GuidePedia

0

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προετοιμάζεται για την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση που έχει διεξαχθεί ποτέ στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε τρεις θάλασσες, τον Εύξεινο Πόντο, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο και θα δοκιμαστεί η δυνατότητα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να διαξάγει επιχειρήσεις ταυτόχρονα σε τρια θαλάσσια πολεμικά μέτωπα.

Στις ασκήσεις θα συμμετέχουν φρεγάτες, υποβρύχια και κορβέτες που κατασκευάστηκαν με εθνικά μέσα και πόρους (MİLGEM), αποβατικά σκάφη, πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι SAS και SAT, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ελικόπτερα, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου ANKA και Bayraktar.
Η άσκηση προβλέπεται να αρχίσει τις 27 Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί τις 8 Μαρτίου.

Όσον αφορά τις περιοχές που θα διεξαχθεί, αυτές είναι η Δυτική και η Ανατολική Μεσόγειος, το Αιγαίο, η θάλασσα του Μαρμαρά και ο Εύξεινος Πόντος.
Στην άσκηση θα δοκιμαστούν η συνεργασία και ο συντονισμός των πλοίων επιφανείας, των υποβρυχίων και των εναέριων μέσων και αεροσκαφών, ενώ θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΤΠΝ, ANKA και τα εξοπλισμένα Bayraktar. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν τα ελικόπτερα Seahawk, τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας του ΤΠΝ, και αεροσκάφη F-16 της τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, στην άσκηση θα συμμετέχουν και μονάδες ακτής του ΤΠΝ, επάκτια ραντάρ και επάκτιο πυροβολικό, που θα υποστηρίξουν τις μονάδες που θα βρίσκονται στη θάλασσα.
Στην άσκηση θα δοκιμαστούν σενάρια πολέμου και θα την παρακολουθήσουν την ημέρα που θα καθοριστεί παρατηρητές από την ιεραρχία των ΤΕΔ και ο υπουργός Άμυνας Χουλοσί Ακάρ.

πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top