GuidePedia

0

Η αναφορά της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ , υπό τις οδηγίες Ερντογάν, στην «Γαλάζια Πατρίδα» δεν είναι ένας φραστικός μαξιμαλισμός, αλλά συνειδητή στρατηγική επιλογή, που απλά σήμερα είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της, αφού στο άμεσο μέλλον θα είναι η κυρίαρχη πολιτική γραμμή στις διεθνείς σχέσεις στην περιοχή για την Τουρκία.

Αυτό σημείωσε εξηγώντας το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» στον 98.4 ο καθηγητής γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας. Η γεωπολιτική παγκόσμια μετάλλαξη, οδηγεί την Τουρκία σε αναζήτηση εμπέδωσης ρόλου μεσαίας ευρω-ασιατικής δύναμης με επιδίωξη ζωτικού χώρου στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στόχο έναν «ακρωτηριασμό» των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας και Κύπρου αλλά και άλλων χωρών της περιοχής.

Ο κ. Γρίβας σημείωσε ότι μαθηματικά θα οδηγηθούμε εξ αντικειμένου σε τροχιά σύγκρουσης συμφερόντων στη περιοχή με την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας ότι η υπόθεση της Χάλκης, θέλει ελληνική ετοιμότητα γιατί είναι προφανές ότι η Τουρκία συνδέει άρρηκτα το θέμα με τις βλέψεις της στην θρησκευτική μειονότητα της Θράκης.



πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top