GuidePedia

0

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος είναι επίσης ο σουλτάνος του φαντάσματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι σίγουρα «ωραίος τύπος». Από τις τελευταίες του εμφανίσεις, χάσατε το πιο διασκεδαστικό κομμάτι. Στα καλά καθούμενα, απευθύνθηκε στην Ελλάδα λέγοντας ψυχρά: “Ανοίξτε τα σύνορα στους μετανάστες. Δεν θα παραμείνουν μαζί σας ούτως ή άλλως, αφού θα πάνε στην Ευρώπη”. Ακολουθεί ένα γρήγορο flashback των γεγονότων που προηγήθηκαν αυτών των εγκάρδιων λόγων.

Του Ίγκορ Μάλτσεφ

Η εικόνα έχει ως εξής. Ο Ερντογάν άρχισε να πυρπολεί τη Συρία. Όμως, χάρη στους Ρώσους, δεν μπορούσε να κινηθεί όπως ήθελε στο Ιντλίμπ, προστατεύοντας τους ομόπιστους αδελφούς του, οι οποίοι εντελώς τυχαία είναι οι γενειοφόροι τζιχαντιστές, τους οποίους όμως ο ευρωπαϊκός Τύπος, για κάποιο άγνωστο λόγο, αποκαλεί «εξεγερμένους», επαναστάτες και κάτι σε Τσε Γκεβάρα. Ωστόσο, ο Ερντογάν έπρεπε να προστρέξει γρήγορα στον Πούτιν για να δώσει εξηγήσεις.

Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση με τον Πούτιν, ο σουλτάνος δήλωσε προς την Ευρώπη ότι, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία πρέπει να τη στηρίξει στον ιερό αγώνα που κάνει στο έδαφος της Συρίας. Με βάση τον κανονισμό του ΝΑΤΟ.

Όμως, το ΝΑΤΟ θυμήθηκε ότι για κάποιο λόγο, όλος ο κώδικας της συμμαχίας δεν καλύπτει την περίπτωση που μια χώρα του ΝΑΤΟ διεξάγει στρατιωτικές επιθετικές επιχειρήσεις σε ξένο έδαφος. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Κανείς άλλος εκτός από τους γενειοφόρους αδελφούς των Τούρκων δεν προσκάλεσε τον Ερντογάν στη Συρία. Σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια, ο σύντροφος Ερντογάν είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν θα εμποδίζει πλέον όσους επιθυμούν να βρεθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα ανοίξει τα σύνορα στο βορρά – με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Αυτό απευθυνόταν κυρίως στη «μητερούλα» Μέρκελ, επειδή αυτή ήταν εγγυητής και χορηγός της δόλιας συναλλαγής “οι μετανάστες παραμένουν στην Τουρκία, η Γερμανία πληρώνει για τα πάντα”. Ήταν περίπου τέσσερα έως έξι δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία διατέθηκαν για τα περίπου τρεισήμισι εκατομμύρια «πρόσφυγες» οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ερντογάν, βρίσκονται στην Τουρκία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τονίζω το “σύμφωνα με τον Ερντογάν”, επειδή όλα όσα συμβαίνουν περιγράφονται μόνο από τα λόγια των πρωταγωνιστών – και δεν επιβεβαιώνονται από κανένα επίσημο έγγραφο. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι το οικονομικό μέρος της συναλλαγής “χρήματα σε αντάλλαγμα για το καθεστώς του πρόσφυγα” ήταν σαφές μόνο από τα λόγια της Μέρκελ.

Και ο Ερντογάν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έλαβε χρήματα, αλλά αυτά τα έλαβαν κάποιες διεθνείς οργανώσεις που ασχολούνται με τους πρόσφυγες στην ίδια την Τουρκία. Είπε ότι οι επόμενες δόσεις θα πρέπει να παραδοθούν επειγόντως και στοχευμένα στην τουρκική κυβέρνηση και όχι σε κάποια αριστερές οργανώσεις που ανήκουν στον Σόρος.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια η Μέρκελ έπεσε σε κατάπληξη και παρέμεινε σιωπηλή για τρεις ημέρες, η ευρωπαϊκή κοινωνία πήρε μπρος: φυσικά, οι Πράσινοι και οι Αριστεροί (ιδιαίτερα στην Γερμανία), είπαν αμέσως ότι ήταν απαραίτητο να αφήσουμε όλους να εισέλθουν στην Ε.Ε. και ότι πρέπει επειγόντως να κτίσουμε κέντρα υποδοχής στο Βερολίνο.

