GuidePedia

0

Κώστας Βενιζέλος
Το ψευδοκράτος για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο, για να αναδείξει τη δήθεν χωριστή οντότητά του, εκχωρεί δικαιώματα στην κατοχική Τουρκία. Επί της ουσίας η Άγκυρα κάνει κουμάντο και οι εκάστοτε εγκάθετοι της στα κατεχόμενα εκτελούν διαταγές αδιαμαρτύρητα. Αυτό έγινε και τώρα σε σχέση με τον αυξημένο έλεγχο από την τουρκική ακτοφυλακή της θαλάσσιας περιοχής της Κύπρου, την οποία παρανόμως και εξωπραγματικά τη διεκδικεί η Τουρκία, χρησιμοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις τους Τουρκοκύπριους. Οι τελευταίοι, δυστυχώς, αποδέχονται να διαδραματίσουν αυτό το ρόλο.

Χθες, λοιπόν, ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος είναι ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν, ανήρτησε έγγραφα στο twitter, σημειώνοντας τα εξής: «Η τουρκική ακτοφυλακή διευρύνει τη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους σε θέματα πληροφοριών, επικοινωνίας και πολλά άλλα. Το πρωτόκολλο αναφέρει ρητά την παρακολούθηση σκαφών εξερεύνησης πετρελαίου-αερίου από τρίτες χώρες που πραγματοποιούν έρευνες χωρίς άδεια στην ανοικτή θάλασσας της Ανατολικής Μεσογείου».

Επί της ουσίας αυτό που έγινε, είναι πως επιχειρείται να δοθεί ρόλο στο ψευδοκράτος και να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της Άγκυρας. Κοντολογίς, να ισχυρισθεί πως ενεργεί εκ μέρους του κατοχικού καθεστώτος για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων!Αυτό το παραμύθι επαναλαμβάνεται συνεχώς. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη Ισμέτ Κορούκογλου, σε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με κοινοποίηση προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενημέρωσε πως η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η επιστολή, με ημερομηνία 28 Μαρτίου 2019, την οποία προώθησε, όπως γίνεται συνήθως, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας, είχε ανακοινώσει πως η Άγκυρα θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες, οι οποίες πραγματοποιούνταν από το "Μπαρμπαρός" που τότε βρισκόταν νοτίως της Κύπρου, και στη συνέχεια σε γεωτρήσεις στα θαλασσοτεμάχια F και G. Σύμφωνα με εκείνη την επιστολή, το κατοχικό καθεστώς είχε ζητήσει από την τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ, με την οποία έχει συνάψει "συμφωνία", να υλοποιήσει την απόφασή του.
Δεν εκπλήττει κανέναν

Με βάση τον χάρτη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι περιοχές F και G, όπως βαπτίστηκαν από την τουρκική πλευρά, καλύπτουν τα θαλασσοτεμάχια 1, 2, 8, 9, μέρος του 13, 12 (όχι την Αφροδίτη). Σε αυτή τη φάση, γεώτρηση διενεργείται δυτικά της Κύπρου από τον "Πορθητή", ενώ καθ' οδόν προς τον κόλπο της κατεχόμενης Καρπασίας βρίσκεται το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το "Γιαβούζ".


Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ

Αυτό που γίνεται, λοιπόν, δεν εκπλήττει κανένα. Η Τουρκία προχωρεί στους σχεδιασμούς της. όπως τους ανακοινώνει και χωρίς αναστολές και σε αυτή την προσπάθεια αξιοποιούνται προς ενίσχυση τους οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι αποδέχονται να λειτουργούν υπέρ των τουρκικών συμφερόντων και σε βάρος των κυπριακών συμφερόντων. Το γιατί δεν υπάρχει αντίδραση το εξηγεί ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ:

«Μπορεί να βρουν (οι Ελληνοκύπριοι) πάρα πολλούς υποστηρικτές στην τουρκική πλευρά που θα κάνουν γλυκές κουβέντες μαζί τους για την ομοσπονδία, αλλά δεν μπορούν να βρουν έστω και έναν σύμμαχο κατά των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας. Ακριβώς το αντίθετο. Οι Τουρκοκύπριοι δεν παραπονιούνται καθόλου για τις ενέργειες της Τουρκίας στη θάλασσα. Μάλιστα, νομίζουν ότι αυτό ωφελεί για τη λύση του Κυπριακού. Παρακαλούν να φοβηθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά και να παραδοθεί στους τουρκικούς όρους. Εσείς νομίζετε ότι αν τώρα η Τουρκία κάνει απόβαση στην Πάφο, στην τουρκική πλευρά θα βγει κάποιος ειρηνόφιλος που θα το καταδικάσει αυτό;»

Αυτά, πλέον, πρέπει να λέγονται.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top