GuidePedia

0

Διαξιφισμοί

Του Κώστα Φράγκου

Αίσιον και ευτυχές το Νέον Έτος

Ο ελληνικός Λαός αναλίσκει τον χρόνο τους εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδιών κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.

Εμμανουήλ Ροΐδης



Δε θα πω πολλά, τα είπε όλα ο αθάνατος Ροΐδης, θα αφήσω άλλους να μιλήσουν οπότε θα προχωρήσετε στα, κατά την κρίση σας, συμπεράσματα. Επαναλαμβάνω ότι είμαι, πολιτικά, μακράν κομμάτων διότι φρονώ ότι βλάπτουν το ίδιο τη Χώρα.
Θα σταθώ μόνο σε κάτι: Οι προοπτικές για την Άμυνα, Αποτροπή και Εθνική ασφάλεια δεν φαίνονται ευχάριστες. Οι πολιτικές εξουσίες, δυστυχώς, ή στρουθοκαμηλίζουν ή διακατέχονται από μια ανεξήγητη μακαριότητα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαφύλαξη των προνομίων τους και οι διορισμοί.

Βεβαιότατο όμως είναι ότι έχουν αποφασίσει να μην βάλουν φραγμό στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και να μη θίξουν τους εγκληματήσαντας εις βάρος της εθνικής Άμυνας και κυριαρχίας. Εφαρμόζουν, επακριβώς, τον σικελικό Νόμο της Μαφίας που λέγεται ΟΜΕRTA, ήτοι σιωπή και συγκάλυψη παντός μέλους της αδελφότητας, της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών και της οικογενειοκρατίας.

Μια χώρα διεφθαρμένη και χωρίς βούληση για να διασωθεί γίνεται εύκολος στόχος ενός αρπακτικού γείτονα.

Οικογενειοκρατία, τσουνάμι διορισμών και διεθνής ξεφτίλα.



Άμυνα δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί, αλλά και η εσωτερική ασφάλεια, το διεθνές κύρος της Χώρας, η αξιοπρέπεια της και ο σεβασμός της εξουσίας προς τους πολίτες της. Υπεράνω όλων είναι, για την μαχητικότητα των Ε.Δ., το φρονημα των μαχητών που όλες μαζί και ομού οι τελευταίες κυβερνήσεις το ξαπατωσαν. Έφθασαν, τελευταία, να καθορίσουν την θέση του Αρχιστράτηγου στην εξευτελιστική του Νο 22 της Επετηρίδας της Εξουσίας.
Προ εβδομάδων ανέλυσα το φαινόμενο της κορύφωσης του αίσχους του νεποτισμού στη Χώρα μας. Παγκόσμιο φαινόμενο. Ως απόδειξη παρουσίασα την σύνθεση της Κυβέρνησης – Λόχου του κ. Μητσοτάκη (58 άτομα) μαζί με συνθέσεις άλλων Κυβερνήσεων προς σύγκριση. Τόνισα ότι τουλάχιστον 10% των μελών είναι γόνοι!
Ναύαρχος τις, εκλεκτός φίλος αλλά στρατευμένος με την Εξουσία μου «τάρiξε άγρια» τα παραπάνω για να προκαλέσει δυσπιστία. Είσαι βαλτός από τον φίλο σου Αντώνη Μυλωνάκη»

Φίλος μεν ο Αντώνης από τον καιρό της Αεροπορίας Στρατού, αλλά φίλτατη η αλήθεια. Ιδού, με μια πρόχειρη καταμέτρηση, τα μέλη – γόνοι της Κυβέρνησης (Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Δήμας, Βαρβιτσιώτης, Καραμανλής ο Δ. Κεφαλογιάννης, Κεδίκογλου, Λιβανός) ξεπερνούν το 15%!

