GuidePedia

0

Οι Τούρκοι ήθελαν να δημιουργήσουν από το πουθενά κρίση γύρω από την βραχονησίδα Ζουράφα.

Βρήκαν νέο κόλπο οι Τούρκοι για να εκβιάσουν την χώρα μας , μετά το στημένο περιστατικό με τον νταή Τούρκο ψαρά στην βραχονησίδα Ζουράφα.

Τούρκος δημοσιογράφος του καθεστώτος Ερντογάν Μεχμέτ Μπαρλάς, της εφημερίδας Sabah, μας απειλεί με casus belli, αν επέμβουμε σε περιοχές που ορίζει η παράνομη “Γαλάζια Πατρίδα”.

“Η αφύσικη εξέλιξη του περιστατικού στο Αιγαίο, η οποία προσέλκυσε την προσοχή μας, είναι οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας με στόχο την Τουρκία. Ο θάνατος των μεταναστών με ευθύνη της Ελλάδας, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ η επίθεση σε Τούρκους ψαράδες σε νόμιμα ύδατα θα μπορούσε να είναι αιτία πολέμου”, τόνισε ο ίδιος.

Αυτό επιβεβαιώνει χθεσινό άρθρο μας, στο οποίο αναφέραμε ότι οι Τούρκοι ήθελαν να δημιουργήσουν από το πουθενά κρίση γύρω από την βραχονησίδα Ζουράφα, με έναν επιλεγμένο Τούρκο ψαρά, που ήταν σε διατεταγμένη "υπηρεσία" από το καθεστώς Ερντογάν.

«Είμαστε ήδη εδώ 15 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι Έλληνες πάντα έρχονται αλλά εάν τους αντισταθείς δεν μπορούν κάνουν τίποτα και φεύγουν. Κάνουν παιχνίδια στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει αυτό εδώ. Εμείς πήραμε τα εδάφη μας με πόλεμο, όχι σαν αυτούς, που έπαιξαν παιχνίδια με τους Βρετανούς και τους Γάλλους, εμείς χύσαμε αίμα», δήλωσε ο Τούρκος ψαράς που είχε αποστηθίσει πολύ καλά τον ρόλο που του είχαν αναθέσει.

Από τα συμφραζόμενα αποδεικνύεται ότι η Άγκυρα ετοιμάζει μεθοδικά σειρά παρόμοιων “επεισοδίων”, με στόχο την επιβολή ενός ιδιότυπου εμπάργκου απαγόρευσης κινήσεων των ελληνικών αρχών σε ολόκληρη την ζώνη της αποκαλούμενης “ Γαλάζιας Πατρίδας”.

Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο αμφισβήτησης ελληνικών χωρικών υδάτων και βραχονησίδων από Τούρκους “ψαράδες”, με την απαρχή νέων τουρκικών προκλήσεων με “’ήπια μέσα”, στο πρότυπο της κρίσης των Ιμίων.

Αν είχαμε περαιτέρω κλιμάκωση, πιθανότατα οι Τούρκοι να επέσπευδαν να την εκμεταλλευθούν στο έπακρο.

Κατηγορούν την Ελλάδα για τους μετανάστες στον Έβρο

“Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν όρια στη δίωξη των μεταναστών”, αναφέρει σύσσωμος ο τουρκικός τύπος.

“Η Ελλάδα συνεχίζει να διώκει τους μετανάστες που ξεκίνησαν με την ελπίδα να βγουν σε Αιγαίο και Μεσόγειο το 2021, αλλά χτυπήθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας και αφέθηκαν να πεθάνουν στον Έβρο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Οι ομάδες της τουρκικής ακτοφυλακής διέσωσαν συνολικά 23.676 λαθρομετανάστες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σωθούν", αναφέρει τουρκική εφημερίδα .

Οι 23.676 μετανάστες όμως με την βοήθεια και την ανοχή των τουρκικών αρχών και ειδικά του λιμενικού, κινήθηκαν προς την Ελλάδα, κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ πρώτα τους είχαν αφαιρεθεί πολλές χιλιάδες δολάρια από τους Τούρκους.

“Ο θάνατος 12 μεταναστών στα τουρκικά σύνορα κοντά στα Ύψαλα είναι μία τραγωδία. Αλλά η αλήθεια πίσω από αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα που δημοσιεύθηκε από τον ομόλογό μου υπουργό, κ. Σοϊλού» δηλώνει, απαντώντας στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως εξηγεί, «οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν έφτασαν ποτέ στα σύνορα. Όποια υπόνοια υπάρχει ότι όντως έφτασαν ή ότι επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία, είναι εντελώς ανυπόστατη.

Αντί να κατηγορούν την Ελλάδα οι Τούρκοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους χωρίς υπερφυγές, αλλά έχουν άλλα σχέδια πολύ πιο ύποπτα για την χώρα μας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top