GuidePedia

0

Κατάρριψη δεύτερου ελικοπτέρου των συριακών δυνάμεων στο Χαλέπι

Χωρίς ηθικό πλέον ο Τουρκικός Στρατός. Έριξαν και άλλο ελικόπτερο των Συριακών ΕΔ οι τζιχαντιστές της Άγκυρας.

Τζιχαντιστές κατέρριψαν ελικόπτερο του συριακού στρατού στην επαρχία Χαλέπι στη Συρία, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.



Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 11 Φεβρουαρίου καταρρίφθηκε ελικόπτερο του κυβερνητικού συριακού στρατού, στην πόλη Ναϊράμπ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Ρωσικά ΜΜΕ καθημερινά κάνουν εκτενή αφιερώματα για την αναποτελεσματικότητα των ΤΕΔ. Μάλλον έχει πέσει ''σήμα'' από το Κρεμλίνο, που επιτέλους αποφάσισε να περάσει στα άκρα την σύγκρουση με την Άγκυρα.

Σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά ΜΜΕ της Ρωσίας, γίνονται αναφορές για τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ, ενώ αναφέρουν πως ο στρατός του Ερντογάν δεν βρίσκεται και στο καλύτερο επίπεδο.

Μάλιστα σύμφωνα με το riafan.ru, ο τουρκικός στρατός πριν λίγα 24ωρα εγκατέλειψε το παρατηρητήριο Νο6, που βρίσκεται νοτίως του Χαλεπίου.

Το χειρότερο; Όχι μόνο το εγκατέλειψαν, αλλά άφησαν και στρατιωτικό υλικό για… ενθύμιο στα χέρια του στρατού της Συρίας. Με λίγα λόγια έτρεξαν σαν ''λαγοί'' για να σωθούν. Αυτό είναι το επίπεδο των Τούρκων φόβος και τρόμος. Μπορεί στα λόγια να είναι δυνατοί, όμως στην πράξη δείχνουν πως δεν είναι έτοιμο.

Γι αυτό τον λόγο και ο Ερντογάν βάζει ''μπροστά'' στη Συρία, όπως και στην Λιβύη τους ισλαμιστές. Γνωρίζει αρκετά καλά πως οι στρατιώτες του δεν είναι ικανοί, οπότε μόνο από τους μισθοφόρους περιμένει να δει αποτελεσματα.

Την ίδια στιγμή Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο και τις στέλνει στη Συρία

Οι δυνάμεις αποσύρονται για να φτάσουν στο Ιντλίμπ, όπως προκύπτει και έπειτα από τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους.

Συγκεκριμένα, μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα.

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει στον Ερντογάν αυτές τις κινήσεις και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ερντογάν

Εν τω μεταξύ 43 φορτάμαξες με άρματα μάχης ΤΟΜΑ μεταφέρθηκαν στην πόλη Iskenderun σιδηροδρομικώς. Ο εξοπλισμός πρόκειται να μετακινηθεί στο συριακό έδαφος τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, 120 συστήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εισήλθαν στην επαρχία Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων Leopard, ΤΟΜΑ και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Kasirga.

Ο Άσαντ από την άλλη πλευρά, είναι αποφασισμένος να δώσει μια ισχυρή ισοδύναμη απάντηση στους Τούρκους και για αυτό μετακίνησε συστήματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξευτήρων BM-27 Uragan και BM-30 Smerch, τα οποία ήδη στοχεύουν σήμερα στις περιοχές όπου συγκεντρώθηκαν οι τουρκικές δυνάμεις.

Οι Τούρκοι χάνουν το ηθικό τους και δείχνουν για άλλη μια φορά, πως εάν δεν έχουν ''πλάτες'' των μεγάλων δυνάμεων, δεν μπορούν να ''κουνηθούν''.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top