GuidePedia

0

Η Ρωσία δεν θεώρησε ποτέ την Τουρκία ως στρατηγικό σύμμαχό της, αλλά βλέπει τη χώρα ως στενό εταίρο, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη με ρωσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τα σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών φτάνουν κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας μιας φλόγας στη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου η Άγκυρα και η Μόσχα βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές των χαρακωμάτων.

Η Άγκυρα έχει ορκιστεί πλήρη υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Ρωσία είναι στρατιωτικός σύμμαχος της Αρμενίας.

«Δεν θεωρήσαμε ποτέ την Τουρκία ως στρατηγικό σύμμαχό μας. Είναι (Τουρκία) στενός εταίρος, η εταιρική σχέση έχει στρατηγικό χαρακτήρα σε πολλούς τομείς », ανέφερε η εφημερίδα Birgün .

Η Μόσχα και η Άγκυρα επίσης υποστηρίζουν τις αντίπαλες πλευρές στους πολέμους στη Λιβύη και τη Συρία.

Μια εκεχειρία με μεσολάβηση από τη Ρωσία έπρεπε να τεθεί σε ισχύ στην αποσχισμένη περιοχή του Νότιου Καυκάσου το περασμένο Σάββατο, αλλά φαίνεται να αποτυγχάνει, και με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση της εκεχειρίας.

Ο Λαβρόν δήλωσε την Τετάρτη ότι διαφώνησε με τη θέση της Τουρκίας σχετικά με τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

"Δεν συμφωνούμε με τη θέση που εξέφρασε η Τουρκία, η οποία εκφράστηκε επίσης αρκετές φορές από τον (Αζέρι) Πρόεδρο Αλίγιεφ", δήλωσε ο Λαβρόφ την Τετάρτη. "Δεν είναι μυστικό ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με μια δήλωση ότι μια στρατιωτική λύση στη σύγκρουση είναι επιτρεπτή."

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top