GuidePedia

0

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα την πρόθεσή τους να αποτρέψουν πάση θυσία τον συριακό στρατό από το να καταλάβει την πόλη Ιντλίμπ, για αυτό και πιθανότατα ετοιμάζουν σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, εναέρια επίθεση μαζί με την τουρκική πολεμική αεροπορία κατά των δυνάμεων του Άσαντ έξω από την Ιντλίμπ τα οποία καθοδηγεί Ρώσος ανώτατος αξιωματικός.

"Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία προειδοποίησε για τις προθέσεις του για βομβαρδισμό των θέσεων του συριακού στρατού στο Idlib, μαζί με τους «συναδέλφους» Τούρκους, οι οποίοι έχουν κάνει αγώνα για να σώσουν την πόλη και την περιοχή από το συριακό στρατό”, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Επί του παρόντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποσυρθεί από το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών τους βάσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, ωστόσο, δεδομένης της συγκέντρωσης στρατιωτικών τους αεροσκαφών σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να ξεκινήσουν εναέριες επιθέσεις, ωστόσο, υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος της ρωσικής και της συριακής αεράμυνας (S-300-S-400).

Ρωσικά και συριακά αεροσκάφη πετούν σε συχνή καθημερινή βάση στο βόρειο, ανατολικό, δυτικό και κεντρικό τμήμα της Συρίας και κατά συνέπεια, οποιαδήποτε προσπάθεια επίθεσης κατά του Idlib απο ΗΠΑ-Τουρκία, θα είναι άκρως επικίνδυνη.

Επίσης έχουμε και την απειλή ενός μεγάλου χτυπήματος στη Συρία και από την Τουρκία, δεδομένου ότι η χώρα αυτή σήμερα, υποστηρίζει ενεργά τους Τζιχαντιστές στο Idlib, ενώ χάνει συνεχώς έδαφος και σε μικρό χρονικό διάστημα θα χάσει ολόκληρο το στήριγμα της στην περιοχή αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί. ότι σήμερα ότι στις ακτές της Συρία, βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το 2018, Γαλλία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ξεκινήσει εναέριες επιθέσεις κατά συριακών στόχων.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι συμφωνίες σχετικά με το Idlib και την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη δεν λειτουργούσαν.

Η Τουρκία όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, μετακίνησε ισχυρές μονάδες των ειδικών δυνάμεων στις θέσεις παρατήρησης στη ζώνη του Idlib, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μια συνοδεία 150 φορτηγών με τουρκικές ειδικές δυνάμεις, στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά, έφτασε στα συριακά σύνορα από την τουρκική επαρχία Hatay, και εισήλθε βαθιά στο συριακό έδαφος.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πρόσφατα πέντε Τούρκοι στρατιώτες και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στα περίχωρα της πόλης του Ιντλίμπ, μετά από αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η επίθεση εναντίον των Τούρκων στρατιωτών, "οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή για την πρόληψη των συγκρούσεων στο Idlib", έθεσαν σε κίνδυνο την κοινή προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης στη Συρία.

Οι Τούρκοι βέβαια δεν λένε τίποτα για την εθνοκάθαρση, τις αρπαγές του πλούτου της Συρίας, τις διώξεις, τα βασανιστήρια σε Σύρους πολίτες, απλά και μόνο επαναλαμβάνουν το δικό τους φανταστικό “αφήγημα”, ξεχνώντας επιδεικτικά ότι έρχεται η ώρα, που ο Άσαντ και ο συριακός στρατός, θα τους πετάξουν έξω από το έδαφος της Συρίας, το οποίο φυσικά δεν τους ανήκει.

Η Τουρκία, μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν, είναι εγγυήτριες δυνάμεις, για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Το 2017, οι πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν ζώνες κατάπαυσης του πυρός, για να μειώσουν τις εχθροπραξίες στην χώρα, αλλά πρακτικά τίποτα δεν λειτούργησε

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top