Άλλοι πολιτικοί άρχισαν να λένε ότι σε αυτό το «ξενοδοχείο» [σσ. Γερμανία] δεν υπάρχουν πλέον ελεύθερες θέσεις. Επειδή η ίδια Γερμανία δεν μπορεί ακόμα να ανακάμψει από την κρίση του 2015, όταν η Μέρκελ άφησε 15.000 δυστυχισμένους πρόσφυγες, μετά από τους οποίους έχουν ήδη συσσωρευτεί στη Γερμανία δύο εκατομμύρια και η ροή δεν λέει να εξασθενήσει.

Επιπλέον, η διάθεση της κοινής γνώμης έχει αλλάξει και κανείς δεν αγοράζει πλέον αρκουδάκια για να συναντήσει παιδιά της Συρίας στις αποβάθρες των τρένων. Πολλές χώρες, που βρίσκονται στη διαδρομή μεταξύ του θλιβερού μισθού ενός μετανάστη ξυλοκόπου στην Τουρκία και του γερμανικού συστήματος κοινωνικής στήριξης, τις οποίες και πάλι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για να βρεθούν στην Γερμανία, δήλωσαν ότι θα φυλάξουν τα σύνορά τους – η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Αυστρία.

Εδώ πρέπει να δώσουμε προσοχή σε μία λεπτομέρεια – όταν οι εφημερίδες και άλλοι συνάδελφοι μιλούν για εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες (ειδικά από το Ιντλίμπ- λόγω των φοβερών ρωσικών αεροπλάνων και του αιμοσταγούς Άσαντ), πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα νότια σύνορα της Τουρκίας είναι κλειστά για τους μετανάστες.

Πρώτον: Στο Ιντλίμπ δεν ζουν παραπάνω από 500.000 Σύριοι.
Δεύτερον: Τα περίπου τρεισήμισι εκατομμύρια προσφύγων, για τους οποίους ο Ερντογάν αξιώνει δισεκατομμύρια, είναι κατά τα δύο τρίτα όχι Σύριοι, αλλά Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί κ.λπ. Και αν κάποιος το προχωρήσει θα δει ότι δεν είναι τόσο Σύριοι από τον Πούτιν και τον Άσαντ, αλλά Αφγανοί από τον Τραμπ και τα αεροσκάφη του.

Απλά μην διαστρεβλώνετε την αλήθεια. Και αφαιρέστε το βουλοκέρι από τα αυτιά σας. Από νομικής απόψεως, σύμφωνα με τους νόμους της ΕΕ, κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει δικαίωμα ασύλου στην ΕΕ, δεδομένου ότι βρίσκονται σε ασφαλή χώρα, όπου δεν απειλούνται και κανείς δεν διώκεται για πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους. Και μόνο αυτή είναι η βάση για την υποβολή αίτησης ασύλου, για παράδειγμα στη Γερμανία. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη εργασία και στέγαση.

Συνειδητοποιώντας ότι η Μέρκελ στριμώχτηκε, ο Ερντογάν ανακοίνωσε βροντερά ότι η Τουρκία είχε ανοίξει τα σύνορα με την ΕΕ. Για να είναι πειστικός, νυχτιάτικα έφερε με λεωφορεία στα σύνορα όσους το επιθυμούσαν – και έσπευσαν να βρεθούν κατά μήκος της συνοριακής διάβασης, την οποία ήδη η Ελλάδα είχε κλείσει.

Επρόκειτο, κυρίως, για νέους, στρατεύσιμης ηλικίας, που διέθεταν smartphones. Η τουρκική προπαγάνδα ανακοίνωσε ότι αρχικά 13 χιλιάδες άνθρωποι εισήλθαν στην ΕΕ με αυτόν τον τρόπο, και στη συνέχεια ο αριθμός ανέβηκε στις 130 χιλιάδες. Αυτό στόχευε να κινητοποιήσει εκείνους που αμφέβαλλαν αν θα έπρεπε να ξαναδοκιμάσουν επαναλάβουν και να πάνε στο Βερολίνο.

Εν τω μεταξύ, έχοντας πλήρη νομική ευθύνη και σύμφωνα με τον χάρτη της συνοριακής φύλαξης, που ισχύει σε κάθε κανονική χώρα, η Ελλάδα έθεσε συνοριοφύλακες και αστυνομικούς που δεν επέτρεψαν σε κανέναν να εισέλθει. Μερικές δεκάδες νέοι, που διέσχισαν τα σύνορα, ως παραβάτες εισόδου των κρατικών συνόρων, συνελήφθησαν και γρήγορα καταδικάστηκαν από ελληνικό δικαστήριο. Όποιος στη Ρωσία θέλει να μάθει πώς λειτουργεί αυτό, μπορεί να μπουκάρει με τους φίλους στα σύνορα της ΕΕ με τη Λευκορωσία και θα δει τι θα του συμβεί.