Εξευτελιστικό για τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό της. Παγκόσμιο ρεκόρ. Πλήρης Γελοιοποίηση…
Μας πήραν όμως χαμπάρι…
Η γνωστή, με λαϊκή απήχηση γερμανική εφημερίδα Tag zeitung σε ανταπόκριση από την Αθήνα (28-12) καταγράφει και χλευάζει, ταυτόχρονα.
Ο κ. Κ. Μητσοτάκης έκτισε μια βιομηχανία μετακλητών και μετριοτήτων.
Η Ν.Δ. είχε σηκώσει παντιέρα, προεκλογικά, κατά του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των ανεξέλεγκτων διορισμών (ΣΣ και ορθώς έπραττε). Σήμερα η Κυβέρνηση του κ. Κ.Μ. όχι μόνο μιμείται τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον έχει ξεπεράσει σημαντικά. Σημειώνει ρεκόρ. Παρέλαβε αριθμό μετακλητών 1710 και σήμερα οι αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από 3138!! Ταυτόχρονα αύξησε τις απολαβές τους κατά 63-70% και ενώ 30.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού δικαίου έμειναν άνεργοι, μερικοί προνομιούχοι φίλοι της Κυβέρνησης καλοπερνούν.

Παράλληλα υπάρχουν και καλοπερνούν 1641 μέλη Δ.Σ. σε αμέτρητα νομικά πρόσωπα Δ.Δ.!! Πρόκειται περί ωμής λεηλασίας του Κράτους.
Ως παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση κάποιου κυρίου δημοσιογράφου ο οποίος αφού περιηγήθηκε τέσσερά κόμματα κατέληξε, τελευταία, στη Ν.Δ., απέτυχε ως βουλευτής αλλά διορίσθηκε ως «σύμβουλος – μετακλητός» στο Γραφείο του Αντιπροέδρου κ. Πικραμένου. Έπρεπε να του εξασφαλισθεί ο επιούσιος.
Περαιτέρω, το κείμενο, αναφέρει το κόστος των αδικαιολόγητων αυτών διορισμών – αργόμισθων (10δες εκατομμυρίων) και συμπληρώνει την εικόνα με το μέγεθος της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ που όμοιας της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο!! Το θέμα σχολιάσθηκε και από την ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΕ.
Παράλληλα, συμπληρώνω ταπεινά, η Ελλάδα εκλιπαρεί, φιλάει κατουρημένες ποδιές, να της διατεθούν 2,6 δις από το ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. για να τα διαθέσει βασικά, στην ακόρεστη ρουσφετολογία, παραβλέποντας τα θλιβερά κενά στην Άμυνα, την Υγεία, την Παιδεία! Εύγε!
Η Τράπεζα της Ελλάδος στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις η Ελληνική Οικονομία δεν θα τα καταφέρει. (Κ 23 Δ.) Μεταρρυθμίσεις με χιλιάδες αργόμισθους;

Την γερμανική εφημερίδα είχε προλάβει η Κυβερνητική ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (25-12) η οποία είχε επισημάνει (sic): Μέσα στο κατακαλόκαιρο διορίζονται, μαζικά, γαλάζια στελέχη (μετακλητοί) σε κομβικά πόστα του Δημοσίου Τομέα.
Στις παραπάνω καταγγελίες, ιδίως αυτές της γερμανικής εφημερίδας, η Κυβέρνηση κατάπιε τη γλώσσα της. Σφύριζε αδιάφορα.
Ο διακεκριμένος και μακράν κομμάτων δημοσιογράφος κ. Τάσος Παπαδόπουλος καταγγέλλει: Τόση χοντροπετσιά πια; Δεν θ’ απαντήσει κανείς στη γερμανική εφημερίδα; (new ideas, 04-01-22)

Τι γίνεται εδώ, ωρέ Άρχοντες;



