GuidePedia

0

Άρχισαν ήδη οι πρώτες διαρροές στον τύπο σχετικά με μυστικό σχέδιο Τσίπρα-Ερντογάν υπό τη αιγίδα των ΗΠΑ , σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα δεχθεί την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου εάν η Τουρκία αποσύρει τις κατοχικές δυνάμεις της απο την Κύπρο και το νησί οδηγηθεί σε ομοσπονδία

Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την Τουρκία η οποία διαθέτει μεγάλα μεγέθη σε στρατό, επιρροή στην Μ Ανατολή, δεσπόζουσα θέση στα υποθαλάσσια κοιτάσματα και πάνω απ΄όλα ένα απολυταρχικό καθεστώς το οποίο αποτελεί εγγύηση αποτελεσματικότητας .Οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες ξοδεύουν δις για την εγκαθίδρυση απολυταρχικών καθεστώτων σε Λατινική Αμερική αλλά και Ουκρανία και τώρα που βρήκαν την ευκαιρία της Τουρκίας δωρεάν, τώρα θα τα παρατήσουν ;

Οι δε Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αδύνατον να κρύψουν τους Τουρκοκύπριους ή να τους εξαφανίσουν από προσώπου γης. Η θα πρέπει να αποδεχθούν την παρούσα κατάσταση ή θα πρέπει να εξετάσουν την λύση της ομοσπονδίας με τον όρο της απόσυρσης των κατοχικών στρατευμάτων αλλά και των Τούρκων εποίκων.

Φυσικά είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί το σχέδιο των ΗΠΑ απο την επίσημη ελληνική κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή Οι διαρροές έχουν ως στόχο να καταστήσουν απολύτως σαφές στους Έλληνες και να τους εθίσουν στο ότι με συμβιβασμούς θα μπορέσουν να αποφύγουν επικίνδυνες καταστάσεις και ότι θα έχουνε και οικονομικά οφέλη.

Η συζήτηση και οι διαρροές για το σχέδιο των ΗΠΑ θα πολλαπλασιαστούν και θα καταλάβουν την κεντρική πολιτική σκηνή και δημόσιο λόγο στο προσεχές διάστημα.

Σε δεύτερο χρόνο και όσο οι Έλληνες θα αρνούνται την σύμπραξη θα ξεσπάσει θερμό επεισόδιο με κατασκευασμένο πρόσχημα και αφορμή απο την ΜΙΤ και τότε οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι οι Έλληνες θα υποχωρήσουν φοβισμένοι και θα στραφούν προς το προταθέν σχέδιο αμοιβαίων υποχωρήσεων μεταξύ των δύο ελληνικών κρατών και Τουρκίας.

Οι ΗΠΑ βιάζονται να αρχίσουν την διαδικασία τροφοδοσίας της Ευρώπης απόν τα κοιτάσματα της αν. Μεσογείου και αυτό διότι βιάζονται να απεξαρτήσουν την Ευρώπη απο το ρωσικό αέριο . Μόνο τότε οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην ίδρυση ευρωστρατού ο οποίος ως μικρό ΝΑΤΟ θα στραφεί εναντίον της Ρωσίας.Ειδάλλως είναι αδύνατο να πολεμάς εναντίον του κύριου προμηθευτή σου αερίου.

Όπως έχω γράψει οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία ως τοποτηρητή και εγγυητή της ασφαλείας των κοιτασμάτων

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top