GuidePedia

0


Πολλά συζητήσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: Από την πρόκριση του Πετρούνια και του Γκιώνη (τις οποίες ουδέποτε… είδαν στις οθόνες τους οι Έλληνες τηλεθεατές, παρά μόνο από ερασιτεχνικές λήψεις), μέχρι και την αποπομπή γνωστού αθλητικογράφου της ΕΡΤ για ένα “κρύο” ρατσιστικό αστείο, περί “σχιστομάτηδων” Κορεατών αθλητών του πινγκ πονγκ.

Όμως, σίγουρα αξίζει να θυμόμαστε με συγκίνηση το σπαρακτικό “αντίο” του Έλληνα αρσιβαρίστρα Θοδωρή Ιακωβίδη, όπως ακριβώς θυμόμαστε την viral (πριν ακόμα ανακαλύψουμε τον όρο) κραυγή της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το μακρινό 1992: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»!



Το παράπονο του αθλητή είναι ότι πάλεψε υπό αντίξοες συνθήκες, χωρίς οικονομική στήριξη από την Πολιτεία και μην έχοντας χρήματα «ούτε για τον φυσιοθεραπευτή του». Αυτό το παράπονο έφερε την συγγνώμη του Πύρρου Δήμα, για τα «250 ευρώ και το φαγητό» που μόλις του καλύπτει η ομοσπονδία, ένα ποσό που απέχει από τις “χρυσές εποχές” των Ολυμπιακών Αγώνων που είχε ζήσει ο “χρυσός” μας αρσιβαρίστρας.

Ο Ιακωβίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτήν την σημαία που φοράω». Μία σημαία, που ας υπογραμμιστεί, ήταν “εξαφανισμένη” από τις στολές γνωστών ακριβοπληρωμένων Ελλήνων αθλητών, όπως οι τενίστες Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκαρη. Αμφότεροι μπορεί να είναι σπουδαίοι αθλητές, αλλά το να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας έχει όρια. Σε περίοπτη θέση, λοιπόν, ήταν το έμβλημα του χορηγού τους, όχι το εθνόσημο. Χρειάστηκε να ξεσηκωθεί κύμα αντιδράσεων για να φιλοτιμηθεί η ομοσπονδία να το ράψει!



Αλλά κι αυτός ο Ιακωβίδης, βρε παιδί μου, χαλάει την πιάτσα στη σημερινή Ελλάδα που αναστενάζει στο Survivor και προσκυνάει τους παίκτες του. Αντί να τρέχει στο Survivor για να κονομήσει, να έχει υποδοχή “Ανδρέα Παπανδρέου” στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή του και μετά να είναι “πρώτη μούρη” στα πρωϊνάδικα, έλιωνε στην προπόνηση. Πού πας ρε Θοδωρή με τέτοιες αξίες; Είχε φανεί ότι το παιδί είναι σε “λάθος δρόμο” από το 2014, όταν είχε φωνάξει εκείνο το «Λευτεριά στην Κύπρο». Και τώρα κάθεται και θρηνεί που δεν μπόρεσε να αποδώσει στο άθλημά του “για τη σημαία”.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

 
Top