών από την Ευρώπη στην Τουρκία, προκειμένου να λάβουν μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Οι απαγωγές και οι στόχοι «υψηλής αξίας»

Ωστόσο, όλα αυτά τα σχέδια και οι προγραμματισμοί «έπεσαν στο κενό» μετά τη σύλληψη βασικών στελεχών του ISIS, κάτι όμως που δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι κρυμμένες αποθήκες όπλων υπάρχουν ακόμα και περιέχουν σημαντικό αριθμό όπλων όπως RPG, πολυβόλα, αυτόματα τυφέκια, σιγαστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Τέλος, ο Γκιουλέρ αποκάλυψε ότι ένας πυρήνας του ISIS με την κωδική ονομασία «Ομάδα του Σαλαντίν» και έδρα τα Άδανα, είχε σχεδιάσει την απαγωγή Τούρκων βουλευτών και Υπουργών με στόχο την ανταλλαγή τους με λύτρα και κρατούμενους τζιχαντιστές. Οι στόχοι τους ήταν μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο εξίσου κεμαλιστής Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Αλεβιτών, επιφανή μέλη της LGBT κοινότητας της Τουρκίας, ενώ πιθανός στόχος επίθεσης ήταν και η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top