GuidePedia

0

   Την ίδια στιγμή το Βερολίνο ''εκβιάζει'' τις χώρες του νότου.

Πραγματικά είναι εξοργιστική η πολιτική του Βερολίνου έστω και αν πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία όπως ο κολοσσός που ονομάζεται Bosch, ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει εκατ. δολάρια στην Τουρκία των χιλίων προβλημάτων και όχι κάπου αλλού στην ΕΕ.

Η γερμανική εταιρεία Bosch αποφάσισε να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην τουρκική βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της χώρας.

Η υπάρχουσα επένδυση της Bosch στην Τουρκία ύψους 1,24 δις. τουρκικών λιρών (180 εκατομμύρια δολάρια) στην Προύσα θα αυξηθεί σε 1,74 δισεκατομμύρια λίρες (255 εκατομμύρια δολάρια) με τον αριθμό των υπαλλήλων να φτάνουν τους 606 από 314.

Η εγκατάσταση αναμένεται να παράγει 900.000 αντλίες υψηλής πίεσης επόμενης γενιάς ανά έτος και να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατά 85 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, ανακοίνωσε σε απάντησή του σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο ύψους 4,3 εκατ. Ευρώ κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου, ενδεικτικό της γερμανικής πολιτικής προς την Τουρκία.

Επίσης πάλι τον Φεβρουάριο η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανίας αποφάσισε την εκταμίευση 32 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, για την αποτροπή των διακινητών προσφύγων. Μιλάμε για το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ΕΕ .

Τα χρήματα αυτά αφορούν την υποστήριξη της Τουρκίας στην αποκατάσταση της επιχειρησιακής ικανότητας της ακτοφυλακής της, την στιγμή που ετοιμάζεται νέο κύμα κατά της Ελλάδος το επόμενο διάστημα χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο.

Χθες το Bloomberg ανέφερε με ένα άρθρο-σταθμό, ότι το αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού, θα επιφέρει πιο ευνοϊκές προοπτικές για την Γερμανία, που είναι μια χώρα με μικρό χρέος, η οποία μπορεί να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της με σημαντικά ποσά επιδοτήσεων και να κυριαρχήσει στην ΕΕ.

Ένα τέτοιο πλεονέκτημα μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι μετά το τέλος της κρίσης, οι γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ξεκινήσουν μια επιθετική επέκταση η οποία δεν θα ωφελήσει καθόλου το «ευρωπαϊκό όνειρο».

Αυτό ήδη υλοποιούν οι Γερμανοί επενδύοντας σχεδόν μαζικά στην Τουρκία η οποία θα καταστεί για το Βερολίνο μια “δεύτερη Κίνα” από άποψη επενδύσεων.

Η υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά ο νότος θα συνεχίσουν να υποφέρουν μέχρι να διαλύσει τελείως η ΕΕ, η οποία δεν θα έχει λόγο ύπαρξης μετά την εθνικιστική πολιτική της Γερμανίας.

Δεν νομίζουμε ότι χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία κά θα επιτρέψουν την εξαγορά εταιρειών τους από γερμανικούς κολοσσούς, οι οποίοι ήδη κινούνται επιθετικά στο ευρωπαϊκό τοπίο.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top