GuidePedia

0

Το ότι ο Τούρκος Στρατηγός ε.α Χουλουσί Ακάρ είναι ο αρχιτέκτονας της Κρίσης της Ανατολικής Μεσογείου είναι γνωστό τοις πάσι,επίσης είναι γνωστό οτι ο Ερντογάν τον προωθεί και στα Ηγετικά κλιμάκια στο Κόμμα!

Ο Στρατηγός Ακάρ είναι Νατοϊκός Αξιωματικός που διαδέχθηκε έναν Στρατοχωροφύλακα με νοοτροπία Ανατολίτη στην Ιεραρχία του Στρατεύματος και όλα άρχισαν μόλις διορίστηκε από τον Ερντογάν στο Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας!

Αν κανείς τον διάβαζε εδώ και καιρό και αντιδρούσε κατάλληλα ,δεν θα φτάναμε στο σημερινό σημείο που κανείς σήμερα στο Ελληνικό Πεντάγωνο δεν γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνει αν αύριο οι Τούρκοι τρυπήσουν και τον Βυθό στο Τρίγωνο της Μεγίστης !

Ο Στρατηγός Ακάρ είναι πρώτα απο όλα Αξιωματικός και μετά πολιτικός ,αν και σε εμάς αυτό δεν λέει και πολλά ….Όταν όμως έλεγε οτι η Τουρκία μπορεί να διεξάγει 2,5 Πολέμους σε τρία μέτωπα στην Ελλάδα κανείς δεν το πίστευε



Απέδειξε όμως οτι μπορεί να το κάνει και κυρίως μετρώντας τις αντιδράσεις των Ελλήνων Στρατιωτικών & Πολιτικών που δυστυχώς ακόμη και σήμερα κάνουν λόγο για χαμήλωμα των Εντάσεων ,μια πολιτική που δεν μας οδήγησε πουθενά !

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018 είχε δηλώσει πως «έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν και ταυτοχρόνως να ελέγχουμε το Αιγαίο» και ακολούθως από τη Σμύρνη αναφέρθηκε στην ισχύ αλλά και στην υψηλή τεχνολογία του τουρκικού στρατού, λέγοντας πως «δεν ελέγχουμε μονάχα τα Ιμια, αλλά ολόκληρο το Αιγαίο».



Λίγες ώρες μετά από αυτήν την δήλωση έξι πολεμικά της Τουρκίας παρενόχλησαν το γεωτρύπανο του Ιταλικού Πετρελαϊκού Κολοσσού ΕΝΙ, το οποίο τη συγκεκριμένη στιγμή βρισκόταν περίπου 15 ναυτικά μίλια από τον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Αν και η επιλογή της Ηγεσία των Τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτή που υποψιαζόμαστε …Τα πράγματα θα πάνε όλο και χειρότερα γράφαμε τότε !!

Ακόμη και σήμερα βγήκε ο Άτολμος της Κρίσης των Ιμίων τότε που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κλαίγανε γιατί δεν πολέμησαν και μας συνέστησε να «συνεργαστούμε έστω και αν οι λύσεις δεν είναι ευχάριστες» …Αυτούς τους Πολιτικούς δυστυχώς εμείς έχουμε ακόμη & στην Εξουσία !


Όμως στην πολιτική αλλαγή που φαίνεται να έρχεται η Ελλάδα επιτέλους αναζητεί από ότι φαίνεται το αντίπαλο δέος κατά του Στρατηγού Ακάρ που θα δώσει το ηθικό στο Στράτευμα και μετρήσει το Ακάρ όχι με τα Ασκέρια ,αλλά με την Τακτική και την Στρατηγική του Έξυπνου χτυπήματος εκεί που πονάει ο Τούρκικος Στρατός …

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το κάνει ένας Στρατηγός ατσαλάκωτος που φοβάται μην λερώσει την απαστράπτουσα στολή του,αλλά ένας Επιχειρησιακός που ξέρει τον Τούρκο και το τολμά !



Μόλις χθες ο Στρατηγός Μανωλάκος επίτιμος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ είπε μια μεγάλη Αλήθεια …Το Περιστατικό με τις Βολές κατά του Τούρκικου Ελικοπτέρου στο νησί της Ρω ,ανέβασε το ηθικό του Στρατού μας στα ύψη !

Απόψε ξεκινά η μεγαλύτερη Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο Η Άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ’ και ενώ περιμέναμε ενα Δυναμικό μήνυμα κατά των Πασάδων της Άγκυρας ,ακούσαμε από τον Έλληνα ΥΕΘΑ να μιλάει για χαμήλωμα των Εντάσεων !

Οι Τούρκοι νιώθουν την αδυναμία και θα το πάνε στο Τέρμα …Αν ψάχνουμε κάποιον να τους Σταματήσει καλά θα κάνουμε να δούμε τι και ποιους διαθέτουμε σε Ετοιμότητα



Όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν να κάνουν έρευνες στο Καστελόριζο ο Στρατηγός Γράψας απείλησε να τους βυθίσει και οι Τούρκοι έκαναν πίσω …(Τότε το πλήρωσε ο Στρατηγός ,αλλά έχει την ικανοποίηση οτι έκανε το Καθήκον απέναντι στη Πατρίδα)

Η ώρα των Στρατηγών έφτασε …Οι Πολιτικοί δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν και θα φορτώσουν τα πάντα στους άλλους !

Το Θέμα είναι εμείς τι πρέπει να κάνουμε και το κυριότερο πότε και πως

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top