(Εθνικό είναι το αληθές – Δ. Σολωμός)
Από τα δεκαπέντε (15) πολύ καλά και πανάκριβα ελικόπτερα Έρευνας – Διάσωσης S-R SUPER PUMA της EUROCOPTER, ίπτανται μόνο… ΚΑΝΕΝΑ!!
Ναι, αδέρφια μου αλήτες πουλιά. Δέκα (10) είναι καθηλωμένα με βλάβες και τα πέντε (5) χωρίς υπόλοιπο ωρών (χρειάζονται επιθεώρηση) στη διάθεση του Αρχιστράτηγου για περίπτωση ανάγκης (emergency)
Πρόκειται περί ντροπής, αίσχους και ξεφτίλας ή όχι;
Τα Ε/Π αυτά εισήλθαν στην ΠΑ από το 1999. Είκοσι τρία (23) χρόνια μετά δεν θα έπρεπε να υπάρχει, ήδη, ένας κρατικός ή ιδιωτικός οργανισμός εξουσιοδοτημένος, που θα ασχολείται με την συντήρηση τους και στον οποίο οι Ε.Δ. να δρομολογούν την συντήρησή τους, προγραμματισμένα, χωρίς καθυστερήσεις;
Τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, τον Έλληνα πατριώτη που ακούει τον Ερντογάν και Ακάρ να κραυγάζουν και ν’ απειλούν δεν ενδιαφέρουν οι καυγάδες:
Δήμου v/s Δημήτρη
Φράγκου v/s Δίφραγκου
Βαρώνου Α v/s Βαρώνου Β
Μαλιαρού πράκτορα oοo-v/s φαλακρού πράκτορα Θου-Βου
Φατρίας Α v/s Κλίκας Β
Τα Ε/Π πρέπει το ταχύτερο, πάραυτα να δρομολογηθούν προς αξιοποίηση και πλήρη διαθεσιμότητα. Όχι αλλά ταξιδάκια σε Ισπανίες, Γερμανίες, Πορτογαλίες. Έχουμε, πλέον, εξευτελισθεί. Δεν είμαστε ικανοί για τίποτα;
Κι’ εδώ ΕΥΘΥΝΕΣ, που κουκουλώνονται. ΟΜΕRTA

ΣΗΜ. Ελικόπτερα S. PUMA διαθέτουν και το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό. Πως συντηρούνται αυτά;

Άλλη μια ξεχωριστή περίπτωση



Το 2003 ο ευπατρίδης ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου αγόρασε από την Γαλλία είκοσι (20) υπερσύγχρονα Ελικόπτερα ΝΗ-90, υπερκοστολογημένα και με απ’ ευθείας ανάθεση κόστος συνολικά, με το κόλπο των swaps 720 εκ. €
Πάρα πολύ ωραία, ελέχθη. Άρχισε, με το μαλακό, η αντικατάσταση των γηραιών UH-IH τα οποία, καίτοι μονοκινητήρια, είχαν γράψει ιστορία πετώντας πάνω από το Αιγαίο.
Σήμερα, Σωτήριον Έτος 2022, ήτοι μετά είκοσι συναπτά έτη, έχουν παραληφθεί δέκα τέσσερα (14) από τα Ε/Π αυτά αλλά ίπτανται μόνο τα τρία (3)!!!
Άρχισε, όμως, μια προσπάθεια να γίνουν διαθέσιμα και άλλα.
Πείτε μου, ω Άνδρες Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, Θεσσαλονικείς, Μεγαρίτες και Σπαταναίοι για όλο αυτό το δράμα, γιατί περί δράματος πρόκειται, δεν υπάρχει υπεύθυνος; Υπάρχουν ένας, δύο, τρεις και περισσότεροι, αλλά συγκαλύπτονται από την ΟΜΕRTA.
Έχετε διαφορετική γνώμη; Στείλτε τη μου και θα τη δημοσιεύσουμε, σας ορκίζομαι!

Διαφθορά, διαφθορούλα είσαι εδώ…

Σωτήριο το έτος 2022



Η εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) πραγματοποιεί ευρεία έρευνα στη Χώρα (11/9/21 – 30/11/21) με θέμα τη Διαφθορά. Υπάρχει ή έχει εξοβελισθεί από τη χρηστή διοίκηση και τα μέτρα των τελευταίων Κυβερνήσεων, ιδιαίτερα μετά την πτώχευση και την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας; Βάλαμε μυαλό;
Ωϊμέ, Ωϊμέ αλί και τρισαλί, το τι απεκάλυψε.
Το 97% των ερωτηθέντων εκτίμησαν ότι η σπουδαία Δημοκρατία μας, της οικογενειοκρατίας και της ρουσφετολογίας, έχει σημαντικό πρόβλημα Διαφθοράς! Ουδεμία εμπιστοσύνη στους Εξουσιαστές!
Κατέταξε ως κορυφαίους τομείς της διαφθοράς: Δημόσια έργα, Προμήθειες – Εξοπλισμοί, πολιτικό Σύστημα, ΜΜΕ, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να μας ζήσουν! Και δεν έπεσε έξω!
Λόγοι που καλλιεργούν τη χολέρα: Ατιμωρησία, παντελής έλλειψη ΝΕΜΕΣΕΩΣ, πελατειακές σχέσεις κομμάτων, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, στελέχωση κρατικών Οργανισμών με ακατάλληλους κομματανθρώπους.
Ιδού ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΧΩΡΑΣ. Να την χαιρόμαστε. Να την χαίρεσθε κ. Πρωθυπουργέ και τ. Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα.

