GuidePedia

0

Σύμφωνα με τον βιετναμέζικο ιστοχώρο “Soha News”, οι Αμερικανοί και Ισραηλινοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, κατά την επίσκεψή τους στην Ουκρανία και με την άδεια του Κιέβου, μπόρεσαν να εξοικειωθούν με τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων S-300.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το Κίεβο όχι μόνο παρείχε όλα τα χαρακτηριστικά των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων S-300, αλλά και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις επιδόσεις του αντιπυραυλικού συστήματος στο πεδίο της μάχης, αναφέρει η εφημερίδα Moskovsky Komsomolets.

Για τον σκοπό αυτό αποστέλλονται στην Ουκρανία αμερικανικά και ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη. Επιπλέον, πιλότοι έφτασαν από το Ισραήλ, οι οποίοι γνώρισαν τις δυνατότητες του S-300 με αμερικανικά οχήματα, λέει το άρθρο. Υπενθυμίζεται, ότι 18 μαχητικά F-15C Eagle της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία την περασμένη Κυριακή.

Το site τονίζει ότι το Κίεβο έχει πείσει τους δυτικούς εταίρους του ότι τα χαρακτηριστικά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων που διατίθενται στην Ουκρανία δεν διαφέρουν θεμελιωδώς από εκείνα που η Μόσχα προσέφερε στη Δαμασκό.

Προστίθεται δε, ότι η ισραηλινή διοίκηση, έχοντας εξοικειωθεί με τις δυνατότητες του συστήματος S-300, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II θα έχουν σαφές πλεονέκτημα απέναντί στους σε περίπτωση σύγκρουσης στη Συρία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top