GuidePedia

0

Έχασαν τρία μη επανδρωμένα Bayraktar TB2. «Σφαγιάστηκε» φάλαγγα των GNA-SADAT

Πανωλεθρία στην κυριολεξία είχαμε πριν μερικές ώρες επί των τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη, όταν οι δυνάμεις του LNA που ανήκουν στον στρατηγό Χαφτάρ, φέρονται να κατέστρεψαν 3 τουρκικά drones Bayraktar TB2 , ενώ διέλυσαν και εγκαταστάσεις των τουρκικών δυνάμεων στο πολεμικό αεροδρόμιο της Μισράτα, μετά από αεροπορική επιδρομή.

Την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο θωρακισμένη δύναμη του LNA, φέρεται να κτύπησε και να διέλυσε στην κυριολεξία στρατιωτική φάλαγγα των δυνάμεων της Τρίπολης, GNA, που αποτελούνταν από 19 θωρακισμένα οχήματα κοντά στην Πύλη 50 (νότια της Σύρτης), ενώ στους νεκρούς συγκαταλέγονται και Τούρκοι μισθοφόροι της οργάνωσης SADAT, σύμφωνα με πληροφορίες σε κοινωνικά δίκτυα.

Οι δυνάμεις αυτές είχαν σκοπό να επιτεθούν στις θέσεις LNA στην περιοχή Jufra, αλλά δεν πρόλαβαν.

Πριν από όλα αυτά, είχε προηγηθεί επίθεση απο τουρκικό drone Bayraktar TB2, το οποίο προσπάθησε να χτυπήσει την στρατιωτική αεροπορική βάση Al-Jafrah που ανήκει στον LNA, αλλά εντοπίστηκε έγκαιρα και καταστράφηκε, από ρωσικής κατασκευής σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, η επίθεση του τουρκικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος συνδέεται με την άφιξη Τούρκων συμβούλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με διάφορες πηγές, πρόκειται για τη δεύτερη επιβεβαιωμένη τουρκική επίθεση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, το οποίο προσπαθεί να επιτεθεί σε θέσεις του LNA στην αεροπορική βάση Al Jafra.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μεσμάρι, επιβεβαίωσε ότι οι πρόσφατες μάχες στην Τρίπολη εξέθεσαν με απόλυτη σαφήνεια, τον καταστροφικό ρόλο που διαδραμάτισαν τόσο το Κατάρ όσο και η Τουρκία στη Λιβύη.

«Μετά το 2011, ανακαλύψαμε ότι το Κατάρ είχε γίνει σημαντικός παράγοντας στη Λιβύη με διάφορους τρόπους, όπως με την παρουσία της οργάνωσης fatwas», δήλωσε ο Al-Mesmari σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia.

Ο Αλ-Μεσμάρι επεσήμανε ότι το Κατάρ έχει στείλει εκαντοντάδες πλέον στρατιωτικούς συμβούλους που εκπαιδεύουν τους ένοπλους μαχητές του GNA σε ειδικά όπλα.

«Ο ρόλος του Κατάρ εξακολουθεί να υφίσταται με την συνεχή, στρατιωτική, υλική και πολιτική υποστήριξη της κυβέρνησης στην Τρίπολη», δήλωσε ο Al-Mesmari.

Όσον αφορά την καταφανή τουρκική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, ο al-Mesmari δήλωσε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακάλυψε την εμπλοκή της Άγκυρας στη Λιβύη από την αρχή του πολέμου κατά των Τζιχαντιστών στη Βεγγάζη το 2014.

Επισήμανε δε ότι ο LNA, διαθέτει έγγραφα που δείχνουν ότι οι Τζιχαντιστές τρομοκράτες που πολεμούν εκεί δέχονται ιατρική περίθαλψη στα τουρκικά νοσοκομεία.

«Μετά την απελευθέρωση της Βεγγάζης, οι στρατιώτες του LNA βρήκαν τουρκικά εκρηκτικά, όπλα και πυρομαχικά. Η Άγκυρα αντιμάχεται τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, πίσω από τη μάσκα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Αλ Κάιντα, αλλά αυτή η μάσκα έπεσε στη μάχη της Τρίπολης, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο», πρόσθεσε ο LNA.

Η Τουρκία μετά την Συρία κάνει τα πάντα τώρα στην Λιβύη, με σκοπό να ελέγξει την κατάσταση και την επόμενη κυβέρνηση, για να βάλει χέρι στα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Μεσογείου που ευρίσκονται στην λιβυκή ΑΟΖ, ενώ επιθυμεί και την δημιουργία αεροναυτικής βάσης στα νότια της Ελλάδος.





πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top