GuidePedia

0

Επιβεβαιώνονται από πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ οι πληροφορίες ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας αποβατική επιχείρηση στην Λιβύη, μεταφέροντας τακτικό Στρατό και μεγάλο αριθμό οχημάτων πάσης φύσεως, ενισχύοντας τις δυνάμεις του φιλότουρκου καθεστώτος του GNA και δημιουργώντας νέα τακτική κατάσταση στην αναμέτρηση με τις δυνάμεις του LNA, του στρατηγού Χαφτάρ.

Συγκεκριμένα δύο τουρκικές φρεγάτες εμφανίστηκαν στο λιμάνι της Τρίπολης, μαζί με μεταφορικά πλοία και αποβίβασαν τουρκικά στρατεύματα με συνοδεία τεθωρακισμένων, παρέχοντας αντιαεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση.

Οι τουρκικές φρεγάτες είναι οι TCG «Goksu» και TCG «Gokova», ενώ ένα από τα πλοία που αποβίβασαν τον τουρκικό Στρατό είναι οχηματαγωγό επιβατικό, τύπου RoRo.

Αποβιβάστηκαν περίπου 300 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ τουρκικά τεθωρακισμένα με αντιαεροπορικά πυροβόλα Korkut και AIFV με εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων, εθεάθησαν στην πόλη.

Επίσης δύο πετρελαιοφόρα και ένα πλοίο Cargo βρίσκονται ανοιχτά του λιμένα.



Ταυτόχρονα έστειλε με πολιτική πτήση και νέο «φορτίο» Τουρκμένων ισλαμιστών μαχητών στην Λιβύη.

Aυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως ο οπλισμός μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Mitiga όπου όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει το στρατηγείο τους και το κέντρο επιχειρήσεών τους.

Αυτό εξηγεί και την προχθεσινή σφοδρή επίθεση του LNA στο αεροδρόμιο καθώς οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν στοχοποιήσει την τουρκική εκστρατευτική αποστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χτες ο Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησε στην τηλεφωνική του επικοινωνία με το Ν.Τραμπ πως «οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη στην Λιβύη πρέπει να τερματιστεί»

Για να γίνει κατανοητή και η φύση του GNA έχει μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία μαχητών της AlQaida από το συμβούλιο της shura στην Benghazi, μια από τις ομάδες που επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Benghazi και δολοφόνησε τον Αμερικανό πρεσβευτή John Christopher Stevens στις τάξεις των φιλότουρκων καθεστωτικών.

Άξια παρατήρησης είναι η εικόνα ισλαμιστή μαχητή αυτής της ομάδας ο οποίος φέρει αμερικανικό M249 το οποίο και «βούτηξε» από την αμερικανική πρεσβεία εκείνη την τραγική ημέρα.

Zaid Balam :
A fighter form the shura council of Benghazi, one of the group that attacked the US embassy in now fighting with the in . note the M249 light machine gun taken from the embassy.
Viva


πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top