GuidePedia

0


Η Τουρκία δεν επιτρέπει σε αμερικανικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν μέσω του εδάφους της.

Ο τουρκικός στρατός απαγόρευσε στα αμερικανικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν αποστολές στο Ντονμπάς μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου. Αυτό έγινε γνωστό όταν το αμερικανικό στρατηγικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4 Global Hawk για άλλη μια φορά έπρεπε να πετάξει σε κύκλο. Την ίδια στιγμή, παρά την απουσία επίσημων δηλώσεων, έγινε γνωστό ότι αυτό οφειλόταν στις υποψίες της Άγκυρας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των συστημάτων S-400 που είχαν προηγουμένως αγοραστεί από τη Ρωσία.

Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν τα στρατηγικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναγνώρισης για αναγνώριση στο Ντονμπάς και στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολογούν τους κινδύνους ότι η Ρωσία ή οι αυτοαποκαλούμενοι δημοκρατίες του Ντονμπάς μπορούν να επιτεθούν σε αεροσκάφη εάν οι τελευταίες παραβιάζουν τα σύνορα αυτών των κρατών. Από την άποψη αυτή, αποφασίστηκε να μειωθούν οι κίνδυνοι για τη δική μας Πολεμική Αεροπορία στέλνοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αναγνώριση.

Ωστόσο, οι πτήσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εκτός του τουρκικού εναέριου χώρου δείχνουν ότι η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται ακόμα να συνεργαστεί ενεργά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, ένας από τους πιο πιθανούς λόγους είναι επίσης η ανάπτυξη ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, για τα οποία τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν κάλλιστα να παρακολουθούν.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top