Για να προκαλέσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, η Τουρκία άρχισε να παίζει το θέμα των «σκοτωμένων στα σύνορα», που όμως αποδείχθηκε fakenews. Ωστόσο, fake δεν ήταν ένα πνιγμένο παιδί στο νησί της Λέσβου, όπου περνούν οι βάρκες από τις τουρκικές ακτές (μόλις 10 χλμ. η απόσταση) Η αλήθεια είναι ότι εδώ υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια: οι κάτοικοι του νησιού, που έχουν ήδη 30.000 πρόσφυγες, αρνούνται κατηγορηματικά να δεχθούν νέους.

Έτσι, προκειμένου να διασωθούν και να βρεθούν στην ξηρά, οι μετανάστες στη θέα ενός σκάφους του λιμενικού απλά βουλιάζουν την βάρκα τους. Έτσι πέθανε και το δύστυχο μωρό που ήταν στο σκάφος. Αυτό ήταν αρκετό για τους Γερμανούς πολιτικούς να αρχίσουν να φωνάζουν: «Όσο παρακολουθούμε αδιάφορα, τόσο θα πεθαίνουν παιδιά στα ελληνικά νησιά!»

Εν τω μεταξύ, στους ατυχείς πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα έδωσαν βεγγαλικά και καπνογόνα, έτσι ώστε υπό την κάλυψη του καπνού να μπορούν να κόψουν τον φράχτη. Όταν αυτό δεν στάθηκε αρκετό για την παραβίαση των συνόρων, χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα της τουρκικής συνοριοφυλακής, αγορασμένα με χρήματα της ΕΕ ειδικά για την προστασία των συνόρων μαζί της.

Τη νύχτα τα μηχανήματα καταστρέφουν τις ελληνικές οχυρώσεις και ανοίγουν το δρόμο για τους μετανάστες, και την μέρα οι Τούρκοι συνοριοφύλακες ρίχνουν στους Έλληνες δακρυγόνα, για να καλύπτεται η παραβίαση των συνόρων. Έτσι, μια χώρα του ΝΑΤΟ κτυπά μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ, εκβιάζοντας ολόκληρη την ΕΕ. Οι Έλληνες βρέθηκαν μόνοι απέναντι στον σουλτάνο – καμία Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σταμάτησε να του δίνει χρήματα, μόνον ευχαριστώ δεν του λένε, και του κάνουν «αυστηρή κριτική».

Και περισσότερο ύπουλα, φυσικά, συμπεριφέρεται η Γερμανία, η οποία, αγνοώντας την Ελλάδα, απέστειλε ήδη τις πρώτες πληρωμές στον εκβιαστή Ερντογάν. Και μέσα από τις χώρες και τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου, που θυσιάζονται, στέλνει σήματα στους μετανάστες και κουνά το μαντήλι του καλωσορίσματος.

Στα νησιά του Αιγαίου λαμβάνει χώρα μια υφέρπουσα προσάρτηση: ο Ερντογάν προωθεί στο μέγιστο βαθμό στο έδαφος των νησιών αυτών μουσουλμάνους με την ετικέτα του «πρόσφυγα» και είναι απλά αδύνατο για τους ντόπιους να ζουν πλέον στον τόπο τους. Πλέον σε αυτήν την κατάσταση υπάρχουν δύο επιλογές – είτε η μαζική μετανάστευση των Ελλήνων από τα νησιά τους είτε η έκρηξη βίας. Και με τις δύο επιλογές χαμένη θα είναι η Ελλάδα και θα συμβεί η απόσπαση του εδάφους των νησιών υπέρ της Τουρκίας. Ίσως έχετε ξεχάσει πώς η Τουρκία πήρε το ήμισυ της Κύπρου και τη θάλασσά της.

Τώρα, βέβαια, ο σουλτάνος απευθύνεται ευγενικά και με αγάπη στους Έλληνες: “Λοιπόν, τι αντιστέκεστε, ανοίξτε τα σύνορα, δεν θα παραμείνουν ούτως ή άλλως, αλλά θα πάνε στην Αυστρία και τη Γερμανία”. Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος Kurtz δήλωσε με σαφήνεια ότι τα σύνορα έχουν κλειδωθεί και θα προστατεύονται, ανεξάρτητα από το αν θα λαμβάνουν όμορφες ή δυσάρεστες φωτογραφίες από bloggers.

Ήταν οι δυσάρεστες φωτογραφίες από τα σύνορα που φόβισαν την Μέρκελ το 2015. Από τότε, όμως, η διάθεση των Ευρωπαίων έχει αλλάξει δραματικά. Ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίζει να παρακολουθούν ήσυχα τον τρόπο που ο σουλτάνος οργανώνει πρακτικά μια επιθετική πράξη εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά απ’ αυτό, ποιος θα τολμήσει να μας ξαναμιλήσει για “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”; Την είδαμε αυτήν την αλληλεγγύη όταν διαίρεσαν τη Γιουγκοσλαβία με τους Αλβανούς.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
https://vz.ru/

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top