Αντί της κατάθλιψης η ευφροσύνη

Ενώ, από το προηγούμενο κείμενο και διαπιστώσεις είχα περιέλθει σε κατάσταση καταθλίψεως ήρθε ένα κείμενο του καθηγητή κ. Γ. Πιπερόπουλου (MILITAIRE 27/12) να με εκτοξεύσει στην αγαλίαση και ευφροσύνη. Γράφει:

Στην αγαλλίαση και ευφροσύνη γράφει:
Ψάξτε για ανεύθυνους πολιτικούς, καταχραστές εξουσίας, ανέντιμους αλλά και ανόητους διαχειριστές του Εθνικού πλούτου σε Υπουργεία, και «κλέφτες παρατρεχάμενους» της Εξουσίας σε Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία και ΔΕΚΟ και θα βρείτε πολλούς και σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 και ολάκερου του Πλανήτη μας οι οποίοι, όμως, κάποια στιγμή εντοπίζονται, δικάζονται , και ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!..

Ψάξτε για πολιτικούς και παρατρεχάμενους που χρεοκόπησαν οικονομικά και ηθικά μια απίστευτα και μοναδικά ευλογημένη χώρα με το δραματικά απίστευτο σε μέγεθος σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, με τους δαπανηρούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με την υποταγή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τους Εξοπλισμούς με τη Χρεωκοπία. Εντοπίζονται και τμωρούνται.

Ψάξτε το σκάνδαλο NOVARTIS που αφορούσε μια δεκάδα πολιτικών ανδρών μεγάλου μεγέθους που ακόμη βρίσκονται στο ενεργό πολιτικό στερέωμα και είχαν κατηγορηθεί για δωροληψία, παθητική δωροδοκία και απιστία σχετικά χωρίς ΤΙΜΩΡΙΕΣ… Βαίνει προς κουκούλωμα..

Η NOVARTIS – HELLAS πλήρωσε πρόστιμο 225 εκατομ. Δολαρίων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. Η μητρική NOVARTIS πλήρωσε πρόστιμο 729 εκ $ στις Η.Π.Α.

(Σ.Σ. Εδώ τι γίνεται συμπέθεροι από τα Τίρανα; Ο ευγενέστατος ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Σταϊκούρας μας διαβεβαιώνει ότι ζήτησε διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ. Μέχρι να έλθουν η υπόθεση θα έχει παραγραφεί σίγουρα όπως στην υπόθεση LAGARND).
To στυλ ζωής, η νοοτροπία, η εγκληματική αδιαφορία για τις επιπτώσεις από την ανέντιμη διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού Λαού «Μπλε, Πράσινων και Πολύχρωμων» Κυβερνήσεων και των αμέτρητων «στελεχών» τους (που μας έφεραν στην οικονομική καταστροφή) ΔΕΝ θα αλλάξουν εάν οι ένοχοι ΔΕΝ τιμωρηθούν, και εάν δεν κληθούν να επιστρέψουν τα κλεμμένα!
Μάταιες ελπίδες καταδέχεστε κ. Καθηγητά!

Οι άθλιοι τσαρλατάνοι όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά εθισμένοι στην λεηλασία λυσσούν να επανέλθουν στην Εξουσία. Ζήτω το Έθνος!

Απορία
Διαβάζω στην Κ (01.01) ότι η Ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ ανέλαβε, για λογαριασμό της Αμερικανικής ENVIRON METAL CHEMICAL CO, την κατασκευή δύο υποστέγων (Κόστος 19,52 εκ). Το έργο ιδιοκτησία των Αμερικανών – ΥΕΘΑ.
Τόπος Αεροπορική Βάση Λάρισας.
Το έργο περιλαμβάνει επέκταση διαδρόμου τροχοδρόμησης και χώρου σταθμεύσεως Α/Φ – οχημάτων.
Περί τίνος πρόκειται;

