GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία, ο κόσμος εξέφρασε την δυσπιστία του για τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση όσον αφορά την πανδημία που έθεσε σε δοκιμασία όλο τον πλανήτη. Όταν κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας ακολουθεί η αδυναμία διακυβέρνησης της. Έπεσε με λίγα λόγια ο φερετζές και φάνηκε η γύμνια του αυτοκράτορα.

Οι πολίτες δεν πιστεύουν στο καλό DNA τους που θα τους προστατεύει από τον θανατηφόρο ιό, όπως ισχυρίζεται ο εξαφανισμένος τις τελευταίες μέρες Πρόεδρος τους και τρέχουν να βρουν σωτηρία στις ανύπαρκτες ιατροφαρμακευτικές δομές . Γι αυτό αναγκάζονται να καταφύγουν στην κολόνια…

Το ερώτημα που μας απασχολεί είναι πως καταφέρνει ακόμα να παραπλανά και να διαπραγματεύεται με τους ξένους ηγέτες. Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα αυτά που έχει αντιληφθεί ο απλός πολίτης της χώρας του; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Παρατηρώντας την πολιτική σταδιοδρομία του Ερντογάν ανακαλύπτει κανείς κάποια στοιχεία που ίσως λύνουν κάποιες απορίες.

Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι ανατράφηκε ανάμεσα σε ανθρώπους γεμάτους αδυναμίες …. Οι κακές συνήθεις τους, όπως το ψέμα, η απάτη, η διαφθορά , η αγυρτεία, η διαφθορά έγιναν κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας του.

Μερικές από τις απάτες που έγιναν γνωστές σε μας, μέχρι σήμερα, είναι οι εξής:


  • Όταν έκλεισε το Κόμμα Ευημερίας ένα μεγάλο μέρος από τα τρίς εκατομ. που είχαν εξαφανιστεί μοιράστηκαν στα στελέχη του κόμματος για να μην κατασχεθούν από το κράτος. Ο Ερμπακάν φυσικά δικάστηκε και τιμωρήθηκε για αυτές τις ατασθαλίες. Αργότερα, οι συνεργάτες που πήραν τις επιταγές τις επέστρεψαν στο Κόμμα, εκτός από έναν, τον Ερντογάν. Υποστήριξε ότι δικαιούνταν αυτά τα χρήματα, τα οποία στη συνέχεια τα αξιοποίησε σε εμπορικές δραστηριότητες. Εξαπάτησε δηλαδή κομματικούς συνεργάτες του.


  • Χρησιμοποίησε πλαστό πτυχίο για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας


  • Εξελέγη δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης με ψήφους του κόμματος , το οποίο υπηρέτησε επί χρόνια. Κρυφά από τους κομματικούς μηχανισμούς ίδρυσε τη δική του μαφία. Μεταβίβασε σε ιδιωτικές εταιρίες υπηρεσίες του Δήμου κι διόρισε πρόεδρο τους τον μυστικοσύμβουλο του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Φυσικά στις εταιρίες αυτές μετέφερε πόρους του Δήμου . Ένα μέρος των εσόδων του Δήμου καταγραφόταν στα βιβλία , ένα άλλο όμως πήγαινε σε ιδιωτικά βαλάντια. Μετά την αποχώρηση του από το Δήμο οι Επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι μεταφέρθηκαν σε αυτές τις ιδιωτικές εταιρίες ένα δις λίρες Τουρκίας. Ο Ερντογάν, όμως, που συνελήφθη για την απαγγελία ενός ποιήματος δεν δικάστηκε ποτέ για αυτές τις ατασθαλίες , χάρη στα πλοκάμια που είχε απλώσει στον δημοτικό μηχανισμό.


  • Όταν ο Ερμπακάν και οι συνεργάτες του πάλευαν για το κλείσιμο του Κόμματος Ευημερίας εκείνος σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης και ίδρυσε το δικό του Κόμμα .


  • Εκμεταλλεύτηκε την απουσία των άλλων ισλαμικών Κομμάτων και αναρριχήθηκε στην εξουσία.


