GuidePedia

0

Για την Τουρκία δεν αποτελεί πρόβλημα εάν η Ελλάδα προσφύγει στον ΟΗΕ για τη συμφωνία με τη Λιβύη, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Ερντογάν και εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει πως παραβιάστηκε περιοχή περίπου 15 χιλιομέτρων και λόγω της Κρήτης εκείνοι θα αποταθούν στον ΟΗΕ. Ας αποταθούν, δεν είναι πρόβλημα για εμάς», δήλωσε ο Καλίν σε συνέντευξή που παραχώρησε την Κυριακή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Μένοντας στο θέμα με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο Ιμπραήμ Καλίν τόνισε ότι η Αίγυπτος είναι ικανοποιημένη. «Στην πραγματικότητα, η Αίγυπτος είναι πραγματικά ικανοποιημένη με τη συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία που επετεύχθη με τη Λιβύη. Αυτό δήλωσαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι. Η θαλάσσια δικαιοδοσία τους επεκτάθηκε», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός στην ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Ειδικότερα, ο Ιμπραήμ Καλίν αναφέρθηκε στη συμφωνία για τον αγωγό EastMed που θα υπογραφεί στις 2 Ιανουαρίου μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Ο Καλίν τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

«Το Ισραήλ, η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι και η Αίγυπτος συγκεντρώθηκαν κι άρχισαν να μιλούν για τον EastMed. Άρχισαν να σχεδιάζουν τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη που θα βρεθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, παρακάμπτοντας την Τουρκία. Μιλούν για αγωγούς, εμφανίζουν χάρτες… Όταν συμβαίνουν αυτά, εμείς δεν μπορούμε να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια», υποστήριξε.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top