GuidePedia

0

Ευτυχώς έχουμε τους Τούρκους και φροντίζουν από μόνοι τους να αποδείξουν την ορθότητα σε όσα τους καταλογίζει η Ελλάδα ζητώντας τη συμπαράσταση των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει χαθεί εντελώς το μέτρο στη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα η οριστική ρήξη στις σχέσεις με τη Δύση να φαίνεται πιθανότερο σενάριο σε σχέση με την εξομάλυνση.

Τελευταία επιτυχία των Τούρκων ήταν η έμπνευση να στείλουν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι μια επιστολή, η οποία όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά προχωράει σε άλλο επίπεδο τις απαιτήσεις της.

Υπενθυμίζουμε ξανά, σε επίσημο έγγραφο – επιστολή, η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους οχτώ Τούρκους, ενώ η ίδια ως αντάλλαγμα δεν θα αφήσει ελεύθερους τους αξιωματικούς, αλλά… διαβεβαιώνει πως θα έχουν δίκαιη δίκη. Μεγαλύτερη απόδειξη περί του πόσα εισαγωγικά χρειάζεται η λέξη «Δικαιοσύνη» δεν θα μπορούσε να προσφερθεί.

Η νέα αυτή προκλητική ενέργεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Νέων», έχει αποστολέα της επιστολής τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top