GuidePedia

0

Το Nordic Monitor μας προειδοποίησε για το Αιγαίο

Γιώργος Μοτσάκος
Σύμφωνα με μεγάλη τουρκική εφημερίδα και εντελώς προκλητικό τρόπο ο Τούρκος δημοσιογράφος TEVFİK KADAN,αναφέρει ότι “η Τουρκία έχει κάνει και νομικές προετοιμασίες για την κυριαρχία επί των (ελληνικών) νησιών.

Ενώ, μόλις σήμερα υπερπτήση σε μία από τις νησίδες που έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι έκανε το πρωί της Τετάρτης ένα τουρκικό UAV.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στις 09:39 βρέθηκε σε ύψος 19.000 ποδών πάνω από την Κίναρο, νησίδα που βρίσκεται στο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου.

Σε αυτή την προετοιμασία προσβλέπουν και οι NAVTEX που δημοσιεύει η Τουρκία σχετικά με τον εξοπλισμό των νησιών τα τελευταία χρόνια.
Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay εξήγησε επίσης τον οδικό χάρτη και τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας στην περιοχή, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο (Θάλασσα των Νησιών), σε δήλωση που έκανε τον Ιούλιο του 2020.

Για τα νησιά, «οι νομικές μελέτες έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει». Είχε δηλώσει επακριβώς.
Στο πλαίσιο της νομικής προετοιμασίας της Τουρκίας, άρχισαν να καταγράφονται όλες οι παραβιάσεις σχετικά με τα νησιά για συμμόρφωση σε «Μη Στρατιωτικό Καθεστώς».

Πέρυσι εκδόθηκαν 3 NAVTEX στα νησιά Χίο, Σάμο, Σαμοθράκη, Λήμνο, για παραβίαση του «Μη Στρατιωτικού Καθεστώτος» που καθορίστηκε από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και τη Συμφωνία των Παρισίων του 1947, ενώ αποστάλθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) δύο επιστολές καταγγελίας”, αναφέρει ο ίδιος.

Η ωμή δήλωση Τσαβούσογλου για την κυριαρχία επί ελληνικών νησιών, δεν ήταν τυχαία, ούτε είχε σχέση με το εσωτερικό σκηνικό στην Τουρκία.

Πρόκειται για σχέδιο που ετοιμάζεται εδώ και χρόνια, και τώρα απλά εκτελείται.

Η προειδοποίηση λοιπόν, που μας στέλνει ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ, για σχέδιο της Άγκυρας κατά των νησιών μας, το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα, βάσει δικών του πληροφοριών, οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψιν.

“Μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι πρόκειται για εκστρατεία υποστηρίξης πιθανής εισβολής έχουν ήδη ξεκινήσει, και παρατηρούνται, ειδικά σε πρόσφατες ανακοινώσεις και παρατηρήσεις Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων καθώς και σε στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο”, αναφέρει ο Μποζκούρτ.

Η Τουρκία με NAVTEX περικυκλώνει τα νησιά μας στο Αιγαίο, ενώ σε λίγο θα δούμε και τουρκικά πολεμικά σκάφη μαζί με πλωτά γεωτρύπανα να σεργιανίζουν στην ελληνική ΑΟΖ.

Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να “κτυπήσουμε” αν απαιτηθεί, ξεκινώντας με απόφαση της ελληνικής βουλής για ψήφιση ως “ αιτίας πολέμου, κάθε προσπάθεια οριοθέτησης της αποκαλούμενης “ Γαλάζιας Πατρίδας” από την Τουρκία.

Στο επόμενο στάδιο θα στείλουμε τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής», που είναι ο φόβος και ο τρόμος της Τουρκίας, σε ετοιμότητα δράσης στο Αιγαίο, με σκοπό, αν και εφόσον απαιτηθεί ποιος είναι ο κυρίαρχος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η απόγνωση μεγαλώνει επικίνδυνα στην Τουρκία με τα σενάρια για δεσμεύσεις καταθέσεων και capital controls να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο μετά τις νέες εξελίξεις και την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ οι Τούρκοι πολίτες πίνουν νερό για να ξεχνούν την πείνα τους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top