GuidePedia

0

  Βατραχάνθρωποι ήταν έτοιμοι για σαμποτάζ σε τουρκικό ερευνητικό

Η υποβάθμιση της ΕΔΕΥ και η απαγόρευση ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, η επιχειρησιακή δυνατότητα του Oruc Reis κατά την εισβολή του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την προ έτους απόφαση για αποστολή βατραχανθρώπων για δολιοφθορές και σαμποτάζ σε τουρκικό ερευνητικό

Αίσθηση προκαλούν τα όσα αποκάλυψε στον 98.4 ο Δρ. Ηλίας Κ. Κονοφάγος, Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, για την υποβάθμιση της ΕΔΕΥ και την απαγόρευση ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, την επιχειρησιακή δυνατότητα του Oruc Reis κατά την εισβολή του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και την προ έτους απόφαση για αποστολή βατραχανθρώπων με στόχο δολιοφθορές και σαμποτάζ σε τουρκικό ερευνητικό εφόσον αυτό επιχειρήσει σε ελληνικά ύδατα.

Όπως είπε τα γεωλογικά και ερευνητικά δεδομένα των ενεργειακών πόρων Νότια της Κρήτης και στην Ανατολική Μεσόγειο, ανεξήγητα σταματούν από Ελληνικής πλευράς ακριβώς εκεί που ξεκινά το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης, και όλα αυτά, ενώ ο ίδιος και ο Αντώνης Φώσκολος έχουν καταθέσει στοιχεία μετρήσεων ότι Ανατολικά της Κρήτης μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Διόλου τυχαίο και ότι το «Ορούτς Ρέις» σε αυτή την περιοχή νότια του Καστελόριζου βρέθηκε σημειώνοντας ότι τα απλωμένα ηχοβολιστικά καλώδια μπορούν να καταγράφουν δεδομένα ακόμα και με εννέα μποφόρ.Η επιλογή της περιοχής έγινε με συγκεκριμένες σκοπιμότητες, καθώς πέριξ εκείνης της περιοχής εκτιμάται πως βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα.


Μπορεί λοιπόν οι "ψύχραιμοι" του Μαξίμου να επιμένουν στο παραμύθι των κακών καιρικών συνθηκών που συντέλεσαν στην παρουσία του τουρκικού ερευνητικού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ωστόσο σύμφωνα με ειδικούς πλέον, τα συγκεκριμένα πλοία είναι κατασκευασμένα να αντέχουν και να επιχειρούν σε εξαιρετικά ακραίες συνθήκες.

Η "βόμβα" που έριξε πάνω στο ζήτημα ωστόσο, δεν αφορούσε τους γνωστούς πλέον στόχους της Άγκυρας, αλλά την ελληνική απόφαση που είχε παρθεί πριν από περίπου ένα χρόνο σε σύσκεψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων για αποστολή βατραχανθρώπων με σκοπό το σαμποτάζ των υδροφώνων τουρκικού ερευνητικού, εφόσον αυτό παραβίαζε την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως τονίστηκε από τον ίδιο και άλλους ειδικούς, και προς αποφυγή πιθανής πολεμικής σύγκρουσης, προτάθηκε η παρουσία πλοίου, ακόμα και εμπορικού, στο οποίο θα είχε εγκατασταθεί ένα Air gun, το οποίο με την παραγωγή ηχητικών κυμάτων θα αλοίωνε τα δεδομένα που θα λάμβανε το τουρκικό ερευνητικό σε απόσταση περίπου 30 χιλιόμετρων.

Έκανε τέλος μία αποκάλυψη για το πώς με νόμο απαγορεύετε στην ΕΔΕΥ να κάνει έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, αποδεικνύοντας πως τον πλήρη έλεγχο στην περιοχή έχουν οι ξένες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θεωρούν πως η Τουρκία έχει μεγαλύτερη γεωπολιτική αξία από την Ελλάδα και Κύπρο.

Επιπλέον, ο έμπειρος μηχανικός έφερε ως παράδειγμα την Αίγυπτο και το πως ένα μόνο κοίτασμα, το Ζορ, έγινε καθοριστικός παράγοντας της αιγυπτιακής ανάπτυξης και συνέβαλε στην επίλυση των οικονομικών και ενεργειακών προβλημάτων της χώρας για τα επόμενα 35 χρόνια.

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως η Ελλάδα έχει παρόμοιες δυνατότητες, αλλά με την υποβάθμιση της ΕΔΕΥ και τις φρούδες ελπίδες για "στροφή" στην πράσινη ενέργεια, οι εξελίξεις στην Ελλάδα πάγωσαν. "Δεν θα υπάρξει πράσινη ενέργεια χωρίς στήριξη από φυσικό αέριο", ανέφερε χαρακτηρηστικά.

Με λίγα λόγια, τα ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας δέχονται μία άνευ προηγουμένου επίθεση εκ των έσω, με την αδράνεια των εκάστοτε κυβερνήσεων και την εγκληματική απουσία στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα.

Καιρός να καταλάβουν κάποιοι πως η επίκληση στο Διεθνές Δίκαιο και στην "καλή θέληση" των γειτόνων δεν οδηγεί πουθενά, αφού όπως το ίδιο το Διεθνές Δίκαιο ορίζει, έχουμε το δικαίωμα σε άμυνα και υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων!



πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top