GuidePedia

0

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ*
Για να το πούμε απλά:
“απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας ” και αυτό γιατί κάποιοι την έκαναν την άσκοπη κυκλοφορία .
Αν μας έλεγαν βγείτε άφοβα , είναι σίγουρο πως θα μέναμε όλοι μέσα.
Άρα, μετακινούμαστε για τις δουλειές μας ( όσες δεν έχουν ανασταλεί ή γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης που έτσι αλλιώς δεν πάμε ) για super market , λαϊκή ( με τους περιορισμούς τους ) μεμονωμένη βόλτα, με ή άνευ pet, ή άθληση ( αυτό αφήνει τεράστιο κενό ερμηνείας, αφού μπορούν 10 εκ. Έλληνες να βγουν ” μεμονωμένα ” !!!! και τελικά να ξανα- συγχρωτιστούμε ) . Φυσικά και θα μετακινούνται χιλιάδες κρατικοί λειτουργοί και εργαζόμενοι σε θέσεις υγείας.

Τι μας ζητάνε να έχουμε επάνω μας ;
Το αυτονόητο, την ταυτότητά μας και επικουρικά μια έντυπη ή ηλεκτρονική δήλωση αν μετακινηθούμε εκτός της ” έδρας μας “.
Κάμπτεται η ατομική κυκλοφορία ; ( προσέξτε όχι όλα τα ατομικά δικαιώματα , αλλά μόνο η κυκλοφορία ).
Απ.: Ναι όταν υπάρχει έκτακτη πολεμική , υγειονομική ανάγκη και πολιτική αστάθεια . Τα ατομικά δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού και λατρείας υπερτερούν του συνόλου ; Ναι λέει το διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση. Εδώ έχουμε παγκόσμια επιδημία / πανδημία, άρα κάμπτονται όλα για το δημόσιο συμφέρον .

~ Αν όλο αυτό είναι φιάσκο ή συνωμοσία που προετοιμάζει παγκόσμια δικτατορία , στην παρούσα ΔΕΝ με ενδιαφέρει .
Πρωτίστως θέλω να ζήσω και να ζήσουμε όλοι, να το καταλάβουν και οι επιπόλαιοι. Ουδείς, δικαιούται να πεθάνει από covid-19 , να ταλαιπωρεί γιατρούς και νοσηλευτές , όλο το σύστημα και να κολλήσει άλλους . ΔΕΝ δικαιούται έστω και εάν θέλει να αυτοκτονήσει.
Όταν με το καλό τελειώσει αυτό ( είπα τις προάλλες πως καραντίνα σημαίνει 40 μέρες στα Ιταλικά και τόσο θα πρέπει να περιοριστούμε για το καλό όλων μας ), θα έχουμε ευκαιρίες να μιλήσουμε για λάθη, παραλείψεις , παθογένειες κλπ, να πλακωθούμε. Αλλά μέχρι τότε , είμαστε απομονωμένοι μεν, όλοι μαζί δε, σε κοινό σκοπό σωτηρίας .

Εξάλλου ποιος το έχει ξαναζήσει αυτό για να ξέρει άριστα τι πρέπει να κάνει ; Ατελείς οντότητες είμαστε οι άνθρωποι, με ατελή συστήματα οργάνωσης παγκοσμίως και διαχρονικά. Επίγειος υπαρκτός παράδεισος ουδέποτε υπήρξε στην ιστορία .
~ Οι επαναστάσεις έχουν έναν βασικό κανόνα: ” μην συλληφθείς , μην σκοτωθείς” . Όσοι λοιπόν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, φροντίστε πρωτίστως να μην σας συλλάβει ή σκοτώσει ο covid-19 και μετά εδώ είμαστε να κάνουμε επανάσταση .

*Δρα Παντείου Πανεπιστημίου / Οθωμανολόγου-Τουρκολόγου
Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο 


πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top