GuidePedia

0

  Η αλαζονεία του Ερντογάν οδηγεί σε αιματηρή ήττα τον τουρκικό στρατό

Οι επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη στην επαρχία Ιντλίμπ προκαλούν ρίγος, καθώς οι μάχες που δίνει ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA), μαζί με τους Κούρδους, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θυμίζουν το δικό μας 1821 και την άμυνα απέναντι στον Τούρκο κατακτητή.

Παρά τις απειλές που εκτόξευσε ο Ερντογάν εναντίον του Άσαντ, ο στρατός της Συρίας συνεχίζει την προέλασή του στην επαρχία Ιντλίμπ, για να την απελευθερώσει από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και από τους Τούρκους εισβολείς, που μπήκαν με τις "ελογίες" του Τραμπ και του Πούτιν και δημιούργησαν στην αρχή 12 παρατηρητήρια-στρατόπεδα, περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Τις τελευταίες ημέρες εισβάλλουν στην Συρία κατά εκατοντάδες Τούρκοι καταδρομείς, για να αναχαιτίσουν την προέλαση του στρατού της Συρίας.

Επειδή η πόλη Σαρακίμπ είναι στρατηγικής σημασίας, ευρισκόμενη στο σημείο συνάντησης των οδικών αξόνων Μ4 και Μ5, καθώς και ανατολική είσοδος της πόλης Ιντλίμπ, η Τουρκία, για να την προστατέψει, δημιούργησε τέσσερα νέα παρατηρητήρια περιμετρικά της πόλης, στα οποία υπάρχουν εκτός από καταδρομείς και ουλαμοί πυροβολικού με πυροβόλα Φιρτίνα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο στρατός της Συρίας συνέχισε την προέλασή του και περικύκλωσε την πόλη Σαρακίμπ αλλά και τα τέσσερα νέα παρατηρητήρια του τουρκικού στρατού και τα οποία ο συριακός στρατός πολιορκεί.

Σύμφωνα με το πλάνο των κυβερνητικών δυνάμεων και εφόσον δεν τους εμποδίσει η Μόσχα, όλα δείχνουν ότι η πρόελαση θα συνεχιστεί προς Χαλέπι, Αρίχα και Ιντλίμπ, από το οποίο οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού απέχουν μόνο 5χλμ.

Οι πληροφορίες που μας έρχονται από το πεδίο, o Συριακός Αραβικός Στρατός ανακατέλαβε το χωριό Marat al Liya και πολιορκεί τις παραπάνω θέσεις του τουρκικού τακτικού στρατού.

Καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις στοχεύουν στην κατάκτηση των σημαντικών αυτοκινητοδρόμων Χαλέπι-Λαττάκεια και Χαλέπι-Δαμασκός, δύο ακόμα τουρκικά παρατηρητήρια σε δυτική Χαμα και Αλ Αϊς αναμένεται να καταληφθούν. Στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Ταφτανάζ ανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Στην ίδια περιοχή πραγματοποιούν τακτικά αεροπορικές επιδρομές οι ρωσικές δυνάμεις, με τελευταίο στόχο την πόλη Qaminas.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top