GuidePedia

0

Τρομακτική δύναμη πυρός έχει συγκεντρωθεί στα ανοικτά της Κύπρου, όπου… συναντήθηκαν η ρωσική αρμάδα με 26 πολεμικά και επικεφαλής το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Ναύαρχος Ουστίνωφ», με στόλο από δυτικές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση «Bright Star 2018» που ξεκίνησε σήμερα, με τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ και το οργανικό ελικόπτερο της, καθώς και με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16, ένα C-130 και τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64 (Apache), αλλά και μονάδα ΟΥΚ.

Η ελληνική δύναμη συνοδεύεται από το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης, ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχει και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Π.Ν., μαζί με το αντίστοιχο επιτελείο με ομάδα αξιωματικών που θα συμμετάσχει το πολυεθνικό Επιτελείο.

Οι Αμερικανοί έχουν αυξήσει αρκετά τις δυνάμεις με τις οποίες συμμετέχουν στην εν λόγω άσκηση με 800 άτομα ενώ συμμετέχουν δυνάμεις από Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ελλάδα, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία.

Σήμερα όμως έχουμε και την τελική φάση της ρωσικής αντίστοιχης άσκησης με την συμμετοχή 26 πολεμικών πλοίων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών στην ίδια περιοχή της Μεσογείου, σύμφωνα και με βίντεο από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda.

Οι ρωσικές ασκήσεις πραγματοποιούνται από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτές συμμετέχουν, 26 πολεμικά πλοία τεσσάρων στόλων, καθώς και 34 αεροσκάφη όλων των τύπων και ελικόπτερα.

Στο πλαίσιο των ασκήσεων σήμερα είχαμε την τελική φάση, με την υλοποίηση βολών με πραγματικά πυρά καθώς και την εκτόξευση πυραύλων, τόσο από πλοία όσο και από ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Το γενικό πρόσταγμα του ρωσικού στόλου Μεσογείου έχει ο Ρώσος αντιναύαρχος Βλαντιμίρ Κορολέφ (ενδεικτικό της τεράστιας σημασίας που δίνει το Κρεμλίνο), ο οποίος σημείωσε ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία, ιδίως, το καταδρομικό «Marshal Ustinov» και η φρεγάτα «Admiral Makarov» κατά τη διάρκεια της άσκησης επιβεβαίωσαν την μεγάλη ισχύ τους και τα χαρακτηριστικά τους, σύμφωνα με το σχεδιασμό του επιτελείου.

Την όλη διαδικασία από τις ρωσικές δυνάμεις παρακολουθούσαν όμως από κοντά δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης πυραύλων, η ολλανδική φρεγάτα «De Ruyter” και γαλλικά πλοία ευρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και κατέγραφαν τα πάντα.

Εκτός «παιχνιδιού» η Τουρκία), λίαν επικίνδυνα, λόγω των σαφών προθέσεων των ΗΠΑ να κτυπήσουν με πυραύλους τον ΄Ασαντ, και της Ρωσίας να τον υπερασπιστεί κτυπώντας παράλληλα την κομβική πόλη Ιντλίμπ εκδιώκοντας μια και καλή τον εφιάλτη των Τζιχαντιστών από την Συρία.

Το σκηνικό συμπληρώνουν οι Τούρκοι που καιροφυλακτούν στην Ατάλλεια με στο στολίσκο 10 πολεμικών πλοίων, με στόχο να ξεκινήσουν αιφνιδιαστικά έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ για το θέμα της πόλης Ιντλίμπ ήρθαν χθες σε αντίθεση με Ρώσους και Ιρανούς, ευρισκόμενοι σε μειονεκτική θέση.

«Η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα μείνει άπραγη, ούτε απλά «θα παρακολουθεί», ούτε «θα συμμετάσχει σε ένα τέτοιο παιγνίδι», αν ο κόσμος κάνει τα στραβά μάτια στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ώστε να ευνοηθούν οι σκοποί της κυβέρνησης της Συρίας, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες Παρασκευή.

Πρόκειται για την… τελική φάση ενός τεράστιου παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα στην αιματοβαμμένη Συρία από το 2011, και στο οποίο συγκρούονται σε έναν proxy war, Ρωσία και ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι αναμένουν στην γωνία για να υφαρπάξουν μέρος του συριακού εδάφους.

Η πιο επικίνδυνη φάση αυτής της ανελέητης σύγκρουσης για την Ελλάδα, είναι αυτήν την χρονική περίοδο λόγω των ορέξεων του Ερντογάν.

Λόγω αυτών των προθέσεων των Τούρκων στην Κύπρο, η χώρα μας, πιθανότατα να έρθει αρχικά προ τετελεσμένων γεγονότων από την Τουρκία, και για αυτό πρέπει και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα διότι μετά, σειρά θα έχει το Αιγαίο.

Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, διότι επιζητούν εναγωνίως ενεργειακή αυτοδυναμία, αλλιώς το σημερινό οικοδόμημα του Ερντογάν θα πέσει σαν « χάρτινος πύργος», παρ’ όλη την αντοχή που δείχνει στα απανωτά κτυπήματα της Δύσης.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top