Μια φαιδρή ιστοριούλα
Στο προηγούμενο σας έδωσα μια εικόνα του σημερινού Επιτελικού Κράτους όπου αναπληρώτρια – Διευθύντρια Νοσοκομείου Ικαρίας διορίσθηκε μια κυρία που είχε μαγαζί με λουκουμάδες δύο τετράγωνα μετά το Νοσοκομείο. Ουδενός ίδρωσε το ους.
Σήμερα έχω κάτι… ζαχαροπλαστικό μεν αλλά παλαιάς συνταγής.
Θυμόσαστε τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο ως Υπουργό Εργασίας, πριν εισβάλλει στο ΥΕΘΑ; Πάνε κάμποσα χρόνια. Τότε, λοιπόν, ο κ. Π.Π. προσέλαβε μια κυρία, της Ν.Δ. φυσικά, ως Νομικό Σύμβουλο, αμειβομένη βέβαια.
Η κυρία αυτή εκδηλώσασα δραστηριότητα επελέγη να κοσμήσει ένα από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και αναδείχθηκε βουλευτής. Εύγε και μπράβο της. Εξακολουθούσε, όμως, να είναι σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας!
Έμαθα ότι μόλις προ ημερών, την ανεκάλυψαν στην συμβουλευτική της θέση και την απέλυσαν. Μεγάλη αδικία, θα έλεγα. Παραμένει όμως σταθερή στη Βουλή όπου προσδοκά ν’ αναλάβει Υπουργείο.

IN MEMORIAM



Μάριος Ευγενίου Δαλέζιος
Έχουν γραφεί πολλά, εν πολλοίς δικαίως, για τους εξοπλισμούς, τους εμπλεκομένους πολιτικούς και Δημόσιους λειτουργούς, τους Επιχειρηματίες στον χώρο, την διαφθορά, την εξαγορά, τον εκμαυλισμό.
Κάπου γίνεται γενίκευση που είναι άδικη για λίγους επιχειρηματίες, στον Χώρο των Εξοπλισμών, που υπήρξαν άψογοι, όσο άψογοι μπορούσαν να υπάρξουν σ’ ένα διεφθαρμένο βαθειά τομέα της δημόσιας ζωής, σε μια τοξική ατμόσφαιρα.
Ο Μάριος Ευγ. Δαλέζιος, γόνος μεγάλης Οικογένειας της Κωνσταντινουπόλεως, όδευσε προς τις αιώνιες μονές προ έτους, υπήρξε ένας Κύριος στον χώρο. Ευπρεπής, Ευγενής, Αξιοπρεπής, μακράν συναλλαγών δεν έδωσε αφορμή για κανένα σχόλιο, δεν ακούστηκε τ’ όνομά του κατά την αμαρτωλή 20ετία 1990-2010.
Πριν αναχωρήσει για το Υπερπέραν προέβη σε μια σπουδαία πράξη: Δώρισε στο Μπενάκειο Ίδρυμα την πλήρως ανακαινισθείσα πατρική 6όροφη πολυκατοικία στο Κολωνάκι, ένθα στεγάζονται τα Γραφεία της Εταιρείας του σήμερα.
Συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μαρία και την λοιπή οικογένειά του.

Οϊ, οϊ μάναμ
Ακούσατε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ρωμιοί, Ισραηλίτες…
Άλλος για Χίο τράβηξε κι’ άλλος για Μυτιλήνη, κι’ άλλος στης Σύρας τα νερά αίμα και δάκρυα χύνει. (από αριστούργημα Μούτση – Ελευθερίου, Άγιος Φεβρουάριος)
Άλλα (C-130) για Χάιφα τράβηξαν κι’ άλλα για Λισαβώνα, κι άλλα στις Τανάγρας (ΕΑΒ) τα πεδινά… συνεχίζουν τον «κανόνα»
Το λοιπόν, γιατί σας ζάλισα:
Πέραν από τα τρία (3) C-130 που ετοιμάζονται (πόσο θα ετοιμάζονται) να ταξιδεύσουν στο Ισραήλ για συντήρηση, πληροφορήθηκα ότι ακόμη δύο (2) φοράνε τα καλά τους για να ταξιδεύσουν στην Χώρα του φαντο, την Πορτογαλία, για επισκευές. Αναχώρηση περί τον Ιούνιο… Καλα μπάνια και καλά κρασιά…
Γιατί αργούν οι αναχωρήσεις; Λένε ότι κάποιοι αντιδρούν, κυρίως οι συνδικαλιστές της ΕΑΒ!!
Ποιος φταίει γι’ αυτή την οικτρή εικόνα; Για αυτή την έλλειψη αιδούς, και ΝΕΜΕΣΗΣ; Ουδείς, ασφαλώς. Αν ρωτηθούν κυβερνητικοί παράγοντες θ’ απαντήσουν

