GuidePedia

0

Ηθοποιός που υποδύεται τον Μωάμεθ τον Πορθητή ετοιμάζεται να παραδώσει τα κλειδιά της Αγίας Σοφίας στον Ερντογάν .
Στη σημερινή Τουρκία, όπου κυριαρχεί η τουρκομπαρόκ υπερβολή σε συνδυασμό με τον ισλαμικό φανατισμό και τον επιθετικό εθνικισμό της “Γαλάζιας Πατρίδας”, ακόμα και οι θεατρικές παραστάσεις λειτουργούν προπαγανδιστικά .

Στόχος βέβαια της προπαγάνδας είναι η ανάδειξη του Ερντογάν σε διάδοχο όχι απλώς του Κεμάλ Αττατούρκ αλλά και του Μωάμεθ του Πορθητή.

Τέτοιο χαρακτήρα είχε και η θεατρική παράσταση που στήθηκε για να εξυμνήσει δήθεν τον Μωάμεθ τον Πορθητή, αλλά στην πραγματικότητα το όλο σενάριο αποσκοπούσε στην «ιστορική» προβολή του ιδίου του Ερντογάν.

Έτσι ο ταλαίπωρος ηθοποιός επιχειρεί να συνδέσει ιστορικά με γελοίο τρόπο τον Μωάμεθ τον Πορθητή, με τον ευατό του ο οποίος δίνει τα κλειδιά της Αγίας Σοφίας στον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας.

Εδώ οι θεατές θα έπρεπε να κλαίνε από τα γέλια, αλλά δυστυχώς τα πράγματα στην τριτοκοσμική Τουρκία είναι πολύ διαφορετικά .

Μπορεί εμείς στη Δύση να κλαίμε όντως από τα γέλια μπροστά σε αυτές τις γελοιότητες και τους θεατρινισμούς, όμως στην Τουρκία οι άνθρωποι που εναντιώνονται στην πολιτική Ερντογάν καταλήγουν στις φυλακές ή αυτοεξορίζονται για να μπορέσουν να ζήσουν έστω κάποιες στιγμές ελευθερίας μακριά από τη χώρα τους, τις δουλειές και τις οικογένειές τους.

Δείτε το απόσπασμα της θεατρικής παράστασης όπως μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ

Video Player
00:00
00:56
πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top