GuidePedia

0

Γιατί προωθούν την χρήση "ψηφιακών πιστοποιητικών" για την καταπολέμηση του κορωνοϊού;

Στις 19 Μαρτίου 2020 ο γνωστός μεγιστάνας και υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης Bill Gates, άνοιξε συζήτηση στο Reddit και δέχτηκε ερωτήματα από το κοινό σχετικά με τον κορωνοϊό και με ποιούς τρόπους μπορεί να αποτραπεί μια νέα πανδημία, τα οποία εν συνεχεία απάντησε σε αυτά στη σελίδα του gatesnotes.com.

Η τοποθέτησή του στο ερώτημα, ποιές επιχειρήσεις θα αποφασιστεί να μείνουν ανοιχτές, μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη. Έτσι, αφού πρώτα κατονόμασε τους κλάδους επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα, των τροφίμων, της υγείας, της ενέργειας, και του διαδικτύου -όχι τηλεόραση-, εν συνεχεία ανέφερε τα εξής:

«Τελικά θα έχουμε κάποια ψηφιακά πιστοποιητικά, για να δείξουμε ποιός έχει αναρρώσει από τον ιό, ή ποιός έχει εξετασθεί πρόσφατα, ή όταν έχουμε το εμβόλιο, ποιός το έχει κάνει».

Εύλογα λοιπόν τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί καμμία άλλη ασθένεια/πανδημία στο παρελθόν δεν δημιούργησε τέτοια αναγκαιότητα και ο κορωνοϊός συγκεκριμένα ανοίγει τον δρόμο; Μήπως είναι το έναυσμα για την ευρεία εφαρμογή των "ψηφιακών πιστοποιητικών" στην υγεία αλλά και αλλού;

2. Θα επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός; Γι' αυτό θα απαιτηθεί ψηφιακό πιστοποιητικό που να το συνοδεύει; Τι θα γίνει με όσους αδυνατούν/αρνηθούν να το λάβουν;

3. Τι είδους θα είναι τα ψηφιακά πιστοποιητικά; Κάρτα, βιβλιάριο ή κάτι άλλο; Τι τεχνολογία θα φέρουν; Θα τα παρέχουν τα συστήματα υγείας, και αν ναι θα είναι κατασκευασμένα με κοινά πρότυπα παγκοσμίως;

Ο Bill Gates από το 2015 μίλησε για την πιθανότητα εξάπλωσης μιας πανδημίας και συγκεκριμένα από κάποιο είδος κορωνοϊού, όπως θα διαπιστώσετε στην παρουσίασή του στο παρακάτω βίντεο. Ενώ σήμερα έρχεται να δώσει τις απαντήσεις/λύσεις στην εν εξελίξει πανδημία. Οι απόψεις του επομένως για το ζήτημα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.



Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από το 2015 ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα, ανέφεραν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν έναν τεχνιτό ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κορωνοϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014. Τότε κάποιοι έγκριτοι επιστήμονες εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για το ενδεχόμενο ο ιός αυτός να αποδράσει από το εργαστήριο.

Στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη το ίδρυμα John Hopkins σε συνεργασία με το Word Economic Forum και το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, παρουσίασαν τα σενάρια που μελέτησαν για μια πιθανή πανδημία. Συγκεκριμένα μελετήθηκε η ετοιμότητα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και η αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση "Event 201" και συνοψίζονται στο παρακάτω βίντεο.



Μερικές εβδομάδες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2019, ξέσπασε η κρίση του COVID-19 στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Δεν είναι λίγοι όμως και εκείνοι που μιλάνε για φανερή προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, τον εξανδραποδισμό και συνειδησιακό έλεγχο των πολιτών, εργαλειοποιώντας τον κορωνοϊό. "Οι κυβερνήσεις υπερδιογκώνουν μια απειλή ως δικαιολογία για να περιορίσει όλο και περισσότερο τις ελευθερίες μας..." αναφέρει το Ron Paul Institute. Ενώ παραλληλίζει την κρίση με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου, όπου οι άνθρωποι δέχτηκαν την ισοπέδωση των πολιτικών ελευθεριών τους στον βωμό της ασφάλειας.

Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Ιωαννίδης από το Stanford University αναφέρει ότι δεν έχουμε αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό και ότι απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες. Παραδόξως όμως, έχουν υιοθετηθεί δρακόντεια μέτρα σε πολλές χώρες.

Στην χώρα μας, στο ζήτημα της "ατομικής ευθύνης" για την εξάπλωση του κορωνοϊού, εκτιμούμε -κατά την ταπεινή μας άποψη- ότι ο νομοθέτης επέδειξε ιδιαίτερη αυστηρότητα στον νέο ποινικό κώδικα. Συγκεκριμένα προβλέπεται από δεκαετή έως και ισόβια κάθειρξη σε όσους παραβαίνουν τα κυβερνητικά μέτρα και αποδειχθεί ότι οδήγησαν σε εξάπλωση του ιού με αποτέλεσμα τον θάνατο συνανθρώπου/ων. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο νέος ποινικός κώδικας κυρώθηκε -παραδόξως!- περίπου 6 μήνες πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Εν κατακλείδι
Διερωτόμαστε λοιπόν, χωρίς να κρίνουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, μήπως τελικά αυτή η πανδημία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμαστούν/εφαρμοστούν μέθοδοι περιορισμού βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών, τις οποίες θα έχουμε αποποιηθεί οικειοθελώς;

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top