GuidePedia

0

Αποφασισμένη να συντηρήσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίζεται η Τουρκία, αφού σε ομιλία του στην τουρκική Βουλή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα στην περιοχή και διεμήνυσε ότι η Άγκυρα δεν θα αποσύρει ποτέ τα στρατεύματά της από την Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το Independent Balkan News Agency ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά πως«αυτοί που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα στη Κύπρο, να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ».

Μάλιστα χαρακτήρισε την Κύπρο μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.

Ο Μ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσέγγισε τις ειλικρινείς προσπάθειες της Τουρκίας και προειδοποίησε ότι πλέον δεν τίθεται θέμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις απλά και μόνο για να υπάρχουν διαπραγματεύσεις. «Θα ορίσουμε τι, γιατί, σε ποιες παραμέτρους, σε ποιο πλαίσιο θα συζητήσουμε. Υπενθυμίζω ξανά σε εκείνους που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα: Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, να το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ», υπογράμμισε.

Για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες είπε ότι η θέση της Τουρκίας είναι επίσης ξεκάθαρη. Ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν έρευνες σε πεδία που έχει ορίσει η «ΤΔΒΚ» ενώ τόνισε ότι η Άγκυρα διαθέτει πλέον και γεωτρύπανο. «Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας», συμπλήρωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top