GuidePedia

0

Σοκάρει η έμμεση πλην σαφής προτροπή μεσανατολικού μέσου ενημέρωσης (Middle East Monitor), που ζητά η προσοχή να στραφεί στον Τούρκο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, μετά τον θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμανί των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης. Η αναφορά γίνεται σε ανάλυση με τίτλο “Ο Σουλτάνος και ο Σουλεϊμανί” (The Sultan and Soleimani) στην ισραηλινή εφημερίδα Makor Rishon και φέρει την υπογραφή του Pazit Rabin.

Ο Σουλεϊμανί που έχασε τη ζωή του από αεροπορικό πλήγμα αμερικανικού εναέριου μέσου, καθώς απομακρυνόταν από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης στο Ιράκ, φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να έχει σε επίπεδο δράσης παρόμοια χαρακτηριστικά με με αυτή του Σουλεϊμανί, αποκαλώντας μάλιστα τον Δρ. Χακάν Φιντάν ως “δίδυμο” του Ιρανού στρατηγού.

Βασικό κοινό χαρακτηριστικό των δυο προσώπων είναι η διεξαγωγή “πολέμων δι’ αντιπροσώπων” (proxy wars), μιλώντας συγκεκριμένα για τη Συρία και το Ιράκ. Από τη στιγμή που η ισραηλινή εφημερίδα κινείται στον δεξιό χώρο και υποστηρίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, η απόπειρα πολιτικής ερμηνείας της είναι αυτονόητη.

Ακόμα κι αν η πρόταση δεν συναντά την αποδοχή των “αρμοδίων υπηρεσιών” του εβραϊκού κράτους, θα μπορούσε και να απηχεί τις πραγματικές διαθέσεις απέναντι στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και να δημσιεύθηκε με στόχο να στείλει μήνυμα επ’ αυτού του ζητήματος. Της δράσης δηλαδή της ΜΙΤ σε περιοχές όπου διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα των Ισραηλινών…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top