GuidePedia

0

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γ.Σιδέρη (δελτίο της ΕΡΤ1), οι ελληνικές αρχές ασφαλείας έχουν αποδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό για να την ανεύρεση ύποπτων ατόμων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένοι από αυτούς, μιλούσαν και τουρκικά και βιντεοσκοπούσαν τις φάλαγγες των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Εγνατία και αλλού, ενώ κατέγραφαν τις κινήσεις και στα νησιά.

Μιλάμε για καταγραφή των κινήσεων των ελληνικών στρατιωτικών οχημάτων, με σκοπό να εντοπίσουν χρόνους αντίδρασης του ελληνικού στρατού στην κίνησή του προς τον Έβρο, αλλά και προς τα νησιά του Αιγαίου.

Δείτε το βίντεο εδώ - Το σχετικό απόσπασμα στο 16:50

Το όλο θέμα έχουν αναλάβει τόσο οι στρατιωτικές όσο και οι αστυνομικές αρχές ασφαλείας για τα παρακάτω περιστατικά:
1.Βιντεοσκόπηση στρατιωτικών και ελληνικών δυνάμεων
2. Παρακολούθηση στρατιωτικών δυνάμεων
3.Μιλούσαν τουρκικά όσοι παρακολουθούσαν

Ειδικότερα στην Εγνατία οδό εντοπίστηκαν αλλοδαποί που υλοποιούσαν βιντεοσκόπηση της γιγαντιαίας κινητοποίησης των ελληνικών δυνάμεων για την θωράκιση των ελληνικών συνόρων.

Αλλά και σε νησί του Αιγαίου, εντοπίστηκαν άτομα που μιλούσαν τουρκικά και κατέγραφαν όλες τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων, αλλά και τις κινήσεις των πλωτών μέσων για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών.

Επίσης οι ίδιοι παρακολουθούσαν το τρόπο που ενίσχυε ο ελληνικός στρατός τα μικρονήσια στις ίδιες περιοχές και κατέγραφαν τα πάντα.

Σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές του ελληνικού πενταγώνου θα ενισχυθούν τα μέτρα με τα παρακάτω:
1. Επιπλέον δυνάμεις στις περιοχές ευθύνης
2. Θα συνεχιστούν οι βολές φορητού οπλισμού
3. Συνεχή παρουσία του Α/ΓΕΣ στον Έβρο

Θα έχουμε δηλαδή συνέχιση των στρατιωτικών ασκήσεων σε Έβρο και νησιά, με την συμμετοχή όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, για την αποστολή αποτελεσματικότερου και ισχυρότερου μηνύματος στην απέναντι πλευρά.

Τα περιστατικά αυτά των ύποπτων κινήσεων σε Έβρο και νησιά από αλλοδαπά άτομα, είχαν παρατηρηθεί και στις δύο προηγούμενες κρίσεις με την Τουρκία, το 1987 και το 1996.

Οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές διεξάγουν αυτήν την στιγμή ένα τιτάνιο έργο και έχουν την συνδρομή των πολιτών των περιοχών που υπάρχει το πρόβλημα, κάτι που ήδη βλέπουμε καθημερινά με περιστατικά που δείχνουν ότι όταν πρέπει είμαστε ενωμένοι ως λαός.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να καταγράψουν χρόνους αντίδρασης των ελληνικών δυνάμεων, έχοντας ως γνώμονα πάντα τα δικά τους άνομα σχέδια, ενόψει πιθανών κινήσεων τους για έρευνες στην Α.Μεσόγειο

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top