  • Από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του συνέδεσε όλους τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς στις αρμοδιότητες της Πρωθυπουργίας. Ξεκίνησε μια ξέφρενη ανοικοδόμηση σε όλη τη χώρα με δανεικά χρήματα από το εξωτερικό. Από τη μια η χώρα έμοιαζε να αναπτύσσεται και από την άλλη γέμιζε το ταμείο του Ερντογάν και της παρέας του. Οι μεγάλες επιχειρήσεις γνώριζαν τι συνέβαινε αλλά δεν αντιδρούσαν για να πάρουν έργα.


  • Χρησιμοποίησε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις τα χρήματα που αποκόμισε από τη διαπλοκή . Όταν αποκαλύφθηκε όλη η ασχήμια των δοσοληψιών του με επιχειρηματίες στις 17-25 Δεκεμβρίου το 2017 , με τις χιλιάδες δολάρια στα κουτιά των παπουτσιών ,κατέστρεψε κάθε έννοια δικαιοσύνης και δικανικού συστήματος για να σωθεί.


  • Παραβίασε το εμπάργκο εναντίον του Ιράν για να κερδίσει τρισεκατομμύρια δολάρια . Οι Φάκελοι με τα στοιχεία και τις δοσοληψίες με τον επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ βρίσκονται στα Δικαστήρια των ΗΠΑ έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Μέχρι στιγμής ο Τραμπ καταφέρνει να τον προστατεύει και να καθυστερεί την εκδίκαση της υπόθεσης.


  • Παρόμοιο σκάνδαλο ξέσπασε πριν από λίγες μέρες με τον Αζέρο πολυεκατομμυριούχο Μασσίμοφ ιδιοκτήτη της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας Palmall, στο οποίο εμπλέκεται η οικογένεια Ερντογάν. Από τη φοροδιαφυγή της επιχείρησης έχασε πολλά λεφτά η Ρωσία. Αναμένονται εξελίξεις για την υπόθεση αυτή.


  • Οι θρησκευτικές αδελφότητες γνωρίζουν όλα αυτά τα αμαρτήματα του σουλτάνου , αλλά, προσπαθούν με διάφορα φετβάδες (γνωμοδοτήσεις) και απίστευτες ερμηνείες των ιερών κανόνων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


  • Όταν ο Σουλεϊμάν Σοϊλού από το Κόμμα του Ορθού Δρόμου (2008-2009) τον κατηγόρησε λέγοντας ότι “η διαφθορά τρέχει από τα μπατζάκια του” και ο Νουμάν Κουρτουλμούς αρχηγός του Κόμματος HAS τον χαρακτήρισε ως “ο Ααρών που έγινε Φαραώ”, τους διόρισε αμέσως υπουργούς της κυβέρνησης του και τους έκλεισε το στόμα.


  •  Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων για να δικαιολογήσει τη ληστεία του δημοσίου χρήματος και τη διαφθορά υποστήριξε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να έχουν χρήματα, πρέπει να είναι πλούσιοι, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διεξάγουν τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ).


  • Φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι αναβαθμίζουν τον Ερντογάν σε Χαλίφη του Ισλάμ. Με τον τρόπο αυτό δικαιολογείται η είσπραξη humus . Ο Χαλίφης μετά από ένα νικηφόρο πόλεμο εισέπραττε το 1/5 από τα λάφυρα για να τα χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. …


  • Υποστηρίζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για να ανατρέψει δήθεν τον Άσαντ. Στην πραγματικότητα θέλει τα πετρέλαια της Συρίας, της Λιβύης και όπου αλλού μυρίσει χρήμα.


  • Από βασικός εκφραστής του πολιτικού Ισλάμ έγινε ο νεκροθάφτης του


  • Είναι ο μοναδικός ηγέτης που εκμεταλλεύεται πρόσφυγες για να εκβιάζει και να αποκομίζει οικονομικά και πολιτικά οφέλη.

Μπορεί να μην κατάφερε να γίνει ο ηγέτης του Ισλάμ, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος αυτοκράτορας της διαφθοράς. Και ο νοών νοείτω…

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top