GuidePedia

0

Σε «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, στο πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα, ο κ. Ακσόι ανέφερε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη και να ζητά από την Αθήνα την επιστροφή των ατόμων που συνδέονται με τη FETO (γκιουλενιστές), τονίζοντας ότι «προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα μέσω διαλόγου».


Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Χαμί Ακσόι είπε ότι εξακολουθεί να είναι στρατηγικός στόχος. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση που όλοι να κερδίζουν στις σχέσεις μας με την ΕΕ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχουν κάποια εμπόδια ενώπιόν τους, με πρώτο την παρεμπόδιση των ίδιων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ακσόι επέρριψε ευθύνες στην ε/κ πλευρά για το Κυπριακό, καθότι «δεν έχει προσέγγιση διαμοιρασμού της πολιτικής εξουσίας», όπως είπε.

«Ο Υπουργός (σ.σ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου) είπε στην Αμερικανίδα Ειδική Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο με μια λύση που να λαμβάνει ως βάση της τις παρούσες πραγματικότητες στο νησί και να περιέχει τους στόχους που είναι κατάλληλοι γι' αυτό», επισήμανε ο κ. Ακσόι για να προσθέσει: «Εμείς δεν ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις μόνο για να συζητούμε. Δεν θέλουμε να χάσουμε τα 50 χρόνια που έχουμε μπροστά μας συζητώντας μόνο».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top