GuidePedia

0

Οι προσδοκίες του Ερντογάν από το ταξίδι του στη Γερμανία είναι μεγάλες. Ελπίζει σε ουσιαστική οικονομική βοήθεια. Ωστόσο τα μηνύματα που εκπέμπονται δεν είναι αισιόδοξα. Όταν ο πιο γνωστός πολιτικός της Γερμανίας, με τουρκική καταγωγή, ο Cem Özdemir, τον καλεί να αναζητήσει βοήθεια στο ΔΝΤ κι όχι στη Γερμανία εύκολα καταλαβαίνει οποιοσδήποτε ότι δύσκολα ο Ερντογάν θα βρει αυτό που θέλει στο Βερολίνο.



Ο Özdemir πρώην ηγέτης των Πράσινων στη Γερμανία απαντώντας σε ερωτήσεις του Alhav ήταν επικριτικός για την επίσκεψη Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς την περίπου ως “αναγκαίο κακό”:

“Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να μιλάμε. Δεν μπορούμε πάντοτε να επιλέγουμε τους διεθνείς ομολόγους σας και, ορισμένες φορές, οι δημοκρατικές κυβερνήσεις πρέπει να μιλήσουν με ηγέτες όπως ο Πούτιν, ο Ορμπάν και ο Ερντογάν . Ωστόσο, περιμένω από τη γερμανική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη του Ερντογάν για να τονίσει ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να διασφαλιστεί η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία του Τύπου. Είναι απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Τουρκίας εξακολουθούν να συλλαμβάνονται χωρίς σοβαρές κατηγορίες και μερικές φορές παραμένουν φυλακισμένοι επί μήνες. Η δραματική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία ίσως οδήγησε στην Άγκυρα να είναι πιο ανοικτή για να ακούσει τα επιχειρήματά μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Άγκυρα προσπαθεί να ανακτήσει τη σχέση της με την ΕΕ και ιδιαίτερα με τη Γερμανία”, λέει και προσθέτει αναφερόμενος στους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία και συχνά χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν:

“Η επίσκεψη του Ερντογάν σίγουρα δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση. Μερικοί από τους ανθρώπους για τους οποίους μιλούμε ζουν στη Γερμανία για τρεις ή τέσσερις γενιές. Έχουν γερμανική υπηκοότητα, εργάζονται και ζουν στη χώρα. Φυσικά, είναι Γερμανοί. Φυσικά, είναι μέρος της χώρας μας. Το καθεστώς του Ερντογάν πρέπει να σταματήσει να τους χρησιμοποιεί ως πέμπτη φάλαγγα “.

Απαντώντας σε ερώτημα για τη βοήθεια που παρέχει συχνά η Γερμανία στην Τουρκία απαντά:

“Οι φίλοι βοηθούν φίλους. Ειδικά, όταν ένας φίλος βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν προκλήθηκε από τον ίδιο. Ωστόσο, η περίπτωση του Ερντογάν είναι διαφορετική. Αυτός και η πολιτική του προκάλεσαν την οικονομική κρίση. Είναι απόλυτα υπεύθυνος, αλλά συνεχίζει να προσπαθεί να κατηγορήσει ξένες χώρες για την οικονομική παρακμή της Τουρκίας χρησιμοποιώντας θεωρίες συνωμοσίας. Εάν ο Ερντογάν θέλει βοήθεια του συνιστώ ανεπιφύλακτα να απευθυνθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όχι στις Βρυξέλλες, ούτε στο Βερολίνο. Όσο η ανεύθυνη συμπεριφορά του Ερντογάν συνεχίζει να τρομάζει τους διεθνείς επενδυτές, η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί. ”

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top