Φταίμε κι’ εμείς

Φταίτε κι’ εσείς

Φταίνε κι’ άλλοι

Φταίμε κι’ εμείς

Φταίτε κι’ εσείς

Φταίει κι’ ο… Χατζηπετρής

(του αξέχαστου Λουκιανού)
Τελικά πόσα C-130 είναι, αυτές τις κρίσιμες ώρες, επιχειρησιακά διαθέσιμα; Who knows? Ουδείς ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση;
Για τα C27J δεν θα μιλήσω. Άλλη φορά…

Και αυτό πέρασε στο ντούκου
Η βλάβη των φωνητικών χορδών της Κυβέρνησης δεν αποκαλύφθηκε μόνο στην υπόθεση της καταγγελίας της εφημερίδας Τag αλλά και αρκετά πριν.
Η κυβερνητική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (24 Νοε.) κατήγγειλε δια της γραφίδας του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Στεφ. Κασιμάτη τα εξής (sic): Στο ειδικό Εκπαιδευτικό Κέντρο της Καλαμάτας (ΠΑ) η Εκπαίδευση των πιλότων γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση λόγω ελλείψεως πτητικών μέσων και αναγκαστικά λόγω της πίεσης Επάνδρωσης των Μονάδων.

Αλλά και όταν οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι τοποθετηθούν στις μονάδες τους δεν έχουν την δυνατότητα να βελτιωθούν γιατί από τις 15 ώρες πτήσης που ορίζουν ως απαραίτητο όριο τα standards του ΝΑΤΟ, δεν θα θέλατε να ξέρετε πόσες κάνουν οι δικοί μας!!

Το 2018 φθάσαμε στο όριο από 24 εκπαιδευτικού τύπου Τ-2 να είναι λειτουργικά μόνο τα 4 ενώ από τα 45 T-6 μόνο τα έξι! (ΣΣ. Δεν γνωρίζω τα σημερινά δεδομένα).
Κι’ εδώ ουδέν σχόλιο άκουσα ή διάβασα από την Κυβέρνηση – ΥΕΘΑ. ΠΑ. Κατάπιαν τη γλώσσα τους ή δεν τα διάβασαν, κι εγώ δεν κάνω σχόλιο, αφήνω προνόμιο σε σας. Απλώς θα σημειώσω ότι προ ημερών οι γείτονες παρέδωσαν στο Αζερμπαϊτζάν τα πρώτα Εκπαιδευτικά – επιθετικά Α/Φ τύπου HURKUS, Made in Turquie, καθώς επίσης στην Νιγηρία τα πρώτα HURJET. Αφερίμ! Εδώ κι’ ενταύθα ούτε επισκευές δεν είμαστε άξιοι να κάνουμε…

Ήρθε η ώρα του φραγγελίου
Από όσα αναφέρθηκαν στα προηγούμενα σχόλια για τα προβλήματα αξιοποίησης των υπαρχόντων εξοπλισμών των Ε.Δ. προκύπτει το ερώτημα: Μήπως ήρθε η ώρα να λάβει ο κ. Πρωθυπουργός το φραγγέλιο, τον βούρδουλα;
Μήπως, παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώσει τον ταλαιπωρούμενο αλλά προσδοκόντα Ελληνικό Λαό για τις υπάρχουσες (αν υπάρχουν), και προϋπάρχουσες βεβαιωμένες ευθύνες ώστε να παύσουν οι διάφοροι χρεωκοπημένοι τσαρλατάνοι να μας υποδεικνύουν λύσεις σωτηρίας και να διεκδικούν αξιώματα;

Οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας – Γαλλίας

Η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, η Φλωράνς Παρλί θα φιλοξενήσει τον δικό μας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο στα Ναυπηγεία ΛΩΡΙΑΝ (NAVAL GROUP) όπου άρχισε η ναυπήγηση της πρώτης Ελληνικής Φρεγάτας.
Φημολογείται ότι η κ. Υπουργός θα παραδώσει στον κ. Ν. Π. φάκελο με τις βιομηχανικές επιστροφές της DASSAULT για τα RAFALE. Είθε. Τον περιμένουν, αδημονούντες, οι ΣΕΚΠΥδες. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top