GuidePedia

0

Την εμπλοκή της αστυνομίας του Λος Άντζελες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει η αλητεία Τούρκων (σ.σ. σχεδόν βέβαιο, καθώς οποιοδήποτε σενάριο προβοκάτσιας στερείται λογικής) να διεισδύσουν σε αρμενικό σχολείο και να αναρτήσουν προκλητικά τουρκικές σημαίες.

Το περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη στο Ιδιωτικό Σχολείο των Αγίων Μαρτύρων Φεραχιάν (Holy Martyrs Ferrahian High School) και στο Ιδιωτικό Σχολείο Μανουγκιάν-Ντεμιρτζιάν (AGBU Manoogian-Demirdjian School, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία της πόλης.

Το περιστατικό στο πρώτο σχολείο που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σχολείου, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως πιθανό έγκλημα μίσους (hate crime), καθώς ο δράστης παραβίασε τον ιδιωτικό χώρο και κινήθηκε στο εσωτερικό του.

Η αρμενική διασπορά στις ΗΠΑ, κυρίως η πολυάριθμη κοινότητα στο Λος Άντζελες της πολιτείας Καλιφόρνια, είναι εξοργισμένη, καθώς συνδέουν λογικά το περιστατικό με την άρνηση αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας (1915) από τους Τούρκους και το ερμηνεύουν ως μια κίνηση πρόκλησης, ίσως και προειδοποίησης.

Η αστυνομία φέρεται να έχει εντοπίσει τις πινακίδες κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου το οποίο είναι πιθανό να χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη για να μεταβεί στο σημείο της απαράδεκτης ενέργειας.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λος Άντζελες μετέβη σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, με σκοπό να μιλήσει, παρέχοντας διαβεβαιώσεις ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα το περιστατικό και ότι θα κάνει τα πάντα να συλλάβει τους δράστες και να τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.



πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top