GuidePedia

0


«Η Ρωσία θα διατάξει επίθεση στην Ουκρανία στις 3 το πρωί τοπική ώρα αύριο», ισχυρίζονται οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν τα στρατιωτικά και κυβερνητικά κέντρα διοίκησης και ελέγχου του Κιέβου με ένα μπαράζ αεροπορικών επιδρομών πριν περάσουν τα τανκς πάνω από τα σύνορα. Την ίδια στιγμή ρωσικά αμφίβια πολεμικά πλοία θα μπορούσαν να εισβάλουν στη νότια ακτογραμμή της Ουκρανίας», αναφέρουν οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας προειδοποίησε ότι μια ρωσική εισβολή «δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία» . Η Ευρώπη θα μπορούσε να απέχει μόλις λίγες ώρες από τον ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία, παρά τις τελευταίες διπλωματικές κινήσεις και την αποχώρηση ορισμένων στρατευμάτων της Μόσχας.

Πηγές ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ ανέφεραν ότι μια επίθεση στη Μόσχα θα ξεκινήσει σχεδόν σίγουρα «από πολλά σημεία» πάνω από τα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας.

Η αμερικανική πηγή της Mirror προειδοποίησε το Κίεβο με ένα απλό μήνυμα μιας γραμμής λέγοντας: «3 π.μ. Τετάρτη». Η Ρωσία έχει περισσότερους από 126.000 στρατιώτες συγκεντρωμένους κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας. Διαθέτει επίσης 80.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία και χιλιάδες πεζοναύτες σε πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, απειλώντας τη νότια ακτή της Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες αρνούνται τις κατηγορίες της Δύσης ότι σχεδιάζει εισβολή, αλλά λένε ότι θα μπορούσε να λάβει απροσδιόριστη «στρατιωτικοτεχνική» δράση, εάν δεν ικανοποιηθούν μια σειρά από αιτήματα, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού του Κιέβου από την ένταξη στη συμμαχία του NATO.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top