GuidePedia

0

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα με αφορμή το ταξίδι του ΠτΔ Πρ.Παυλόπουλου στην Αρμενία
(upd) Στη ρητορική των προκλήσεων επιμένει η Τουρκία, η οποία και με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου στην Αρμενία και στον απόηχο της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ και λίγο πριν τη σημερινή συνάντηση των Δένδια – Cavusoglu στη Γενεύη, αναφέρει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό των εχθρικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, το οποίο κατηγορεί την Τουρκία για διαστρέβλωση της ιστορίας.
Παράλληλα το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα ότι εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους και υποστηρίζει ότι ακόμα και σήμερα εφαρμόζει απάνθρωπες πρακτικές κατά της τουρκικής μειονότητας.

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς κύκλους απέναντι στην Τουρκία και να υποστηρίζει τις αβάσιμες απόψεις τους και τους ισχυρισμούς τους.
Η Τουρκία δεν ξέχασε ποτέ τις θηριωδίες της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα.
Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία, η οποία πιστεύει στην ανάγκη να παίρνουμε μαθήματα ειρήνης και αδελφοσύνης και όχι εχθρότητας από την ιστορία, έχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.
Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι δεν θα ωφεληθεί από τη στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας.

Την καλούμε να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι το να προωθείς τη φιλία και την καλή γειτονία είναι ο μόνος τρόπος για να προάγουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας.
Από την άλλη, η θέση της Τουρκίας όσον αφορά στα γεγονότα του 1915 έχει τεθεί ξεκάθαρα από τον πρόεδρο της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan στις 23 Απριλίου 2014.
Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του στην Αρμενία ο ΠτΔ, Πρ.Παυλόπουλος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για το πρόσφατο ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
«Και εμείς, οι Έλληνες, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων διευρύνεται εντυπωσιακά, με κορυφαίο παράδειγμα το εντελώς πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ», είχε πει ο κ. Παυλόπουλος.

H απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματάς, σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας.
«Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας.
Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής», ανέφερε ο κ. Γεννηματάς.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top