GuidePedia

0

Στην κατωτέρω φωτογραφία που ανάρτησε το ίδιο το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, βλέπουμε εικόνα από μια πολύ ενδιαφέρουσα “κοινωνική” εκδήλωση που έγινε έξω από την πόλη. Δέκα μόλις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η εταιρεία ΥΑΚΑ ΙΚΕ του Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ παρέθεσε δείπνο όπου παρέστη ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος, έχοντας στα δεξιά του τον πρόεδρο της εταιρείας και στα αριστερά του τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Μουσταφά Κατρατζή. Στις παραδιπλανές θέσεις βλέπουμε την νυν και πρώην ηγεσία του μειονοτικού, αλυτρωτικού κόμματος DEB (ιδρυτής του οποίου ήταν ο πατέρας του Λεβέντ), εκλεγμένους μουσουλμάνους δημάρχους της περιοχής, προέδρους των απαγορευμένων “τουρκικών” σωματείων κτλ.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Με δεδομένο πως ο Κατρατζή είναι η μόνη πιθανότητα της Τουρκίας να ξανακερδίσει όλες τις βουλευτικές έδρες στην τριεδρική Ροδόπη, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τον Ιλχάν Αχμέτ δια του ΠαΣοΚ και τον Καραγιουσούφ από τον Σύριζα, είναι παραπάνω από ξεκάθαρο το μήνυμα της φωτογραφίας προς πάσα κατεύθυνση: στηρίζουμε Κατρατζή, ώστε προσπερνώντας τον Ε. Στυλιανίδη να κάνουμε πάλι το “3 στα 3”.

Το καταμετρημένο απόθεμα των 23.000 ψήφων του DEB, που επιβεβαιώθηκε προ μηνός στις ευρωεκλογές, υπερεπαρκεί για τον σχεδιασμό αυτόν. Στον Κατρατζή λοιπόν οι μισές από αυτές τις ψήφους και… τέλος στην χριστιανική εκπροσώπηση του νομού.



Ποιος όμως ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, που πλέον δεν περιορίζεται σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις αλλά διακινείται και φανερά στα κοινωνικά δίκτυα; Ασχέτως της όποιας ευπείθειας αναμένει η γείτων από τους μειονοτικούς βουλευτές, η σημειολογία – αλλά και η ουσία ενός τέτοιου αποτελέσματος – δεν αμφισβητείται.

“Φυσιολογικά”, λοιπόν, το ευαγές καθίδρυμα της οδού Ιώνων κινούμενο δήθεν στα πλαίσια της Συνθήκης της Βιέννης περί διπλωματικών κανόνων, μεθοδεύει τις επεμβάσεις του στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας, όπως έκανε ανέκαθεν. Εδώ λοιπόν τίθεται το ερώτημα για την ικανότητα της Ελλάδος να απαντήσει δεόντως κι όχι με ευχολόγια και άσφαιρες παρόλες.

Αλλά τεράστιες ευθύνες έχουν και τα κόμματα εξουσίας. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν δικαιούται να αγνοεί όλα αυτά και άρα μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως γι΄ αυτόν προέχει μόνο να μαζέψει μερικές χιλιάδες ψήφους παραπάνω (πόσο μάλλον όταν κυκλοφόρησε επίμονα η φήμη ότι παζάρεψε μαζί του ακόμη και ο πατενταρισμένος πράκτορας τουρκικών συμφερόντων Αχμέτ Χατζηοσμάν!).

Όπως και η Φ. Γεννηματά καλοδέχθηκε τον γυρολόγο του κομματικού σκηνικού Ιλχάν Αχμέτ με το ίδιο σκεπτικό. Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητάμε, ούτως ή άλλως δεν διαθέτει πρόσωπα από την πλειονότητα που θα απέδιδαν στην ψηφοσυλλογή. Ούτε την άτυπα καθιερωμένη αναλογία των σύνοικων στοιχείων στα κομματικά ψηφοδέλτια δεν μπορέσανε να αλλάξουν!

Λοιπόν, στο εξής αυτή θα είναι εσαεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ροδοπαίου χριστιανικού στοιχείου, το απόλυτο μηδέν; Την απάντηση οφείλει πρώτος να τη δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μάλιστα έρχεται στην Κομοτηνή, τόσο ως υποψήφιος πρωθυπουργός όσο και ως πρόεδρος του κατεξοχήν παραδοσιακού κόμματος εξουσίας. Για μιαν – έστω – φορά ας προταχθεί το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον έναντι του κομματικού!

Σχ: Σε συνάφεια, να θυμίσουμε και την πρόσφατη φωτογραφία από την Ξάνθη, όπου οι τρεις επικρατέστεροι μειονοτικοί υποψήφιοι βουλευτές φωτογραφήθηκαν με τον ψευδομουφτή Μέτε. Τολμούμε και μια πρόβλεψη: Ο βαθμός εγγύτητας προς τον Μέτε στην φωτογραφία, αντικατοπτρίζει ευθέως ανάλογα και την εύνοια της Τουρκίας προς κάθε έναν από τους υποψηφίους… (ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top