GuidePedia

0


Οι Τούρκοι μεταδίδουν μία είδηση για πυροβολισμούς στον Έβρο, από τους οποίους σκοτώθηκε ένας Τούρκος πολίτης. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από τις ελληνικές αρχές και γι΄ αυτό καλό θα είναι να ΄μαστέ επιφυλακτικοί για την εγκυρότητα της είδησης που μεταδίδουν οι Τούρκοι.

Το καθεστώς Ερντογάν είναι εξαιρετικά πιεσμένο από το φιάσκο με τις φωτιές σε Αττάλεια και Μαρμαρίδα. Η γύμνια του κρατικού μηχανισμού έχει προκαλέσει λαϊκή οργή και το καθεστώς της Άγκυρας προσπαθεί τις τελευταίες 48 ώρες να προωθήσει αφηγήματα περί εμπρησμών από Κούρδους με την υποστήριξη της Ελλάδας. Το υπουργείο Άμυνας σε μια πολύ περίεργη ανακοίνωση του μας…πληροφόρησε ότι επιβράβευσε στρατιωτικούς που συνέλαβαν …επίδοξους σαμποτέρ σε στρατόπεδο της Κωνσταντινούπολης.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι στα γεγονότα του Έβρου οι Τούρκοι είχαν “στήσει” σενάριο για νεκρό πρόσφυγα από ελληνικά πυρά.

Γι΄ αυτό ας περιμένουμε την απάντηση της ελληνικής πλευράς. Η είδηση που μεταδίδουν οι Τούρκοι “μυρίζει” προβοκάτσια.

Το ΥΠΕΞ διαψεύδει τα τουρκικά δημοσιεύματα περί “ελληνικών πυρών” στον Έβρο



Το ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του απαντά σ΄ όσα υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ για πυροβολισμούς στον Έβρο με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας Τούρκος. Από την ελληνική πλευρά τίποτα δεν έχει συμβεί. Τι γίνεται στο τουρκικό έδαφος ας το βρουν οι Τούρκοι ,όχι πάντως μεταδίδοντας fake news.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top