GuidePedia

0

''Γκρίζοι Λύκοι'' & κατασκοπευτικά αυτή την στιγμή στον Έβρο!
Πανέτοιμη είναι η Αθήνα για την επόμενη τουρκική πρόκληση.

Οι παράνομοι μετανάστες έχουν μετατραπεί από τις 28 Φεβρουαρίου που τούρκοι αξιωματούχοι και ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι τα σύνορα προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας είναι ανοιχτά, σε ένα «υπερόπλο», με απρόβλεπτες συνέπειες. Η εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού και η κρίση στον Εβρο είναι το δεύτερο βήμα του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σκακιέρα ενός «πολέμου χωρίς σφαίρες» ή μίας «ασύμμετρης απειλής», όπως χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις στελέχη της κυβέρνησης.

Το πρώτο βήμα, που έδειξε και τις προθέσεις κλιμάκωσης των προκλήσεων προς την Ελλάδα, από την τουρκική πλευρά ήταν η υπογραφή του μνημονίου Αγκυρας - Τρίπολης, με την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σάρατζ, για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές ωστόσο σημειώνουν ότι η Αγκυρα σχεδιάζει και ένα τρίτο βήμα στη σκακιέρα.

Το τρίτο «χτύπημα» της Τουρκίας στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με τα προηγούμενα, με τις Αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό. Τα σενάρια για το ποιο θα είναι αυτό το τρίτο χτύπημα επικεντρώνονται σε δύο ενδεχόμενα, το στήσιμο προβοκάτσιας στον Εβρο ή ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και δη στην περιοχή που επιχειρείται η μεθόδευση τετελεσμένων με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μέχρι νοτιοανατολικά της Κρήτης, αναφέρει η εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ''.

Η ανάλυση όλων των σεναρίων και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους και δη η αντιμετώπιση των εξελίξεων στον Εβρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ταυτόχρονα ένα προκλητικό βίντεο έχει αναρτηθεί τις τελευταίες ώρες στα τουρκικά social media, που εμφανίζει ένοπλο άνδρα των Ειδικών Δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας (TPF PÖH) να περιπολεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο. Ο ίδιος προκλητικά, και μπροστά από υπερυψωμένο ελληνικό στρατιωτικό παρατηρητήριο, κάνει με το δεξί του χέρι το σήμα των γκρίζων λύκων.

Έστειλαν κατασκοπευτικό οι Τούρκοι στον Έβρο

Με τον κωδικό 1453 (το έτος της άλωσης της Κωνσταντινούπολης), η Άγκυρα πραγματοποιεί επιχείρηση στη συνοριακή γραμμή με τον Έβρο.

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 κάνουν περιπολίες στα σύνορα και μεταφέρουν τις πληροφορίες σε ένα επιχειρησιακό κέντρο όπου παρακολουθείται από Τούρκους στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα εντοπίζουν το σημείο όπου πρόκειται να γίνει επαναπροώθηση από τις ελληνικές δυνάμεις και ενημερώνουν άμεσα τις τουρκικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να βρεθούν στο σημείο και να εμποδίσουν τη διαδικασία, σύμφωνα με το evrosnews.gr

Παρακάτω η... σημερινή πρωινή "βόλτα" του κατασκοπευτικού στην ευρύτερη περιοχή της Κεσσάνης.







πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top