GuidePedia

0

Λίγη ντροπή κύριοι δεν βλάπτει, υπάρχουν και όρια στην κομματική εκμετάλλευση
Γενικά  προσπαθούμε να μένουμε  μακρυά από πολιτικές απόψεις, ενώ φροντίζουμε να είμαστε ότι το δυνατόν μακρύτερα από τα κόμματα. Σήμερα όμως θα κάνουμε μια “εξαίρεση” καθώς από χτες παρατηρούμε ένα απίστευτο φαινόμενο πολιτικού κανιβαλισμού με στόχο τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο. Δεν είναι απλό το φαινόμενο, συμβαίνει πολύ συχνά την τελευταία δεκαετία, χάρη στα κοινωνικά δίκτυα. Λέει κάτι κάποιος, το αναπαράγει κάποιος άλλος, και μετά γίνεται viral.

Παράδειγμα είναι το θέμα με την … ΜΚΟ που έχει υποτίθεται η 16χρονη κόρη του πρωθυπουργού. Το είπε κάποιος κάπου, αναπαράχθηκε, και έγινε viral. Έτσι, υποτίθεται, ένας πρωθυπουργός και η παράταξή του, που έχουν πει πολλές φορές πως κάποιες εικονικές ΜΚΟ λυμαίνονται ευρωπαϊκούς πόρους, έχει μια κόρη με … ΜΚΟ. Ωραίο αφήγημα, ε;

Για όσους έχουν ξεχάσει, έτσι είχε χτυπηθεί και ο πρώην πρωθυπουργός, που τότε, πριν γίνει πρωθυπουργός, ήταν κατά των πλειστηριασμών. Μόλις εκλέχτηκε, κυκλοφόρησε η “είδηση” πως ένα διαμέρισμα που είχε στην Αθήνα το είχε αποκτήσει μέσω … πλειστηριασμού. Κι αυτό, ένα τρανταχτό ψέμα. Φυσικά, δουλειά μας δεν είναι να σχολιάζουμε πολιτικές κινήσεις από κομματικά τρολ, από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.

Δουλειά μας όμως γίνεται, όταν το ρόλο του τρολ το παίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Χτες λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως φέτος δεν είχαμε “ντράβαλα” στα Ίμια, γιατί η Ελλάδα έκατσε στα “αυγά της” και δεν πήγε εκεί να κάνει “χαβαλέ”. Ε, αφού το είπε ο αξιόπιστος Τούρκος πρόεδρος, που ποτέ του δεν έχει πει ψέμματα, έτσι θα είναι!

Τώρα, το τι έχει γραφτεί από χτες μέχρι σήμερα στις ενημερωτικές και “ενημερωτικές” ιστοσελίδες, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δεν περιγράφεται. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ΥΠΕΘΑ παρουσιάζεται σαν συγκαταβατικός, και φυσικά οι περίφημοι συνωμοσιολόγοι ταιριάζουν το τι είπε και έκανε με όσα είπε (ή δεν είπε) ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Άμυνας του πρωθυπουργού Ντόκος.

Και οι “επιθέσεις” έχουν πάρει μορφή χιονοστοιβάδας, γιατί έτσι είπε ο “αξιόπιστος” Ερντογάν. Αναγκάστηκε μέχρι και το ΥΠΕΘΑ πριν λίγες ώρες να διαψεύσει όσα είπε ο Ερντογάν. Που φτάσαμε, το ΥΠΕΘΑ να αναγκάζεται να διαψεύσει έναν ψεύτη πρόεδρο γιατί στην Ελλάδα τον πίστεψαν περισσότερο από όσο στην Τουρκία!

Θυμίζουμε, στους “επικριτές” του Ν. Παναγιωτόπουλου, πως κάποτε ο Ερντογάν είχε δηλώσει και μάλιστα πολλάκις πως ο τότε πρωθυπουργός Α. Τσίπρας του είχε “υποσχεθεί” πως θα του παρέδιδε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς (φρέσκους και σε καλή κατάσταση μάλλον). Τότε, αντίστοιχα, ο τότε πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί για “υποταγή” στην Τουρκία, και πολιτική “κατευνασμού”. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Παραδόθηκαν ποτέ οι στρατιωτικοί; γιατί να γίνει αυτό; επειδή ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως του το είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας; Θυμίζουμε πως η τότε κυβέρνηση δεν “μάσησε” ούτε όταν “προτάθηκε” από Έλληνες και Τούρκους “λαγούς” η ανταλλαγή των δυο συλληφθέντων αξιωματικών μας με τους 8 φυγάδες. Και έτσι έπρεπε να (μην) γίνει.

Σήμερα όμως, ξεχάσαμε ότι ο Ερντογάν είναι παθολογικός ψεύτης, που έχει αναγάγει την τέχνη της προπαγάνδας σε επίπεδα που ο Γκέμπελς θα αισθανόταν μαθητής νηπιαγωγείου μπροστά του. Κάνει το άσπρο μαύρο και το κόκκινο πράσινο σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κάποιοι όμως προτίμησαν να κάνουν αντιπολίτευση βασιζόμενοι σε ότι είπε ο Ερντογάν και σε, όχι ότι ουσιαστικά είπε, αλλά τελικά ΑΚΟΥΣΕ ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ. Δηλαδή, του είπε (αν του είπε) κάποιες βλακείες ο Ακάρ, αν τις απάντησε ή όχι, και τι έπρεπε να κάνει ο ΥΠΕΘΑ; να απειλήσει με πόλεμο; να ζητήσει βομβαρδισμό; εισβολή στον Έβρο; ή να του συστήσει έναν καλό ψυχίατρο;

Κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν συγκρίσεις με προκάτοχό του, που πήγαινε στα Ίμια και πετούσε στεφάνι από απόσταση. Οι Υπουργοί ΕΘΝΙΚΗΣ Άμυνας κρίνονται από το έργο τους και τις πράξεις τους. Κρίνονται από το αν αφήνουν πίσω τους ένα στράτευμα σε καλύτερη κατάσταση από ότι το βρήκαν. Από αυτό θα κριθεί και ο νυν ΥΠΕΘΑ, όπως έτσι κρίθηκαν και οι προκάτοχοί του. Βρίσκεται ήδη αρκετούς μήνες στην ηγεσία του Υπουργείου του, και ειλικρινά περιμένουμε πολλά, πάρα πολλά.

Βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να γράψουμε ξεκάθαρη την άποψή μας, γιατί είδαμε με έκπληξη, τρόμο, αποτροπιασμό, να μην διστάζουν κάποιοι να ανοίξουν πυρ κατά Έλληνα ΥΠΕΘΑ απλά και μόνο για κομματικά και άλλα οφέλη, βασιζόμενοι στα λεγόμενα του “αδέκαστου” Ερντογάν. Κανονικά, η σπουδή του Σουλτάνου να “εκθέσει” τον Έλληνα Υπουργό, θα έπρεπε να δώσει “πόντους”, μάλλον ότι κάτι καλά κάνει. Απλά, δεν θα το πούμε ακόμη αυτό, καθώς είμαστε πάντα “προσεκτικοί” γιατί πολλές φορές περιμέναμε πολλά από τους προκατόχους του, και τελικά μείναμε με την “προσμονή”.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top