GuidePedia

0



Νέα προσπάθεια εισβολής στα σύνορα έκαναν μετανάστες, με τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις να πετούν χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Τα πλάνα από ελληνικής πλευράς δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.



Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί, όταν μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά σύνορα από τις Καστανιές εκτοξεύοντας πέτρες, χημικά και αντικείμενα στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 20 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα, αλλά αποτράπηκαν από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, η οποία ωστόσο κράτησε λίγα λεπτά.

Οι Αρχές από τα μεγάφωνα προειδοποίησαν το πλήθος να μην παραβιάσει τα σύνορα, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις κατά μήκος του φράχτη, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.



Βίντεο από τη φωτιά στον φράχτη του Έβρου


Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποτρέψει 26.000 αποτροπές, ενώ όποιος καταφέρει να διασχίσει τα σύνορα, συλλαμβάνεται και οδηγείται σε κέντρο κράτησης, προς απέλαση.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top