GuidePedia

0

Αν και οι πληροφορίες υπήρχαν στην ΕΥΠ για την συγκέντρωση Λαθρομεταναστών που είναι ασθενείς με κορωνοϊό στα Τουρκικά Παράλια ,δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή από τους Επιτελείς.
Ανώτατο Στέλεχος της Κατεχάκη παραδέχθηκε πρίν από μία εβδομάδα είχαμε ασαφείς πληροφορίες ότι η Τουρκία θα επιχειρούσε να στείλει στην Ελλάδα πρόσφυγες που είναι ασθενείς με κορωνοϊό… 

Όμως είχαμε κρίνει ότι δεν θα επιχειρήσει εύκολα κάτι τέτοιο γιατί η κυβέρνηση Ερντογάν θα εκτίθετο διεθνώς με μία τέτοια επιθετική κίνηση όχι μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης...Αλλά !! 

Τώρα υπάρχουν πράγματι πληροφορίες ότι υπάρχουν μετακινήσεις λαθρομεταναστών -με τη βοήθεια του τουρκικού καθεστώτος- που ήταν παλιά στο «Παζαρ Κουλέ» στις Καστανιές προς τα τα τουρκικά παράλια.
Το σχέδιο της Τουρκίας έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες ώρες ενώ όπως φαίνεται και από επικοινωνίες στο διαδίκτυο, οι λαθρομετανάστες καθοδηγούνται να αγοράσουν βάρκες και να περάσουν στην Ελλάδα. 



Κι αυτό ύστερα κι από αναφερόμενες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού που είχε αναφέρει ότι «η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της…τα στέλνει αλλού».!!


Πάντως το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη σύμφωνα με το tovima.gr επισήμανε ότι όλες οι ελληνικές υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και παρακολουθούν την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, με το δεδομένο ότι τις τελευταίες εβδομάδες το Λιμενικό έκανε συγκροτημένες ενέργειες απώθησης λέμβων με Λαθρομετανάστες που προωθούνταν προς τα νησιά μας. 



Αλλά αν ακόμη και σε αυτή την Κατάσταση το Λιμενικό δεν επικουρείται με τις Κανονιοφόρους σε μια μαζικά οργανωμένη απόβαση δεν θα μπορεί να αποκρούσει όλο αυτό το κύμα ! 



Εν τω μεταξύ Οι Τούρκοι Κομάντος με δεκάδες ασκήσεις που έχουν κάνει έχουν εντοπίσει τα νησιά εκείνα που μπορούν να αποβιβάσουν Λαθρομετανάστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί πριν περάσουν στα Ελληνικά νερά !
Η μετακίνηση των Λαθρομεταναστών αλλά και πραιτοριανών του Ερντογάν που τους είδαμε να δρούνε οργανωμένα στα Σύνορα του Έβρου σημαίνει πολλά ! 

Αν «άοπλοι «Τούρκοι ,Σύριοι ,Αφγανοί και Πακιστανοί αποβιβαστούν σε Ελληνικά νησιά ειδικά σε μη κατοικήσιμα απο Έλληνες Πολίτες η Κατάσταση θα είναι μη ανατρέψιμη ακόμη και στους Κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως όπου υπάρχουν πολλοί που θα στηρίξουν το δίκιο των δήθεν προσφύγων !!
Ακόμη και στην Ελλάδα υπάρχουν αυτές οι φωνές και αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για το Σχεδιασμό των Επιχειρήσεων που αναμένεται 

Προσοχή επειδή οι συγκεντρώσεις Λαθρομεταναστών εντοπίστηκαν ή διέρρευσαν σε συγκεκριμένα σημεία των Ακτών , δεν σημαίνει ότι η Επιχείρηση θα γίνει σε εκείνα τα σημεία !
Πάντα κατά την εκτίμησή μας τα νησιά Στόχοι από κινήσεις των Τούρκων Κομάντος είναι γνωστά στα Επιτελεία ..και δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε προς το παρόν !

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top